Gå til innhold
  • Bli medlem

Forslag til 3-4 dagars ski-turer i Tromsø-området


skelina

Anbefalte innlegg

Har akkurat flyttat till Tromsø og skulle gjerne ut på en skitur i vinter på ca 3-4 dagar. Har bil, og går gjerne en cirkel tur så man startar och slutar på samma plats, helst med overnatting på hytter. Er det noen der ute med gode forslag? Tusen Takk! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det kommer litt an på hvor lange dagsetapper du ønsker. Turen fra Snarbyeidet til Tromsdalen kan gjøres unna på en dag eller gjøres om til koseetapper på 1 mil for dag med hyttene Trollvassbu, Nonsbu og Skarvassbu. For lengre etapper har du hyttenettet i Indre Troms. Ta deg en runde på ut.no med stikkordene Golda, Gappo, Rosta, Dividal og klikk deg videre.

Merk at alle hyttene i Troms er ubetjente, dvs ta med mat, lys og dopapir. På de bynære hyttene må du også ha med sovepose for der fins bare ulltepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Boggabobb! Hvor langt vil du kjøre? Hvor langt vil du gå?

Hvis du ikke vil kjøre langt er området mellom Snarbyeidet og Tromsdalen fantastisk. Du kan gå mange forskjellige rundturer og ende opp der du parkerte bilen (Snarbyeidet, Skittenelv, Tønsvika, Kroken, Tromsdalen) eller reise med buss. Mange mulig vairanter utenom de vanlige rutene også hvis du kikker på kartet. Selv om dette er nært byen, så er det mye natur!

Hvis du vil kjøre lengre, og oppleve mer villmark må du kjøre til Kilpis, Signaldalen, Rostadalen eller innerst i Dividalen. Det blir fort et par timer ekstra i bilen. Muligheter for rundturer. De korteste etappene mellom hyttene er  mellom Golda, Gappo, Pältsa (i Sverige) med utgangspunkt i Kilpis eller Signaldalen. Lengre sør kan det bli litt lengre mellom hyttene. Det kan være verdt å se på ruter utenom de merkede rutene.

Denne boka er et must https://tromso.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=123987 http://www.midt-troms.no/paa-tur-i-troms.4496125-72501.html 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.