Jump to content

Turfolk mot jegere...


meeg

Recommended Posts

Hei! Jeg lurer på om det er grenser for tett opp i hytter og hyttefelt jegere bør være?

Jeg var på tur i fjellet med min 8 år gamle datter. På en kort og oppmerket løype mellom to hyttefelt traff vi to jegere som låg rett ovenfor løypen. De reiste seg da vi nærmet oss, slik at vi så de, men jeg ble litt skremt over å se de bare vel hundre meter fra min egen hytte. Vi har barn som leker i området og jeg traff mange andre turgåere i samme område.

Jeg har hørt skyting i området tidligere og har nok irritert meg over hvor nærmt jegerne er.

Mvh Gjermund

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg ser ikke mange grunner til at en jeger ikke kan poste 100 meter fra en hytte. Jeg jakter selv ofte ganske nær bebyggelse.Både hus og hytter. Jeg bor i Stavanger og jakter en del i nabo kommunene, Sola og Randaberg. Og det er ikke akkurat villmark. Der jeg jakter kan det være både unger ,turgåere , traktorer , golfspillere ( det ene terrenget mitt grenser til en golfbane) samt sauer og kyr. Og det er selvfølgelig ikke lett. Det er ikke sjeldent at rådyret bare må få gå fordi skuddvinkelen ikke er trygg.

Men jeg har enda til gode å få kjeft av noen.

Det er selvfølgelig jegeren som må jenke seg og vise hensyn. Det er dager da det bare ikke mulig å jakte , når jeg foreks. ser at nå er det potetopptaking , eller ungene leker gjemsel i skumringen mellom forballene. Det nytter ikke å bli "sur" fordi turgåere ødelegger opplegget , og hvis jeg blir det likevel er det i allefall idiotisk å gi utrykk for det. Og det er også jegerens ansvar at alt foregår trygt. Og jegeren kan gjøre mye for å sørge for at aktivitetene hans ikke skaper engstelse. Jeg minnes med gremmelse bildet jeg såg i avisen ,av ett skilt noen jegere hadde satt opp under elgjakta for noen år siden:"Elgjakt pågår. All ferdsel i terrenget forgår på eget ansvar!"

Slikt skaper ikke akkurat en følelse av trygghet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy