Gå til innhold
Pettit

Er så ræva på pakking...

Anbefalte innlegg

Skal ut på tur igjen, men alt tar så mye plass.

Har en Osprey Atmos AG 65l sekk, den er ganske full nå. Vekt totalt 12,5 kg (ex drikke og litt mat).

Hva jeg har med?

 • Telt (Allak) tungt, men gidder ikke ta med SL telt da de andre skal ha med gale hunder som sikkert klorer det opp :)
 • Exped Synmat 9LW
 • Helinox stol
 • Høstpose (dun)
 • Halite overbag(trenger ikke denne men skal teste den så 1 kg ekstra der)
 • Svartkjele
 • øks
 • Silky boy foldesag
 • Ekstra par sokker
 • Ullstillongs
 • Ulloverdel
 • Ulvang tykk ullgenser
 • Teltlykt/hodelykt
 • Tallerken
 • Spork
 • Kaffekopp
 • kaffe
 • Bamseunderlag
 • Kindle
 • Kniv
 • Nødlader (ustabil hodelykt)
 • Hansker
 • Lue

Vi er 3 stk og normalt sett deler vi opp så ikke en pers må ha med øks,sag og svartkpele men får en del timer der alene før de kommer og da er det kos med kaffe og bål. Meldt 2 grader og til dels mye regn/sludd så greit med godt med klær. De andre sverger til hengekøye så blir da mye teltvekt for meg alene.

Innspill? Hva ender sekkene deres på om dere skal på solotur som jeg strengt tatt han pakket for

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
36 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Akkurat en treliter. Høres ut som min type tur ;-) 


Alt under 20 kg er utflukt... ;-) 


Høres ut som du har grei kontroll. Jeg foretrekker for øvrig større sekk. Det gir mer fleksibel pakking og at jeg kan lete etter noe i sekken uten å måtte tømme hele hver gang...

 

ser den med større sekk, men neste steget mitt er en Bergans Alpinist på 130 l...Trenger ikke fylle den, men liker det litt mer hendig :) MEEN, som jeg skriver er dette er vekten min uten vann, og vin .)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
32 minutter siden, Nils Einar Ljosland skrev:

Kanskje du kan spare litt vekt ved å kjøpe deg en Pak- Lite 9 volts lykt med ekstra pannebånd. Det er den letteste lykten jeg vet om som er litt tess. 

Er du veldig glad i Silky? Du har jo med øks? Dessuten tror jeg at en buesag, pluss en kløyvekile i plast fra Biltema, veier mindre enn øks og Silky. Det kan nok også få jobben gjort. Men er kanskje ikke like elegant? 

Har jeg rett hvis du har to liggeunderlag? Men det er vel et spørsmål om komfort?

Ps. Tror jeg er mye dårligere til å pakke selv....

Ikke nødvendigvis veldig glad i Silky, men den funker bra.. Men den fikk seg litt tøff behandling av sønnen min så bladet ryker snart og det er jo relativt hissig prismessig. Så da tenker jeg på Skjult lenke - logg inn for å se den eller Skjult lenke - logg inn for å se den... Finner dessverre ikke noen vekt på Frisport sagen men ser fin og billig ut. Ang øks er jeg enig.. bedre å sage enn å hugge så den kan sikkert legges igjen så forsvinner endel hundre gram.

2 underlag er korrekt. Exped til nydelig søvn og Bamse til å slappe av rundt bålet :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Jeg har en Alpinist 130 og en Xenith 105.

 

105 er førstevalget hver gang lasten er 25 kg og mindre. Først når det skal bæres veldig tungt kommer 130 i bruk. Er vel iver 2 kg forskjell bare på de to sekkene mine tror jeg...

hmm, Xenith 105 var høyt på listen, men endte på Atmos AG65 istedenfor... Dette fordi jeg hadde inntrykk av at 105 liter ble for stort. Men angrer litt. irriterer meg at jeg ikke har tilgang til hovedrommet annet en via topplokket. Det har jo Zenith løst mye bedre. og kun 400g forskjell da.

Men fysisk størrelse forstår jeg ikke helt, at dette skiller 40 liter

 • Dimensjoner Atmos 65: 87x39x41cm (LxBxD)
 • Dimensjoner Zenith 105: 94 x 40 x 42cm (LxBxD

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 24.10.2019 den 22.49, borgern skrev:

Så vidt jeg husker veier frisportsaga 270g. Fin sag som pakker lite. I og med at sagområdet er firkant så er det greit å sage ting med litt dimensjon. Ulempe er at der er mange deler som må monteres. Ikke vanskelig men gjør det et trygt sted i tilfelle du mister noe under montering. Så har den custom blader som koster en del når du skal skifte. 

Skal du ha en god sag npr det trengs godt med ved til bål så titt på Boreal 21. Sammenleggbar buesag som også pakker lite. Gir lengre saglengde så enkel å jobbe med. Bruker standard 21 blader så du kan kjøpe på jernvare, biltema etc. Den veier noe mer da og den koster en del.

