Jump to content

Innekomfort i telt på vinterstid


Recommended Posts

Var på første vinterovernatting i telt nettopp og det var mange ting som skulle prøves ut og erfares for første gang vinterstid. Jeg har et tresesongs Helsport Hardangervidda 3, valgte å benytte innerteltet. Fyra med primusen i ytterteltet og merket at det ble grei temperatur der, men ikke like mye i innerteltet. Har en mistanke om at mye av varmen forsvant rett opp i taket og bortover mellom innerteltet og ytterteltet i taket bortover, det er jo en glippe på 3-5cm bortover. Jeg er ikke veldig lysten på å dra primusen inn innerteltet så lenge det benyttes mtp sikkerhet. Tenkte å droppe innerteltet neste gang, men vil ha et gulv i teltet, tenkte på en pressening, hva bruker dere? Med et løst gulv har jeg også mulighet til å lage plass til primusen i hoveddelen og få bedre effekt i hoveddelen av teltet. Hadde og endel kondens i teltet på tross av begge lufteluker åpne. 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Ingen kosefyring her heller. Bruker primus i yttertelt og sitter jeg i døråpningen er det greit nok. Tempen faller likevel til der den skal være, et par minutter etter at primusen er slukket. Og det bør den nok være, altså slukket, før en kryper i posen.

Link to comment
Share on other sites

18 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Vi kosefyrer ekstremt sjelden. Med varme nok klær og pose så trenger vi ikke. 

Opplever riktignok at det varmer i hele teltet når vi fyrer i fortettet eller lager mat, men det er en vrien balanse å ikke ha for mye lufting eller for lite.   Stormmatter som var godt dekket?

Har ikke noe stormmatter på utsiden av dette teltet. Teltet er vel ment i som bruk i de tre årstidene utenom vinter, men jeg la litt snø rundt teltet så det kom ikkenoe luft inn fra sidene rundt, snøvær og vind gjorde og sitt til at det ble tett. 

Link to comment
Share on other sites

Du vil alltid uansett merke at det er langt kaldere på den siden av kroppen som ikke er vendt mot brenner. 

Bruk heller andre triks for å holde varmen. Kle deg godt. Bra med underlag å sitte på. Og bruk evt varmeflasker om det blir veldig kaldt.

Man bør heller ikke bli for komfortabel når man fyrer. Da er faren stor for at man til slutt sovner ;)

Link to comment
Share on other sites

Har et 3 mans tunneltelt og barna har sitti i tshorte inne og -10 på utsiden... nøkkelen er nok størrelsen på telte og stormatter.ligner på fjellheimen 3. Kjøpt nytt telt nå pga "3 mans" som egentlig er 2 mans og grabbe inn i telt og dårlig natt søvn er kjedelig.... men er varmt når man fyrer ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy