Gå til innhold
REJOHN

Hvor blir det av turrapportene.

Anbefalte innlegg

Takk for godt innlegg som jeg støtter 100%. 
Det er nok ikke bare her hos oss dette er fremtredende. 
De fleste poster kanskje på Facebook eller på egen blogg eller med kun et bilde på Insta.

Gode turrapporter blir fortsatt lest. Vi diskuterte dette nå sist helg også, og jeg har ikke fasit. Det er en kjensgjerning at mange er opptatt av utstyr, og når det kommer til bruken av det så deler de det i andre fora. 

Når det gjelder krangel så tror jeg at vi får være glade for at vi slipper det. Jeg har vært rimelig skremt over enkelte fora og kommentarfelt ellers, og det at vi ikke har tillatt persjondiskusjon og hatt en seriøs og voksen tone ellers har gjort at forumet fortsatt er ganske OK for meningsutveksling ellers. 
 

Selv om utstyrsdiskusjoner er kjedelige skal man ikke undervurdere verdien av dem, for det kommer stadig nye produkt og tips som man kan lære av.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 minutter siden, Gittiamo skrev:

btw mine favoritter er de trådene der det sklir helt vekk fra tema og folk har det gøy og fjaser i vei 😂 

Avsporinger om alt annet enn emnet kan gjøre at folk som søker etter info om akkurat dette temaet ikke melder seg inn eller deltar i forumet. Det vet jeg selv. Om jeg søker etter ett eller annet problem og kommer inn i et emne der folk snakker om noe helt annet er demotiverende og det viser mangel på oppfølging av de som driver forumet. Derfor burde vi hatt enda strengere praksis med å splitte ut avsporingene til egne emner. Det er ofte avsporingene som er spennende å diskutere.

I gjennom årene har vi gjort noe rett og noe galt.

Den ene tingen vi gjorde feil var å tillate at alle primusdiskusjonene (Primushjelpetråd) ble lagt i ett emne. Dette ble helt uhåndterlig, og alle forsøk på å splitte opp denne monstertråden til egne emner ble gitt opp. Vi kunne vært mye større på Primus og varme enn vi er i dag, og dette med å benytte Tags eller merkelapper kunne gjort det lett å systematisere dette innholdet bedre. Gjerne egne underforum for hvert merke.

Jeg har fått tilbakemeldinger fra flere på at dette med Lettpakking burde fått en mye større plass på forumet. Desverre ble dette med lettpakking et skjellsord en periode, og mange som drev med det fant andre arenaer. Noen mente de nesten ble direkte mobbet på grunn av lettpakkingen sin, og valgte å ikke delta på grunn av dette, noe som jeg syns er synd.

I begge disse tilfellene burde vi klart å funnet metoder slik at de som har eierskap til problemstillingene kunne styrt dette selv.

En ting som vi diskuterte i helgen - og som jeg lar henge litt i luften er om alle de som kjøper alt dette utstyret i utstyrsdiskusjonene faktisk er på tur og bruker det og sliter det ut. Det er jo noe vi burde fronte mer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 minutter siden, SnorreL skrev:

Forøvrig må vi slite det ut eller holder det å bruke det en stund og selge videre på feks Finn? 

Videresalg er vel bra det men hvorfor kjøpte man det i utgangspunktet? 

Nå er det ikke dette emnet handler om direkte, men jeg må si jeg synes det er merkelig f.eks. at folk spør om råd og tips om turer, som de så får en masse av her, og så får vi ikke mer info etterpå hvordan det gikk på turen. Kanskje selv om vi etterspør dette.  Noen skriver til slutt - "si noen ord om hvordan du hadde det på turen etterpå", men det blir stille.

På samme måte syns jeg det er merkelig at folk legger ut detaljer om småtteri på utstyrsfronten og bruker en masse energi på å diskutere det, men aldri deler noe fra turer de har benyttet det samme utstyret. Det henger på en måte ikke på greip. Man deler villig vekk en masse god informasjon og diskusjoner om utstyr, men aldri fra når man bruker det. Men det er kanskje en naturlig forklaring som vi har vært inne på tidligere. Uansett blir turrapporter her på fjellforum lest, og de er av de mest leste emnene vi har.