Takk for tips. Skal sjekke ut Boreal sagen , men Frisport sagen kommer i posten på mandag så skal ta en sjekk på den og se på dette med deler.. Uansett 199 kr så ikke så ille.. barna er glad i å sage og hugge så trenger litt Basic utstyr til dem også :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 24.10.2019 den 23.10, Erlend Gudvangen Bjørkeng skrev:

Man får jo kjøpt løse blader til Silky sagene også... Her fra Fjellsport...

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

ja, vet. Men bladene er så fryktelig dyre syns jeg. og veldig skjøre.. Mitt blad er som sagt relativt bøyd flere steder. Samt merket i går at bladet tetter seg fort når man sager i noen typer tre... den Andre Silky sagen vi hadde med så knakk bladet på midten så han var litt i villrede han også på hva han skulle finne på :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 25.10.2019 den 14.30, ArveS skrev:

Hei - her er jeg litt uenig. Har Atmos 65 og har ikke problemer med å få plass til alt utstyr som trengs for en helgetur inni sekken. Jeg har også en Allak 2. Pakker man teltet under lokket har man svært god plass.

Kjører du teltet i original pakkpose? Jeg pakker mitt i komprensjonpose så jeg får det relativt lite. Pleier å ha det inni sekken for å få vekten litt nedover mot rompa. Plassmessig er det egentlig ikke noe problem med Atmos 65. Men ref pakklisten min i starten her er det ikke mye plass til overs skal jeg innrømme :)

Men innser jo noe med klær her og det er at en tynn dunjakke/fleecejakke pakker fryktelig mye mindre en en Ulvang Rav genser.. varmer sikkert bedre også

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 timer siden, jan_o2 skrev:

Mat!!😊 (så sant man ikke bedriver glamping eller bushcrafting...)

Det enkeltelementet som tar desidert størst plass og veier mest i min sekk er maten. Ofte stort fokus på utstyr og småting der man gjerne kan spare noen gram her og der, men mat blir bare nevnt i en bisetning.

Tenk å kunne velge mat med rett næringsinnhold, god mat, nok mat, mat som veier lite og mat som er smart emballert med tanke på miljø og ressursbruk og som man i tillegg kan bli kvitt med underveis på turen? Mat er iallefall for meg den største utfordringen og der potensialet for å spare startvekt er størst!

Enig med deg her.. på kjapp etter jobb tur blir det ofte grillpølser, lomper og litt småsnacks som er menyen med oss... dette fordi vi kanskje er på plass i 18-19 tiden, slitne og må lage bål. da trengs det kjapp og enkel mat

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 25.10.2019 den 15.27, Bendikb skrev:

Jeg ville også valgt SL-teltet, om ikke dere har avtalt at hundene skal ligge inne i teltet sammen med deg? 
 

Hundene skulle ikke ligge med meg nei, men spesielt med en valp blir det til at de flyr rundt og da seff inn i teltet også så gadd ikke ta en sjans i går.. Den lille hadde også en fetish for å gnage på barduner og likte mine veldig godt.. Heldigvis var det eieren side barduner som fikk gjennomgå mest og til slutt røk :)

Har et Fjellheimen 3 SL så sparer fort 1,3 kg på det i forhold til Allak.. Men igår var det deilig med Allak, etter å ha slått det opp og bardunert skikkelig endte vi opp med å bytte teltplass pga mye vind. Da var det greit å bare løfte med seg hele saken og bære med seg 200 meter til ny camp :) Ellers er jeg sånn skrudd sammen at ting skal brukes og er ikke så veldig redd for tingene mine, men med valpetenner og klør orket jeg rett og slett ikke bruke energi på å mase bikkjene bort fra teltet mitt hele tiden og da var det bedre å "ofre" 2008 mod Allaken min istedenfor 2019 model av Fjellheimen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, ArveS skrev:

Original pose ja. Jeg begynner med å sette teltet på høykant ned i sekken, og stapper sovepose, underlag, klær og kokeutstyr rundt. Det fungerer topp med sommer-rigget, men må sikkert endres når høst/vinterpose og mer klær følger med. 

ok. Etter denne runden ute nå ser jeg at jeg kan kjøre med sommerposen min langt utover vinteren i kombinasjon med Halite Overbag. Begge deler pakker meget lite så det er bra.. Mulig originalposene til Allak nå er ganske fine, men mitt telt er fra 2008 og posen der er enorm så måtte være kreativ

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Erlend Gudvangen Bjørkeng skrev:

Har selv to Silky sager som hverken har blitt bøyd eller knekt... Viktig å huske på at de bare sager på trekket, så man ikke legger noe kraft på når man fører sagbladet fremover. Dette har de visstnok gjort for å kunne ha tynnere sagblad... Er enig i at bladene koster det hvite i øya...nesten like mye som ny sag...

