Jump to content
IGNORED

Oslomarka - isforhold


Friluftsnoob
 Share

Recommended Posts

Hidden Content

Vet de her tatt in stikkene på mange vann nå. Er vel greit med snø på Mylla og omegn. hvertfall på veiene. I terrengløyper kan det fort være bare flekker i sola noen steder.
Det har genrelt vært lite snø der i år så mange av løypene er sjeldent kjørt i vinter, og nå med sol og varme på dagen og kuldegrader om natta vil løyper som ikke er kjørt opp samme dag fort bli isete.

Link to comment
Share on other sites

Husk at våris kan være svært ujevn. Det er ikke umulig å gå gjennom isen mindre enn ti meter unna der det er målt 30 cm. Sol/skygge, bevegelse i vannet under isen, hull og sprekker som vokser fordi overvann pumpes opp og ned, elveutløp... Det er mange effekter som bidrar til ujevn is, og de aller fleste av disse er sterkere nå enn i januar.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner ikke til isforholda i Nordmarka, men skøytgjengen i lillehammer har nå lagt ut at Mjøsa helt nord ikke lenger er trygg, og her har det generelt vært kaldere enn lenger sør. Isen har blitt betydelig svekket den siste uka. Kan også nevne at en "lett" ATV som de har gikk igjennom, men at sjåføren klarte seg. Så får vi se om de får ordnet med dykker til sommeren for å hente den opp 😯

 

Link to comment
Share on other sites

Er vel 40 cm is på Harestuvannet så Gjerdingen har nok ikke noe mindre. Gikk på skøyter der i helga. Lite snø i Marka på de høydene , men øker veldig oppover i terrenget. 

Ellers gjelder jo regel om at det egentlig ikke finnes trygg is, bare trygg måte å ferdes på den. Husk alltid pigger og nå på våren er det sykt forskjell om morgen og utpå dagen, bor ofte hull utover og finner du bare slush is så kom deg på land.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy