Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har downmat 9 LW selv. Og selv om jeg har god plass da, så bruker jeg all plassen 🙈  det er skikkelig luksus. 

Har også thermarest extherm som varmer nesten like godt og veier en brøkdel av downmat. Denne er gull på turer der vekt betyr noe. Og den er god å ligge på. Den har kammere på tvers og det er hakket bedre å sove på en kammere på langs. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
33 minutter siden, Marius Engelsen skrev:

Hvis xtherm varmer ca like godt, veier mye mindre, og samtidig er bedre å ligge på, hvorfor har du da en downmat? :)

Jeg er selv veldig nyskjerrig på Xtherm, jeg har fått tilbud om å låne ett her fra forumet, men turanledningen har ikke bydd seg enda :) 

Downmat er luksus. Seriøst. Det er som å ligge i en vanlig seng. Har god plass og varme. Og kammerene er ikke så «bulkete» at det er feil her med langsgående. 
 

Men skal man tenke vekt så er ikke xtherm’en lang unna. Og pga tveroverkammer så får man komfort ut av lite. Jeg velger downmat pga størrelsen fordi jeg sover urolig. Bedre plass gir mer luksus. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Fordi om man skal kombinere det med f.eks Amok hengekøye så anbefales kamre i lengderetningen for størst komfort og kompabilitet? 

(Jeg har ikke sjekket om aktuelt Extherm engang står på liste som passer til hengekøyene)

En tanke ved valg av underlag er jo at de skal være ideelle til flest mulige situasjoner og ikke bare lettest i vekt. Selv opplever jeg at Syntmat (7LW) inkl stolsett er med på klart flest turer. Uavhengig av om det er lavvo/telt/tarp/hengekøye, nettopp fordi bruksområdene og komforten er størst. Opplever at det noe lettere UL-underlaget kun er med på de lange turene til fots der jeg virkelig må prioritere å kutte vekt....

Det med hengekøye er et godt poeng. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Sovjetunionen skrev:

Lurer litt på å kjøpe et Thermarest extherm etter hvert, downmaten min passerer straks 120 netter og har begynt å lekke sånn pittelitt hver natt, hvis jeg ikke finner hullet må det nok investeres i ett nytt liggerunderlag. Etter at junior ble fast turinventar har vekt blitt en ting, så da fristet det med dette. Er det greit å ligge på siden i det? Sklir soveposen? Og funker det i vintervær eller må man ha ekstra underlag under? 

 

Jeg kan ligge på siden uten problemer. Spesielt en ødelagt skulder er ømfintlig for sidebikking men jeg kan fint ligge på den «vonde» siden uten problem. Sklir ikke. Jeg klarer å holde meg på matta hele natta 😂(det er ingen selvfølge) har mumifasong på mitt. 
 

Kun testet tidlig vår/sommer. Var snø rundt oss den gangen vi sov ute tidlig vår. Var absolutt varmt nok for dette. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
19 minutter siden, Marius Engelsen skrev:

Jeg trodde du mente at Xtherm var mest komfortabelt siden du skrev "Den har kammere på tvers og det er hakket bedre å sove på en kammere på langs. "

Xtherm Max får man i LW mål også, men jeg tolker det slik at din Xtherm er smalere enn Exped LW størrelse? En Xtherm med større mål ville gjerne vert mest komfortabelt å ligge på da? 

Min extherm er mindre enn min dm. 
Og fordi kanalene går på tvers blir det hakket bedre komfort også for denne tror jeg ikke hadde gitt så mye komfort om kanalene var på langs. 
 

Ellers har jeg ikke lest boka til Viggo så jeg slipper å bekymre meg for detaljer om nøyaktig temperatur 😂 så lenge jeg er komfortabel er jeg fornøyd.  KISS 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Sovjetunionen skrev:

Supert, er det denne du har? Skjult lenke - logg inn for å se den 

Yes men i Regular. Den er ment som «lettpakkerutstyr men fortsatt med komfort» for min del. Blir alltid forfjamsa over hvor liten og lett den er å pakke med seg 😂 

Endret av Gittiamo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.