Gå til innhold
Fotogubbe

Soveposer - det evige spørsmål - splittet fra telttråden

Anbefalte innlegg

Jeg vil anta at impregneringen tilfører en bitteliten ekstravekt til dunfjonene? Og i så fall vil det redusere dunspensten (som altså er volum pr vekt) litt, selv om hvert enkelt dunfjon er like volumkrevende som før impregneringen. Så når Mountain Hardwear har gått fra impregnert dun med 800 cuin spenst, til uimpregnert dun med 850 cuin spenst, så kan det spekuleres i at de bruker samme dun som før, men uten impregnering. :) 

Jeg har Skjult lenke - logg inn for å se den, Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den (kjøpte de to siste til meget grei pris da de var på vei ut av markedet i vår).  Sammenliknes de "gamle" impregnerte 800 cuin med etterfølgerne Skjult lenke - logg inn for å se den, Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den med uimpregnert 850 cuin, ser man for det første at informasjonen som MH gir er en del skralere (mangler EN-rating, mangler div størrelsesvariert info), og for det andre at endringen i vekt/temperatur-forhold synes temmelig beskjedent. (Eller er det ønsketenking fra min side?:huh:)

Jeg har egentlig bare utsatt Spark-en min for såpass mye fukt at jeg ble litt bekymret - den gangen gikk det bra uten antydning til dunkollaps. Men det er jo ikke et vidundermiddel, med nok fukt over nok tid blir det kollaps. Og jeg tror kanskje at dunimpregnering etterhvert kan ha fått et rykte om å ikke funke, fordi selgerne av det har skrudd forventningene alt for høyt. Se feks Skjult lenke - logg inn for å se den fra MH og Skjult lenke - logg inn for å se den fra Nikwax. Blir du skuffet om soveposen på dag 6 ikke er like god som dag 1 selv uten særlig tørking regnværet, eller når du faktisk synker ned i isvannet der du forsøker å flyte i soveposen din? Tja, da kan det hende at du dropper impregnert dun ved neste posekjøp ...

Selv om impregnert dun altså kan ha sine (noe mindre spektakulære) fordeler. :) 

 

Endret av a_aa

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker, Skjult lenke - logg inn for å se den 👍 Pussig at de ikke kan oppgi det der på sidene sine? I Long-versjon er oppgitt vekt 53 gram tyngre for 2018 versjonen, mens Tcomf er 1 grad dårligere og Tlim er 3 grader dårligere. Det er ikke store forskjellen, synes jeg :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Brukte Spark ved ca 0°C (litt rim og ishinner utenfor teltet på morgenen) med vanlig undertøy på en fjelltur i september, og på tidligmorgenen måtte jeg bre en lett dunjakke over soveposen for å sove behagelig et par timer til. Har tidligere vært ganske varmblodig, så jeg mistenker at tempratingen til Spark kan være en smule optimistisk - på den andre side er jeg vel kommet i alderen der de fleste merker kulden litt bedre år for år ... :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 12.11.2019 den 22.37, Fotogubbe skrev:

A0DB1925-562C-49B9-AF28-BB18E8A31097.jpeg

Nerdstoff i retur - her er "deklarasjonen" på MH Phantom Flame (hentet den nettopp ned fra loftet i tilfelle overnatting i helgen, og der var lappen i lagringsposen, gitt )

175095506_MHPhantomFlame(PB161693).thumb.JPG.5f82d24c3ca067845bad427013177e49.JPG

Vekten på min Long var 1080 gram da jeg mottok den, tror det var uten kompresjonssekk, uansett temmelig spot on :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.