Gå til innhold
  • Bli medlem

Brensel til vidda tur?


Knott

Anbefalte innlegg

Da må jeg bare si tusen takk for hjelpen folkens 😃

Det som begynte med «valg av brensel» til en hyggelig tur på fjellet, har nå resultert i bestilling av kvistbrenner! (Solo Stove Lite) Nå blir gassen igjen i butikken og spritbrenneren fra stormkjøkkenet blir pakket sammen med kvistbrenneren som backup. 
Jeg trur steikepanna til min T27 skal prøves over denne brenneren før fjellet ... har trua 👌

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tror du kommer til å like den! Du kan faktisk også flytte den med hendene mens den brenner, dersom du passer på å holde nederst, ved hullene. For all del ikke høyere oppe. Lenger oppe er den jo brennende heit. Husk en sekk med tørr ved! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg er litt pessimist her, men er d ikke kjekt med noe som funker i forteltet og? Når det blåser og regner sidelengst?

en toppmontert gassbrenner og en 230g gassboks så kan man koke morrakaffen uten å måtte fyre opp i peisen, men har du med deg kvistbrenneren så kan du jo velge og vrake hva du vil bruke i løpet av uka..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Espen Ørud skrev (15 timer siden):

Bare ikke velg for liten utgave uansett hvor du handler av. Jeg opplever at de som er sånn ca 8x8cm i toppen blir litt for små. Ca 11x11cm er mer passe for mitt bruk...
 

Jeg bruker ikke Firebox, men en annen variant jeg har funnet mest egnet for mitt bruk som er en del bredere i bunn enn topp. Handlet over nett for ca 130 kroner en eller annen gang jeg konkluderte med at det var såpass billig at jeg ikke orket bruke tid i verkstedet ;-) 

 

 

Kan jeg spørre hvor du handlet fra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

can skrev (2 timer siden):

Er da ingen som bruke primus og parafin?

Som jeg skrev tidligere i tråden, bruker jeg kun flytende drivstoff (bensin/parafin), alltid.

Jeg har ikke gassbrenner, og ser ikke behovet for enda mer utstyr når jeg har noe som fungerer så bra.

Kvistbrenner ser jeg absolutt nytten av, men siden 3. juledag har det kun vert 3 dager med oppholdsvær her jeg bor...

Endret av Marius Engelsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er berre på tur i barmarkssesongen, og eg bruke berre da, noke spesielt lett løysing er da ikkje og må jo forvarma og men eg trives med da.

Eg har den Lars Monsen boka som blir omtalt her, huska godt da som sto om raudspritapparat på npl ekspedisjonen deiras hadde vist ikkje råd til noko anna men sjølv om budsjettet nok var svært stramt så har eg litt vanskelig for og tru på da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Hege P. skrev (På 22.2.2020 den 17.17):

Siden det allerede er foreslått kvistbrenner (som jeg sterkt anbefaler) vil jeg vise en jeg selv bruker og er storfornøyd med. SoloStove. Man kan også handle med en kjele som passer perfekt, slik at brenneren pakkes inni. Lav vekt, lite plassbehov om man bruker den minste til 1-2 personer, og man kan bruke Trangia spritbrenner inni ved behov. Kvist er glimrende enten som hovedbrensel, eller som backup dersom man velger sprit som hovedbrensel. Relativ dyr, men fungerer glimrende.

Hei! (Med fare for å blamere meg totalt siden jeg verken har ytret meg på forumet før, eller er særlig dreven på sosiale medier generelt, men, here we go) Jeg har også en SoloStove (liten) som jeg bruker mye, og jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan det funker med en gassbrenner oppi. Prøvde med en gammel Trangia-brenner, det gikk ikke, men den er forskjellig fra den som leveres nå. Er det noen mulighet for at du @Hege P. eller du @Knott kunne tenke dere å legge ved et bilde på hvordan det ser ut med brenneren oppi SoloStove-en? På forhånd tusen takk! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

sangfugl skrev (5 timer siden):

legge ved et bilde på hvordan det ser ut med brenneren oppi SoloStove-en?

Ps. Ikke bruk gassbrenner med slange oppi der. Slangen vil høyst sannsynligvis brenne sund med de ekleste konsekvenser. 😬

IMG_20200326_195245_DxO.jpg

IMG_20200326_195426_DxO.jpg

IMG_20200326_195515_DxO.jpg

Endret av Skogens Stønn
presisering
  • Liker 2
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hege P. skrev (3 timer siden):

Trangia spritbrenner, ikke gassbrenner. :)

Aaaaaah, er det mulig?! 🙄 Hjernen var åpenbart i total isolasjon, fortapt i egne tanker. Tusen takk for svar! 

Skogens Stønn skrev (1 time siden):

Ps. Ikke bruk gassbrenner med slange oppi der. Slangen vil høyst sannsynligvis brenne sund med de ekleste konsekvenser. 😬

IMG_20200326_195245_DxO.jpg

IMG_20200326_195426_DxO.jpg

IMG_20200326_195515_DxO.jpg

Det skal jeg styre langt unna. Tusen takk. Og takk for kjempefine bilder! 👍 Ser at jeg må ta opp igjen spritbrenner til revurdering, hadde egentlig strøket det fra ønskelista. 😊 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I en kvistbrenner er kvist førsteprioritet selvsagt, og spritbrenner en backup der kvist bør/skal unngås: Ved fare for glør eller gnist som kan sette turområdet i brann, eller teltet. Å brenne kvist i teltet har en lei tendens til å resultere i en veldig ubehagelig hoste og andre viderverdigheter. Om man ikke bor i en passe stor lavvo. En enkel backup er også greit dersom været er så vått at man ikke gidder å lete etter tørr brenne. ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hege P. skrev (7 timer siden):

Å brenne kvist i teltet har en lei tendens til å resultere i en veldig ubehagelig hoste og andre viderverdigheter.

Ha ha, ja, jeg vil gjerne se den som prøver bål i et fjelltelt. Spritbrenner a la Trangia-brenner har jeg også sett anbefalt å ikke bruke inne i telt fordi den lager en god del kullos (CO). Kullos er til forskjell fra karbondioksid (CO2) veldig farlig.

 

sangfugl skrev (8 timer siden):

Ser at jeg må ta opp igjen spritbrenner til revurdering, hadde egentlig strøket det fra ønskelista.

Den er lett å ha med seg sammen med en liten skvett rødsprit i tilfelle man av en eller annen grunn ikke ønsker å brenne kvist. Jeg pleier å bruke en av de små juice-flaskene man får. De er lette og tette. Det kan for eksempel være at man overnatter i en flott gapahuk med benker og bord og ikke har lyst til å sette brennmerker i bordplata. Eller kanskje man bare ønsker å få kokt seg litt vann raskt før regnet man ser komme starter. Vannet kan man så ta med seg inn i fjellduken og lage lunsj/middag. Veldig greit å ha i bakhånd altså, selv om man i utgangspunktet satser på å brenne kvist.

Endret av Skogens Stønn
presisering
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.