Gå til innhold
Tober

Elektrisk varmevest - erfaringer?

Anbefalte innlegg

Jeg blir mer og mer frossen med årene, og synes fort det blir litt kaldt på overnattinger høst, vinter og utpå våren. Det er jo grenser for hva man kan dra med seg av store jakker og varmetepper. Ser at bl.a. Fjellsport og andre annonserer sånne varmevester med elektrisk varme, bl.a  har Härkila en sånn. Den ser nett og grei ut. Det høres jo veldig ok ut, men det koster fort to tusen pluss pluss. Fint å høre om noen har erfaringer? Det er lite med testresultater osv. å finne på dette. ;) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk, mange gode innspill og tanker om dette. Jeg tror jeg går for en sånn vest, den veier ikke all verden, og jeg har omsider funnet noen tester der man skryter en del av den, blant annet på Min Side. Skjult lenke - logg inn for å se den

Så jeg kjøper den det er snakk om her i testen, og krysser fingrene for at det er et bra kjøp. Både Fjellsport og Milrab har den, ser jeg, og sikkert flere. Prisen er typisk nok helt lik. 

Jeg er som sagt frossen av meg, noe som har tiltatt med årene. Er nå over 60, men like aktiv i marka. Ofte har jeg følelsen av å fryse uansett hvor mye jeg har på meg av klær når jeg sitter stille, f.eks. på overnattingstur høst/vinter, og det er da tanken om en ekstra varmekilde utover egen kroppsvarme har dukket opp. Forslaget om en Nalgeneflaske e.l. er selvsagt også godt og aktuelt. Jeg har begynt å bruke en varmeflaske i soveposen (en klassisk, flat varmeflaske i gummi, med stofftrekk, kjøpt på Enklere Liv). Det hjelper mot kalde føtter i soveposen, noe jeg har slitt med, uansett hvor tykk og god posen  måtte være.  

Jeg kan melde tilbake og dele erfaringer med vesten når jeg har fått brukt den litt:) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har nå fått brukt vesten er par ganger , og jeg er absolutt fornøyd med kjøpet, selv om den er litt kostbar. Den varmer godt, og ikke minst - den varmer med en gang. Det er veldig behagelig å ta den på seg ved en rast, og sette styrken på maks, da kommer det en temmelig umiddelbar, god varme på ryggen og brystet. Så er det greit å skru ned litt etter hvert. Har ennå ikke fått tømt batteriet ved bruk, som til nå har vært en time eller to om gangen, så det varer lenger enn man skulle tro. Har forresten investert i et ekstra batteri, det koster 500,-, og kan vel være ok å ha med på overnattingstur etc. Selve vesten er også et ganske varmt og behagelig plagg, og vil gjøre god nytte også etter at batteriet eventuelt er tomt. Så langt har den innfridd, og jeg tror den blir med på det meste av turer i vinter. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.