Synes for øvrig pakkelisten din ser helt kurant ut. Sammenliknet med noen av mine, fremstår du jo som rene lettpakkeren :-) Dersom du vil kutte ned på vekten anbefaler jeg å ta i bruk Skjult lenke - logg inn for å se den og lage pakkelister der. Da ser du lettere hvor skoen trykker, og kan optimalisere pakkingen ved å ta bort ting du ikke trenger eller bytte ut ting med lettere utgaver.

Er egentlig ikke ute etter å pakke så lett som mulig. Er en komforttype så fokus der, men når jeg ser alle tilbakemeldingene her ser jeg at vekten er ganske så fin. Kanskje mer at jeg føler det blir så mye volum og klarer ikke helt å se hvorfor 65l sekken min blir stappis når det er snakk om 1 overnatting :) Så enten større sekk (som antageligvis ender med at jeg tar med enda mer) eller så må jeg egentlig si meg ganske fornøyd og la volum være volum. 

 

Ang Silky sagene er det som du sier. Man må være forsiktig.. Men har en 5 åring som elsker å sage og hogge og ikke lille enkelt for han alltid å holde den korrekt.. Men stor glede for han så får ofre et blad i ny og ne. Sagen som knakk i går var det ikke jeg som styrte, men vi surra med noen greiner som hang over en skråning så godt mulig det ble vinkel på de som skapte problemer.. Silky sagen min kjøpte jeg på eBay til relativt snill pris (312 inn frakt) så levelig.. finner sikkert blader deg og til fornuftig pris: Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 minutter siden, JanneK skrev:

Ser ut som helt standard pakkeliste her, ville valgt mellom stolen og bamse, enten eller.. Ulvang genseren er stor, men så utrolig varm og god nå på denne tida av året:-) glemte jakken oktober i fjor, skulle til Sylan, Ulvang Rav redda den turen gitt:)

Klarer ikke velge mellom bamse og stol. Bamse er multibruk, som beskyttelse under oppblåsbart underlag og digg å strekke seg på foran bålet. Og stolen er dødsdigg når jeg vil sitte foran bålet 😀😀 

og Ulvang genseren er stor og tung, men hører veldig med for meg. Deilig å tusle rundt i og fin som hodepute 

Endret av Pettit
Trykka feil

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
48 minutter siden, Gittiamo skrev:

Hadde droppa stol. Bamse også. Z-lite er lettere og tar mindre plass. Samtidig er den mer fleksibel da den kan brukes i forskjellig lengde og tykkelse. Jeg har bamse selv og den er gull, men er himla mye å bære på.  Livet med Z-lite er mye enklere. 

Z-lite er veldig fin. Og 250g lettere. Skal ha den i bakhodet. 
Men droppe stol?? Elsker stolen min. Helinox Ground chair ♥️♥️
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Gittiamo skrev:

Ser den. Jeg har stoltrekk til min downmat og har det kun med om jeg skal gå kort. Sånn 2-3 km for å glampe. Veldig glad i den. 

Skiller 5g på chairkit og stolen min 😜

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Terka skrev:

Thermarest Trekker Chair veier 283g i str Reg/20" og 360g i str Large/25" og funker til all slags oppblåsbare liggeunderlag. 

Mange gode innspill her. Men vedr chairkit, er det behagelig å sitte i? Og er det noe dere drasser med dere foran bålet på samme måte som en evnt stol? 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Terka skrev:

Vel.. eg er ca halvveis til kassa, og har til nå vært med på fire turer hvoe det er fyrt opp bål. Tre med medbrakt ved, og to av dem på vinteren/snø.  Dvs jeg skal ikke svare på hvorvidt liggeunderlaget ikke egner seg atmed et bål.

(Jeg  blir bare trist når jeg ser hvor skamhugget vegetasjonen er på populære plasser eller når der er 5 ulike bålgruer innen 4 meters radius. Men det er en annen diskusjon i en annen tråd 😉 #sporløsferdsel )

Ingenting i mot at andre fyrer bål altså, blir bare skuffa over de som raserer naturen for noen timers kos 😄

Jeg er frysapinn og elsker bål. Både for varmen og for kosen så for vår det blir det hver eneste tur.  Men ang skamhugging og alt du skriver er jeg helt enig. Vi er ganske så ryddige og flinke av oss. Mye man kan fyre med som ikke krever at man går berserk. Men skal også innrømme at vi er smålate og har med oss egen ved 3 av 4 ganger 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Joda, men med charikit så får du ekstra beskyttelse og legger igjen baseunderlaget også. Så.....

Og JA! det er behagelig å sitte i og "sitteligge". Her demonstrert av kompis:


Skjult lenke - logg inn for å se den
 

Greit. Får ønske meg i farsdagsgave 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.