Gå til innhold
  • Bli medlem

Oslomarka - isforhold


Friluftsnoob

Anbefalte innlegg

Annonse

https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/

Vet de her tatt in stikkene på mange vann nå. Er vel greit med snø på Mylla og omegn. hvertfall på veiene. I terrengløyper kan det fort være bare flekker i sola noen steder.
Det har genrelt vært lite snø der i år så mange av løypene er sjeldent kjørt i vinter, og nå med sol og varme på dagen og kuldegrader om natta vil løyper som ikke er kjørt opp samme dag fort bli isete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at våris kan være svært ujevn. Det er ikke umulig å gå gjennom isen mindre enn ti meter unna der det er målt 30 cm. Sol/skygge, bevegelse i vannet under isen, hull og sprekker som vokser fordi overvann pumpes opp og ned, elveutløp... Det er mange effekter som bidrar til ujevn is, og de aller fleste av disse er sterkere nå enn i januar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner ikke til isforholda i Nordmarka, men skøytgjengen i lillehammer har nå lagt ut at Mjøsa helt nord ikke lenger er trygg, og her har det generelt vært kaldere enn lenger sør. Isen har blitt betydelig svekket den siste uka. Kan også nevne at en "lett" ATV som de har gikk igjennom, men at sjåføren klarte seg. Så får vi se om de får ordnet med dykker til sommeren for å hente den opp 😯

 

  • Trist 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er vel 40 cm is på Harestuvannet så Gjerdingen har nok ikke noe mindre. Gikk på skøyter der i helga. Lite snø i Marka på de høydene , men øker veldig oppover i terrenget. 

Ellers gjelder jo regel om at det egentlig ikke finnes trygg is, bare trygg måte å ferdes på den. Husk alltid pigger og nå på våren er det sykt forskjell om morgen og utpå dagen, bor ofte hull utover og finner du bare slush is så kom deg på land.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.