Utstyret betyr utrolig lite for å få en bra tur egentlig, men det er selvsagt viktig at det blir diskusjoner rundt det, men gjerne noe annet også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
19 minutter siden, ost skrev:

Skjult lenke - logg inn for å se den Finnes det en måte å vise innholdstreff/søketreff/antall ganger lest på den enkelte tur-rapport? 

Hvis jeg som forfatter av turrapport får en indikasjon på hvor mye rapporten er lest/sett, så kan det være motiverende nok for de som trenger den type tilbakemelding for å skrive mer.

Det ligger på forsiden på hvert forum.  Man kan filtrere på egne innlegg osv. For egen del må jeg si det er litt snedig å se hvor mye enkelte rapporter er lest. Kvigtinden turen min i 2008 er lest nesten 10 000 ganger . Symptomatisk Skjult lenke - logg inn for å se denskrive at jeg skal bli flinkere til å skrive rapporter  - det er 11 år siden. 

image.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Jeg er glad i å skrive turrapporter men begrensningen på noen få MB bilder her tok litt knekken på min lyst til å lage fler. Jeg er glad i å ta bilder så at jeg bare kunne bruke 4-5 bilder laber kvalitet syntes jeg er altfor begrensende. 

Jeg håper ikke dette er en stopper nå i disse dager. Vi har ubegrenset serverplass (amazon), og dette burde strengt tatt ikke være noe problem. I den grad det er noe problem med det håper jeg dere sier i fra så fikser jeg det.

For øvrig er jeg enig med de fleste her. Folk har forskjellige meninger og det er helt ok. Innenfor de temaene vi skriver om her på fjellforum er det nok av emner som kan skape engasjement. Det trenger ikke å være bare turrapporter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som nevnt Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den - jeg kan fikse det om dette begrenser dere. Det skal ikke være noen grenseHvor ser dere den grensen konkret?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fint Skjult lenke - logg inn for å se den - jeg var ikke oppmerksom på det der. Det er forskjellig fra den enkelte brukergruppe, slik at om man er med i en annen sekundærgruppe f.eks. så blir det forskjellig. For meg var det 249 Mb, som igjen styres av server. Altså det er maks vi kan ha.

Økte den til 100 Mb for dere, og 250 Mb for støttemedlemmer Det burde holde. 

Selv om bildene er enormt store blir de nedskalert av programvaren. 

Men tilbake til tema. Turrapporter har en stor verdi for en selv senere. Jeg innrømmer glatt at detaljer fra turer jeg tok for 15 år siden er helt borte, og det er utrolig artig å gå tilbake å se og lese. Ikke bare detaljer om turen, men også utstyret man brukte. Kanskje fjellskoene som står lagelig til for å kastes hadde sin første tur i 2005? Eller brenneren eller teltet.. osv...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange gode poeng og helt klart noe som vi burde gjøre noe med. Men samtidig er det litt vanskelig å fremheve poster eller innhold. Dere og vi liker den friheten det er til selv å bestemme hvordan man skal lese et slikt forum. "Vis nytt innhold" er jo den foretrukne metoden. Noen av dere får opp Random turrapporter fra gamle dager i en sidebar, men det er forskjellige meninger om behovet for slikt.

En annen metode er jo å starte med nyhetsbrev igjen, semiautomatisk posting på fb, lage en forside med aktuelt innhold. Men det ender ofte opp i å bli statisk.

Et problem er jo at mange leser kun på mobil også, så det er i grunnen begrenset hvor mye man kan presse inn på en liten skjerm.

Men kjepphesten min mhp å ha en mer spennende og levende forside er at størsteparten av leserne på fjellforum er gjester som bare er innom flyktig. Om vi kunne skape mer spennende og levende forside kunne man kanskje få fler til å bidra.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.