Jump to content
IGNORED

Hilleberg ordner opp i problemer med ødelagt/slakk strikk i teltstenger.


Kristian J. Vabø
 Share

Recommended Posts

Ikke Hilleberg telt men tilsvarende slapp i strikken. 😜 Har byttet på Salewa telt tidligere i år, og på Mountain Hardwear telt denne gangen.

20190917_180404.thumb.jpg.299a486a92b29c77090d641818212091.jpg

20190917_180408.thumb.jpg.ad1f89afabe6a6c8dc8c5e0900bedfc0.jpg

Sjekka også mine Hilleberg telt, og alle hadde sort strikk. Dvs ikke i målgruppa for denne "reklamasjonen" fra Hilleberg.

 

Om man ikke har brukt teltet på en stund er det forøvrig greit å sjekke strikken hjemme før man drar på tur, slik at man ikke ender med å stå og korte inn strikken på alle stengene mens det blåser en liten høststorm rundt øra. (kremt kremt.. 🤥 )

Edited by Terka
Link to comment
Share on other sites

På 14.9.2019 den 17.34, Marius Engelsen skrev:

Fjellreven har siliconstrikk, som er like gode i kulden som i varmen. Skjønner ikke hvorfor ikke alle gjør dette 🤷‍♂️

(Det har selvfølgelig med kostnad å gjøre tenker jeg...)

Men hvis strikken ryker, kan de ikke hjelpe deg med ny. Jeg fikk beskjed om at ikke selger strikk til teltstenger når jeg forespurte. Endte derfor opp med å bruke strikk fra MSR som også har kjerne laget av silikon.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 1 month later...

Samme her; mail i går kveld, svar i dag tidlig.  Spurte hvor lite/mye slakk man skal ta høyde for når man legger inn nye snorer (visste ikke da om de kutter opp i ferdig lengder  eller bare sender x antall meter på rull). Fikk svar som følger:

Sitat

[...] jag har precis klippt och packat resår till samtliga tält du nämnt nedan. Generellt kan man säga att resåren ska vara ungefär 70% av stångens längd, sedan lägger vi på "knytmån" på det. De resårer du får nu är ca 70% + 20 cm knytmån. [...]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Strikkane i det 12 år gamle vinterteltet mitt, er like fin. Men eg kjøpte ei ny stang for 2 år sidan, med litt mørkare farge. Strikken i den nye stanga, som eg fortsatt kan identifisere ettersom farga er bittelitt mørkare, var smuldra opp totalt sist påske. Strikken hang bare saman av strømpa, og fungerte derfor dårleg som strikk. Dei som har ein slik strikk i teltstanga si, forstår det med ein gong.

Eg hadde tenkt å finne ein annan strikk sjølv, men ettersom dette teltet bare vert brukt vintertid, hadde eg ikkje gjort noko med det. Når dette kom opp no, fekk eg tilsendt ny strikk, så all honør til Hilleberg for servicen.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
4 timer siden, fjellkaren skrev:

Fikk sjekket Soulo'en i jula (den lå på hytta), og den hadde hvit strikk med blå striper. Mail er sendt Hilleberg.

@Kristian J. Vabø, takk for info 👍

Men hvis strikkene ikke er dårlige, er det trolig strikk som er i orden, og trengs ikke byttes. Jeg har 11 år gamle hvite strikk med blå striper på mitt, de er 100% i orden, også i minusgrader..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Navigatøren
   Jeg vet det har vært en del tråder om snømatter eller ikke. Jeg kjøpte meg et Keron 3GT og vurderer å få sydd på snømatter. Er det noen her som har 
   erfaring med dette? er det verdt det? og måtte dere sende teltet inn til Hilleberg? Hva kostet det?
    
  • By Kristian J. Vabø
   Nyheter for 2021 fra Hilleberg:

   Helags 2 og 3 i Yellow label-serien, og Soulo i black label-serien..
    
  • By suprfort
   Beklager å lage enda en telt-tråd, men jeg skal prøve å være så konkret som mulig så vi slipper å diskutere så veldig mange alternativer. 
   Har Helsport og Hilleberg fra før, og synes Hilleberg er noen knepp opp kvalitetsmessig. Da Helsport bestemte seg for å legge ned i Trondheim og flytte sørover ble valget enda enklere; det neste teltet blir Hilleberg. Men hvilket? 
   Bruksområde: Vår-, sommer- og høstturer med ett barn. Ikke høyfjell, men litt åpne områder på fjellet blir det nok. For lokalkjente kan typisk bruk være Tovatna i Storlidalen, en eller annen plass inne i Jøldalen, eller områdene ved foten av Blåhø i Gjevilvassdalen.  Vekt: Jeg vil ha et så lett telt som mulig, men vil ikke ha et telt som er så tynt og skjørt at jeg er redd for å ødelegge det. Har prøvd superlightserien til Helsport, og det synes jeg ble for skjørt.  Tunnel/kuppel: Ideelt sett kuppel som kan stå alene, men ser det fort betyr mer vekt. Ikke avgjørende kriterie.  Det står mellom disse 2 (3) teltene: 
   Nallo 2. Red label (helårs), tunnel, kerlon 1200-stoff, 2,4 kilo. Anjan 2. Yellow label (tresesongs), tunnel, kerlon 1000-stoff, 1,8 kg.  Allak 2. Red label (helårs), kuppel, kerlon 1200-stoff, 3,3 kg. Allak utgår antakelig på grunn av vekt, selv om det er selvstående. 600 gram skiller de to andre. Er det verdt de ekstra grammene for å få et litt mer robust telt? De ser identiske ut når det gjelder grunnflate og høyde. 
  • By Bjørnar D
   Hei! Jeg ser at det er en del tråder omkring disse teltene, men har likevel et par spørsmål omkring valget. 
   Jeg har en familie med to voksne, tre ungdommer (som heldigvis liker å være med) og en hund (labrador-tispe 2 år), og vi trenger telt til fjelltur inntil 5 døgn på sommer. Det blir nok mest 2-3-dagers turer, men ser for oss en litt lengre tur til Børgefjell i år. Vi har et Helsport Fjellheimen SL3 og et Helsport Rondane SL3 som jeg kjøpte i fjor. Jeg innser nå at plassen blir for knapp, så jeg vurderer å bytte ut Rondane-teltet med et mer romslig telt. Kan også vurdere å beholde begge og kjøpe et tredje telt. Blir fort litt mer vekt da, men det kan kanskje være behagelig å ikke ligge inntil hverandre også.
   Jeg har først og fremst tenkt på Fjellheimen 4. Sammen med Fjellheimen 3 bør vi da ha god nok plass, samt at den samlede vekten blir lav. Nå har jeg også blitt oppmerksom på Hilleberg Nallo 4. Vil forteltet på dette være stort nok til å plassere tre sekker om natta, eller må jeg gå for GT-utgaven med større fortelt? Sistnevnte er jo både litt tyngre og dyrere...
   Alternativ 1 er altså Fjellheimen SL 3 + Fjellheimen SL4 (og bo henholdsvis to og tre personer i de to teltene).
   Alternativ 2 er Fjellheimen SL 3 + Nallo 4 (evt. Nallo GT).
   Alternativ 3 er Fjellheimen SL 3 (for to personer) + for eksempel Reinsfjell SL3 (for to personer), og så la gutten på 17 få Rondane-teltet sammen med hunden. 
   Jeg vil gjerne høre hva dere mener, og jeg er mottakelig for andre forslag også. 
   Jeg lurer også litt på hvordan dere gjør det med hund. Ser ikke for meg at hun vil ligge i forteltet egentlig. Er samtidig litt skeptisk til om hun kan tråkke hull i teltbunn og liggeunderlag. Hun var med på en tur i fjor sommer også, men hun har blitt en del større siden den gang.
   mvh. Bjørnar D
  • By culibre
   Hei. Er det noe her inne som har noen erfaring med Hilleberg Allak 3?
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy