Gå til innhold
Marius Engelsen

Fjellheimen pro 4, vs Nammatj 3 GT?

Anbefalte innlegg

Ingen vintertelttråder enda? 🤔🤔🤔


Jeg skal ikke ha nytt telt til vinteren, enn så lenge turkompis får låne Extremtelt fra speideren.  Men om jeg skulle hatt det ville jeg vurdert Hilleberg Nammatj 3 GT på 4,1 kg.

Helsport Fjellheimen Pro 4 camp veier bare 100 gram mer, og er mer enn godt nok til vanlig vinterbruk. Mye større innvendig (om jeg skal bedømme utifra tegningene), her kan man leve som konger om man er 2-3 personer på tur!

Hvilke av teltene ville dere valgt til vinterbruk? (Ikke til sydpolekspedisjoner). Jeg ser nesten aldri noen nevner 4-manns utgaven av fjellheimen, enda den veier det samme som Nammatj 3GT 🤔🤷‍♂️

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Til mitt bruk, ville jeg klart valgt Fjellheimen, usikker på 4p eller 3p. Helst pga. rektangulær gulvflate og lettere vekt enn Nammatj i forhold til størrelse. Med 4p kan man virkelig ha luksus med plass, til samme vekten som Nammatj 3GT! 😃 Og det virker samtidig like tiltalende!

Med originalstenger tåler fjellheimen vanlig vinterbruk med god margin, og extremstenger kan man kjøpe om man vil. Duken er den samme som på extremteltene.

Med 4 manns telt på tur (marmot vapor 4P) har vi laget ett bord i midten med brenner og mat på, og kan sitte i chairkit på hver vår side mens klærne henger til tørk i taket, og vi kan sitte på knær i teltet og skifte uten at vi tar i taket. Den ekstra innvendige plassen er virkelig luksus synes jeg, så derfor ville jeg sterkt ha vurdert 4p fjellheimen. Like lett å bære i sekken som Nammatj 3GT, hvis det skulle bli aktuelt (kanskje litt større volum, men på utsiden er det ikke så vesentlig).

Den største fordelen med Nammatj er den døren, det blir aldri helt bra i dørterskelen ellers 🤔😐🤔

Jeg skal som sagt ikke kjøpe nytt vintertelt denne sesongen, men jeg har vel knapt nok sett noen på forumet som har vurdert fjellheimen pro 4 camp, til kun 4.11 kilo 😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Terka skrev:

Og går du opp et lite halvkilo så får du et tilsvarende telt med to fortelt/innganger, og rette endevegger og 180 cm bredde på innerteltet. Ganske luksus det også. 😊 Det koker alltid ned til personlige preferanser (gitt at man ser bort fra pris).

Noen liker det. Jeg synes de blir for lange (finne plass), for mange stenger og veier jo en del mer (jeg er ikke to meter lang).
Heller litt ekstra i bredden for min del (må jo være myye mer romfølelse og enorm plass i kuldegropen), og dermed fjellheimen pro 4 framfor eks. Spitsbergen. 

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 2.11.2019 den 9.48, Marius Engelsen skrev:

Jeg skal ikke ha nytt telt til vinteren

Det går visst troll i ord her 😂

Siden jeg har ett Hilleberg Unna på vei, tenkte jeg som så at jeg kunne øke vekten og størrelsen ett hakk på tunellteltet mitt, siden jeg ikke kommer til å bruke tunellteltet mye mer på soloturer hvor vekten har betydning.

Siden jeg har så veldig gode erfaringer med Fjellreventelt, ble det ett Abisko Endurance 3. Utvendige stangkanaler, klargjort for doble stenger, litt større fortelt enn Fjellheimen 3, en liten anelse mindre innertelt, men lettere og mindre pakkvolum.

I og med at jeg kommer til å bære det en del i sekk ble vekt og pakkvolum avgjørende, mens på pulkturer hvor vekten ikke er like viktig kan doble stenger medbringes :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
37 minutter siden, Fotogubbe skrev:

Solide telt er det. I en vindtest holdt Endurance 4 stand i 200 km/t fra vindmaskin. Helt rått!

Hvor mange telt har du Skjult lenke - logg inn for å se den?

Edit: Jeg har kjøpt to telt i høst og har dårlig samvittighet, derfor fint å se at jeg ikke er alene. Tror jeg henger etter flere her, det hjelper.

Solotelt: Hilleberg unna

»alt mulig telt» til 2 voksne eller en voksen og 2 barn: Abisko Endurance 3

Familietelt og luksustelt: Marmot Vapor 4p, med plass til 4 liggeunderlag i full størrelse.

 

Ja, det var nok Keb Endurance som kom så bra ut, jeg har kjøpt litt lettere modellen Abisko Endurance.

Jeg har god erfaring med Abisko Shape 3, det bare ler av vind og snøføyke! Men det er lavere i endene, og det hjelper nok godt på, og veier kun 2,8 kilo ferdig pakket.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.