Gå til innhold
Larsdx

Carvingpakke eller mer allround til nybegynner?

Anbefalte innlegg

Det går fint å kjøre med allmountain ski i bakken. De er tross alt ALL mountain. Det som skiller dem fra carvingski, på generelt grunnlag, er at de ofte er litt mykere i flex, de har litt større radius (mindre innsving), og de er litt mer lekne. Det vil selvfølgelig variere fra modell til modell, men generelt tror jeg ikke du kommer til å hate en all mountain ski. Jeg er også enig at du ikke bør kjøpe for brede ski. Ski som er bredere enn 110mm på midten (da er de bredere i endene!) er vanskeligere å styre og kante. Bindingsvis så kan du fint komme unna med en Marker F12 som ikke er spinnvilt dyr. Det vil bli dyrere enn carvingpakker. Skal du gå topptur med ski må du også ha feller, støvler som man kan "låse" opp ankelen på slik at du kan gå. Da blir det dyrere. Du kan jo selvsagt gå med skiene på sekken, og støvlene på skiene og ha med et ekstra sett med sko. Det gjorde vi tross alt "back in the day".

Hvis du ikke har god teknikk "on piste" så kommer du ikke til å automatisk trives off piste. Forholdene er variable, og du kan møte alt fra is, skare, til gjennomslagsføre i samme tur og samme linje. Du kan selvsagt også finne nydelig pudder, men det er ikke det det er mest av på fjellet. Hvor god skien din er spiller ikke allverden i gode forhold, og det finnes heller ikke én randonneeski som takler alt. Det som i all hovedsak skiller denne type ski er at turen opp blir langt mer spiselig.

Jeg tror jeg ville kjøpt noe brukt jeg. Da får du mer for pengene, og hvis du kjøper brukte carvingski fra nybegynneren i fjor som skal ha bedre ski i år så får du de til knallpris, og du kan selge dem videre til neste års nybegynner. Støvler er mer personlige, så der tror jeg at jeg ville kjøpt egne og heller lagt pengene der.
NB! Ikke alle støvelstørrelser passer på skiene. Bindinger er ofte skrudd for størrelsen til den støvelen som skulle brukes. Sjekk derfor at bindingen passer før du kjøper brukt hvis du ikke har kompetanse til å flytte den.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 minutter siden, Larsdx skrev:

Da ble det faktisk skoene Skjult lenke - logg inn for å se den anbefalte. Så får vi se om det dukker opp noe randoski i løpet av vinteren...

Brukte randoski er ofte bra "value for money". To viktige ting du skal sjekke:

1. Sålen har ikke riper som går inn til kjernen. Små riper som går et par mm ned går fin an å fikse. Riper til kjernen kan ødelegge skien.

2. Sjekk at støvlene dine passer. Randobindinger kan nesten ikke justeres!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.