Gå til innhold
Sjogholsglupen

Rød eller grønn Ally?

Anbefalte innlegg

Jeg har et spørsmål som delvis henger sammen med innlegget om "hvilken kano".

Hvor stor forskjell er det i egenskaper på de grønne og røde Ally-kanoene? (de har i hvertfall disse fargene i katalogen, men jeg mener selvsagt de med rett kjøllinje kontra de med mer buet linje og høyere baug og stavn eller hva det nå heter der kanoen begynner og slutter).

Jeg tenker å investere i en kano primært til bruk for hele familien. Barna er små nå (1 og 3 år) men de vokser jo fort. Ser imidlertid for meg at jeg ofte vil være den eneste som padler (når mor ikke er med på tur og barna fortsatt er små) og da bør jeg kanskje satse på "rød" modell som er mest retningsstabil? Det blir vel mest padling på vann og stille elver en del år framover. På den annen side ser de "grønne" modellene litt røffere ut. Kanskje vi padler mer stryk når småguttene blir litt tøffere i trynet. Høyere baug tar kanskje mer av for bølgesprut? Jeg har merket meg at kanoen uansett blir mer retningsstabil når den er tungt lastet.

Alle erfaringer og tips mottas med takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal du ha kano for stille vann og rolige elver velger du rødt. Disse er mer retningstabile, viktig ikke minst når du padler alene. Skal du ha til allsidig bruk på både vann og friskere elv velger du grønn. Men for all del. Grønn fungerer greit på stille vann også. Spesielt for de som tar seg bryet med å lære litt grunnleggende teknikk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøp en av de røde, mer retningsstabil. Mest sannsynlig kommer dere til å padle på vann i nærheten og rolige elver. Padler du alene så legg bagasjen foran. Eller bruk noe annet som ballast.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dem som er avbilda Rødt på Bergans sine sider kan fås i Grønt. Dem som er avbilda i Grønt fås bare i Grønt. Dette sa iallefall Ally eksperten hos Bergans.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er ren spekulasjon fra min side. Men jeg kunne tenke meg at en duk som er strammet over ei ramme, sitter bedre på en krum kjøl, enn på en rett.

Dog: en ekte kajakk har også duken strukket over en ramme, og den fungerer fint med rett kjøl.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Til trådstarter:

Kjøpte en 17-fots Ally med rette stevner, en slik som du omtaler som rød Ally. Jeg kjøpte forøvrig denne kanoen i grønn farge. Grunnen til at jeg valgte denne kanoen var at jeg antok at den var mest retingsstabil og ga bedre fart enn kanoen med buede stevner.

På en kanotur med familien lånte jeg også en 16,5 fots Ally med buede stevner. Familien består av 4 personer og 2 hunder. Vi padlet 2 og 2 samt en hund i hver kano. Fikk på denne måten god sammenligning mellom disse to typene.

Slik jeg opplevde det var kanoen med buede stevner betydelig stødigere enn den med rette stevner. Jeg syntes ikke det var særlig merkbar forskjell i retningstabilitet og fart mellom de 2 kanoene.

Etter denne turen kjøpte jeg en 16,5 foter med buede stevner, og det er min fortrukne kano på turer, særlig med hundene i.

Når en skal padle i en Ally er det uavhengig av type viktig å ha en del last i kanoen.

Uansett kan jeg anbefale Ally kano på det varmeste. Konseptet er genialt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hey! Tusen takk for tipset, det var veldig nyttig. Nå er familien klar for tur, dog uten bikkjer. Sliter med å overbevise resten om at vi må få oss grønlandshund.

Jeg har for øvrig en kompis som har den største av DR-kanoen (17,5 fot tror jeg), og ofte har med kone og 3 barn på tur med denne, uten problemer. Han påpeker at vektforskjellen og forskjellen i manøvrerbarhet mellom denne og 16,5-foteren er minimal, så "think big" gjelder her også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.