Gå til innhold
knerten

Fjell-/turski som passer i løypenettet

Anbefalte innlegg

Jeg har et par Åsnes Cecilie Skog fjellski for høyfjellsturer. I vinter planlegger jeg imidlertid langturer (hytte-til-hytte og telt) der mye av turen vil gå i løypenettet. Ikke umulig at jeg vil bruke pulkbrett ved teltovernattinger.

Jeg vurderer derfor å investere i ski + kortfeller som er smalere og med bedre spenn enn Cecilie-skiene. Jeg er 162 cm på strømpelesten og med vekt <60kg.

Noen som har ski og skilengde å anbefale til mitt bruk?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, Gittiamo skrev:

Aner ikke men jeg hadde tenkte å bruke mine Åsnes Liv Arnesen til samme formål. Går det ikke i skiløyper? 🤔 på fjellet går vel de fleste med fjellski uansett? Altså jeg aner ikke for jeg er ikke den som har fått mest på ski for å si det sånn 😂 

Ser på Åsnes sin hjemmeside at Liv-skiene skal passe i løypene og at de finnes i 180 cm lengde som skal passe min høyde/vekt. Absolutt et alternativ :) 
Ellers har jeg vurdert Fischer E99 Easy Skin Xtralight i lengde 180 cm som et alternativ. Noen som kjenner til den skien og om det er forskjell på årsmodellene 17/18 og 18/19?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kontaktet Åsnes og fikk følgende svar (kudos til Christer v/Åsnes for superrask og informativ respons):

Sitat

Liv BC vil være veldig egnet til ditt bruk. Liv BC og Amundsen BC (i utgangspunktet samme ski) er den foretrukne skien for lange turer og ekspedisjoner. Det er faktisk den mest brukte skien på Grønland de siste 5-6 årene, med god margin. Optimal lengde på skien vil avhenge av hvor mye du legger i sekken. Mye vekt = lengre ski. En lengre ski vil også ha bedre glid. På en annen side vil en lengre ski være litt mer krevende i nedkjøringer.  Bæreevnen til Liv BC er i en særklasse, så i dyp snø og med oppakning er dette et veldig godt valg.
Gamme 54 BC har litt mer innsving, som gjør den litt lettere å kjøre i nedoverbakker med, men den er i grenseland bred til å gå med i spor.
Den nye Børge Ousland BC er smalere enn Liv, og har et godt spenn og bæreevne den også i tillegg til å være lettere. Den har dog en del Nordisk Rocker (hevet tupp) og litt mer innsving enn Liv BC, så den vil ikke bære like godt i dyp snø. Den er nok det beste alternativet til Liv BC for det bruket du beskriver.

Gamme-skiene utgår pga bredden.

I og med at jeg har et par Cecilie BC fra før så ble jeg veldig nysgjerrig på de nye Børge Ousland-skiene. De høres veldig fristende ut med lav vekt og godt spenn. Jeg må gå i tenkeboksen og vurdere hvor mye løssnø jeg skal ut på tur i.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.