Gå til innhold
Nicolai Strand

Finne karbohydrater i en overlevelses situasjon i Norge

Anbefalte innlegg

Det var visst en del varmere i steinalderen enn i dag. 

Vil ta innholdet i mange overlevelsesbøker med en stor klype salt. 

De eneste vestlige ekspertene på primitiv teknologi som i moderne tid har "levd primitivt" over lengre tid er Larry Dean Olsen og Mc Pherson familien. 

Hvis du skal finne karbohydrater vinterstid så snakker vi innerbark av trær. Dette kan du ikke holde på med mindre du har tillatelse fra grunneier.

Cambium fra bjørk er spiselig, men smaker ikke godt. 

Når det gjelder tang og tare, så inneholder det ofte for mye jod, til at du kan spise mye av det over tid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var vel særlig innerbark fra ask og alm som ble brukt i brød. 

 

Bjørk er litt annerledes. Du tygger innerbarken for å få i deg næring, og spytter ut etter å tygd en stund. 

Det smaker ikke godt. Og dessuten varierer det veldig hvor mye innerbark det er på det enkelte tre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.