Jump to content

Tips til ny kniv.


Vegard Wold

Recommended Posts

Hei 😄

 

Er på utkikk etter en ny kniv og har noen kriterier

 

Maks 1300 kr

Fulltange

Fint skaft, tre, ikke gummi. 

Helst med fingervern men ikke helt nødt

Må tåle en trøkk 

Til nå har jeg sett litt på brusletto femunden og Lars Monsen Alaska og Lars Monsen femunden. 

Noen som har noen tips? 

 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Nå har vel ingen av de 3 knivene du har oppført skaft av tre, men micarta. Noe som ikke er noe negativt, da det er veldig slitesterkt. 
Men noen foretrekker tre for estetikk. 

Av de 3 har jeg prøvd Femunden flere ganger og det er en veldig god kniv. Men tror ikke de 2 andre er noe merkbart dårligere, det kommer litt an på smak og behag.
Størrelse, tykkelse, vekt, ferrorod mulighet i slire osv :)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Du sier ikke noe om hva kniven skal brukes til. Det er forskjell på om kniven skal brukes til sløying av småørret eller hugging av brensel. De knivene du linker til er vel såkalte allroundkniver, men ingen av tilfredsstiller kriteriene dine. Kun en av dem koster under 1300 (kanskje du finner dem rimeligere på tilbud), og ingen har treskaft.
Det er en tråd her på forumet som heter "Den ultimate turkniv, finnes den?" . Der vil du få mye god informasjon. (spoiler alert: svaret er nei :-) )

  • Thanks 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Vegard Wold skrev:

.. Noen som har prøvd Lars Monsen Alaska kniven? Åssen sitter den i slira? 

 

 

ikke testa den for og si det sånn. men har holdt i den og sett på den. håndtakene er litt "runde" om du skjønner. så den sitter fint i slira, utifra det jeg kunne kjenne der jeg prøve den.  men helt sikkert noen som har prøvd den i felten og kan si deg bedre svar. viktigste tror jeg er og få kjenne på kniven selv, og ikke kjøpe blind på andres erfaringer. jeg kjøpte en etter anbefalninger av mange, men den passa ikke i min hånd, så det ble farsdagsgave og han liker den :P

Link to comment
Share on other sites

Til det bruket du skisserer så er dette min favoritt: 

https://www.gsport.no/500025-helle-fjellkniven?gclid=Cj0KCQiAt_PuBRDcARIsAMNlBdqsN07bfN5xQcJEygjGUyhQjyXQtmCRI13Dl_MOBJ3ffu973jJjOFwaAq6ZEALw_wcB#342=80978&343=80152?cid=_adwordspla_cpc

Da behovet for ny kniv meldte seg for et par år siden så var jeg i Oslo rett etterpå. Jeg dro innom et sted som stort sett hadde alle modellene fra de "kjente merkene" og testet alle for hvordan de satt i hånden osv. Helle Fjellkniven sitter som et skudd i mine hender og er verken for stor eller for liten. Trenger lite vedlikehold og blir farlig skarp når jeg bruker Arnoldstroppen på den. 

Så når jeg visste hvilken modell jeg skulle ha så var jeg hos lokal forhandler her hjemme som fører den og vi dro alle ut av futteralet sitt for å finne den med flottest tegninger i treverket. For om det har noen betydning for deg så spriker det stort i håndtaket på de i utseende. Noen har flotte tegninger, mens andre er mer "kjedelig" treverk. 

Kanskje et alternativ? Og så koster de ikke skjorta heller.....

(Kom over Helle Gaupe når jeg søkte nuh og den så også fin og enkel ut, men har ikke forsøkt å holde den ineven)

Edited by Espen Ørud
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Veldig viktig for meg at den sitter godt i slira, har hatt veldig mye nesten ulykker og mistet noen kniver som sitter dårlig i slira, mye mora og sånn da men uansett. 

Har og dårlig erfaringer med kniver som ikke er fulltang, hadde en øyo Rondane som knakk etter første batonering, så fulltang er helt nødvendig da kniven blir litt herja med. 

 

Har relativt store hender. 

Link to comment
Share on other sites

1 minutt siden, Vegard Wold skrev:

 

 

Har relativt store hender. 

Har hanskestørrelse 11 og har brukt ovenstående kniv til å dele masse kubber med i sommer. Men "dæljer" aldri kniven i noe eller slår med kniven. Setter den pent i kubben og banker på baksiden med en kubbe. 

Funker greit for meg altså, selv om jeg har to store samekniver som hadde vært mer egnet til denslags....

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Erlend Gudvangen Bjørkeng skrev:

Har ikke noe kjennskap til denne kniven, men tilbudet var ikke så verst...

Skitt! Har Femund standard fra før, men dette tilbudet ble for fristende. Måtte ha en sånn med inngravering av navn på skaftet. ;)

Men jeg stusset på at beskrivelsen sier at den veier 100 gram, mens standardversjonen veier 300. Satset på at det var en feil. Og så måtte jeg inn på Facebooksiden deres og sjekke at det ikke var noe lureri med prisen. Er jo en tusenlapp billigere enn standardversjonen. Best å sikre seg vettu.

Edited by Hege P.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gutta på lageret der fikk nok å drive med når det bare hagler inn bestillinger tenker jeg! Men, tilbudet er såpass ryddig, at jeg på en eller annen måte kan fint forklare at dette taper jeg penger på om jeg ikke slår til... Det blir liksom for dust å ikke kjøpe, ikke sant?

 

 

Edited by Roaas
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy