Jump to content
IGNORED

Grønn/miljøvennlig ferie i nærområde!


Lars Stenseth
 Share

Recommended Posts

Heisan!

Sitter å planlegger en kortreist sommerferie i hjemfylket mitt Telemark som er så flott på mange måter at en tar all den flotte naturen for gitt! Som sagt skal jeg kun bruke kollektivt transport og planen er å kun telte. Planen er som følger!

1 Buss til Stavern og begynne å gå kyststien mot Helgeroa som er i underkant av 40km, skal være kos så det blir 2 overnattinger på strekningen. Dag 3 tidlig båt fra Helgeroa mot Brevik/Langesund som sneiler seg gjennom en praktfull skjærgård.

2 Reisen går videre fra Brevik/Langesund videre i båt til kulesteinsøya Jomfruland stedet som er på topp 3 lista over anntall soltimer i Norge. Satser på 2 nye netter her på,campingplass eller i det fri. Hvis det er en bra konsert på Wrightegården i Langesund er det fullt mulig å reise ut til flotte Tangenfort og stealth campe for ei natt før man så går for Jomfruland.

3 Komme seg fra Jomfruland til Langesund for så ta buss til Skien for noen dager med laksefiske i fossen i Skien sentrum så å si. Leiter man litt finner man teltplass rett ved fiskeplassen å jeg er neppe den eneste som kommer til å gjøre det, Bor i Skien så da blir det å bytte fiskeutstyr og over til ei markstang til laksefiske. Igjen 2 netter. Tror det er så lite som 50kr dagen for fiskekort.

4 Oppleve vakre telemarkskanalen (11 sluser) med Viktoria helt opp til Dalen hvor det blir en ovennatting på Buøy camping. Turen med båt koster ca 1000kr som er noe drøyt, men man betaler kun 100kr for barn under 15 år i følge med en voksen. Så 1 voksen å 2 barn blir 1200kr å da ser det ikke så galt ut. Ta med mat å drikke da båten er kjent for å ha stive priser!

5 Vel oppe i Dalen tar jeg en buss til Åmot som der har korrespondanse med Haukeliekspressen som skal ta meg videre oppover til buss stoppet ved Ulevå, der blir det en bratt stigning før man kan nyte en 4-5 netter med noen fine fiskevann forhåpentligvis. 
Etter noen fine dager håper jeg blir det å ta ekspressbuss hjem til Skien igjen.

.Turen vil vare i ca 14 dager og jeg har daglig muligheter til å kjøpe inn proviant med unntak av dagene på vidda, men det kjøper man inn når man er på Dalen eller i Åmot. Har vel 15-20 poser Real og lingnede hjemme som jeg skal bruke. Fiske utstyr for fjellet blir byttet i Skien før avreise med en av kanalbåtene. Pakker relativt lett med en basevekt på 8 kg inkl fiskeutstyr, å tar,jeg godt i å legger meg på på 1kg mat per dag vil jeg ikke overstige 12-13kg. Vask av klær vil bli gjort under laksefisket hjemme i Skien. 
Med Real i boks blir det stort sett bare brødmat å pålegg å kjøpe inn pluss egg og bacon selvsagt. Kommer selvsagt alltids ekstra utgifter til en burger og 1 pils eller 2, men satser litt på en budsjett tur å tror jeg kan kose meg like mye med det en om skulle kjørt rundt å ligget på hoteller å spist resturant mat daglig!

 

Andre med planer om kortreist grønn ferie i sitt hjemfylke i år?

Link to comment
Share on other sites

Eg har nok ingen planer om å halde meg innanfor heimfylket. Eg bur alt for nære fylkesgrensa til å begrense meg på den måten.

Men dei aller fleste turane mine, både dagsturar og lengre turar, tar utgangspunkt i heimkommunen eller nabokommuner, i fjor var det samtlige, og eg har ingen bestemte planer som skal endre det. Men derifrå kan eg vera innom både eit og to andre fylker og fleire kommuner før eg er attende til utgangspuntket.

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som en flott tur!

Har vokst opp på Ekstrand, mellom Stathelle og Langesund, så jeg vet hvor flott det kan være der nede om sommeren...

Ser ikke ut til at det blir noe slikt på meg i år, siden jeg har fått krav fra bedre halvdel om at  " i sommerferien i år ville hun ha tak over hodet, og ikke bo i telt"

*makan*

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy