Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Mygg/knottnett?


Gjest fightingfalcon

Anbefalte innlegg

Gjest fightingfalcon

Som overskriften sier. Noen som har et myggnett å anbefale som også holder knotten ute?

Jeg har to forskjellige typer, det ene har for store masker og det andre er rett og slett for lite. Om jeg har det på hodet over capsen så blir det en glippe på skuldrene. 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har vært på jakt etter et funksjonelt mygg/knottnett som har tette nok masker, god sikt og er langt nok. For øyeblikket er det nærmeste jeg har kommet vaskeposene i netting fra Ikea:  

(Logg inn for å se skjult innhold)

Den svarte posen i dette settet er verdt å teste. Som en bonus kan posen eventuelt brukes til oppbevaring av klær e.l. når den ikke brukes som myggnett.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

(Logg inn for å se skjult innhold)

 har funka for meg i hvert fall :) Bonus er at det er stort nok til å bruke med hatt under, som holder det borte fra ansiktet. Kosta en hundrelapp eller to sist jeg kjøpte (til dama.) Men fins flere andre der ute, bl.a 

(Logg inn for å se skjult innhold)

 sitt, som har enda flere hull per cm/2.

Endret av Vandrefalken
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av esw
   Interessant artikkel. Kanskje det kan brukes på bekledning også, for å holde myggen unna? 

   (Logg inn for å se skjult innhold)
  • Av Hobbyfiskærn
   Har noen tips til oterfiske i sjøen i forhold til valg av fluer o.l. Driver å lager en ny sene med nye fluer til oterfjøla mi. Tenkte opphengerne med ca 120 cm lengde og ca 150-200 cm imellom hver flue. Og er det noen som har tegninger evt instruksjoner på hvordan bygge en dobbel oterfjøl eller kjelkefjøl? Er det noen som har tegninger på oterfjøl i forhold til dimensjoner og beste virke for jobben? Tenkte å lage meg en eller to til. 
  • Av UTE avdelingen
   Gautefallheia midtsommers. Ørret, knott og vakkert landskap. Godt å ha telt når knotten herjer!
  • Gjest Mareng
   Av Gjest Mareng
   Jeg har tenkt litt på fiskemetoder i det siste, og har tenkt å prøve å overføre noen av idèene fra sjøfiske til ferskvannsfiske.
   Jeg har også hørt om en metode der man bruker markkrok i enden på snøret, en dupp over denne, så ett tyngre søkke. Det er en måte å fiske marken litt over bunnen, men dette floker seg lett, og jeg har en bedre idè
   Jeg har kalt idèen for vestlandsk marktakkel, for jeg har ikke sett noe lignende før. Oppbyggingen er laget for å være enkelt å kaste med uten at det skal floke seg, man må bruke monosene for at dette skal fungere best.
   Håpet er at dette er mer effektivt enn vanlig markfiske. Det er og tilrettelagt for å kunne fiske aktivt uten å sette agnet i bunn. Attraktorer har jeg ikke sett ifm. vanlig markfiske før, en liten perle eller tube/slange ved kroken er sikkert nok. I skumringen eller mørkt vann vil jeg tro selvlysende er effektivt og vil hjelpe fisken å oppdage agnet.
   Idèen er som følger ved bunnfiske:
   - Søkke nederst, akkurat så tungt at det drar duppen ned.
   - 50 cm over er en kirurgknute med en 15 cm lang opphenger. Opphelgeren er den tampen som stikker opp mot stangen for å holde det lengst ut fra hovedsnøre, derfor velger jeg kirurgknuten. På opphengeren fester jeg en liten attraktor (selvlysende kule, liten selvlysende tube, litt rød ulltråd eller noe sånt), og en krok som egnes med ett par mark. Denne kroken vil derfor henge ca 40 cm over bunnen. Dette kan man velge selv med hvor man plasserer opphengeren.
   - 20 cm over der en ny kirurgknute med en opphenger på 15 cm. Her fester du din favorittflue, nymfe, streamer, mormyska eller enda en makk hvis du vil.
   - 20 cm over dette fester du en dupp som du pakker inn i sølvfolie, selvlysende maling eller noe "blinkete" for å fange oppmerksomheten til fisken. Den må være liten og oppdriften bør være liten slik at søkket du bruker kan være lett. På denne måten vil fisken kjenne mindre motstand og mindre kjangs for å avvise agnet. Med tyngre søkke vil den kroke seg selv lettere. Velger man en "kamuflert" dupp kan en liten bit av en kvist gli naturlig inn i omgivelsene.
   Ved fiske lengre oppe i vannlaget reduserer du vekten på søkket slik at duppen flyter opp, eller du bruker en vanlig dupp og ett splitthaggel i bunn.
   Dette bør også fungere meget bra i vann som er i bevegelse, uten å henge seg for lett fast i bunn.
   Jeg har skissert idèen min her:

    
   1. Hva tror dere om dette, kan det fungere?
   2. Forbedringsforslag?
   3. Har dere sett noe lignende før?
   4. Om dere forsøker selv, gi en tilbakemelding på om dette fungerer
  • Av Oipenguin
   Jeg trenger råd fra noen som har kunnskap om omfanget av insekter i Østmarka. Vi har i natt (far og to barn) vært på en tur i Østmarka ved Morterudvann. Insektmengden (primært mygg og knott) var enorm og vi ble til slutt nødt til å barrikadere oss i teltet. Vi har planlagt en kanotur over to netter i neste uke i samme område (Mønevann, Fløyta, Geitsjøen). Mitt spørsmål er om vi da må forvente tilsvarende insektinvasjon, om dette kan ha vært en forbigående topp eller om Morterudvann er mer utsatt enn vannene vi planlegger å dra til i neste uke? Hjelp! 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.