Gå til innhold
Fotogubbe

Tunnel eller kuppel nær bilen telt

Anbefalte innlegg

Kjøpt nytt telt for meg og bikkja denne sommeren og da ble det Hilleberg Anjan 2. Har bare brukt det en snau uke, men det kjennes mer solid ut enn helsport fjellheimen SL 3 Camp. Var skeptisk til ventilasjonen, men det var det ingen grunn til. Det blåste opp før en byge og teltet sto stødig, men dette er selvsagt ikke teltet du tar med på tur når vinden øker over stiv kuling. Jeg er 194cm og teltet er litt kort, men ved å ligge en tanke på skrå var det ikke noe problem. 

Kjøpte også helsport Reinsfjell 3 pro og brukte en uke i Jotunheimen. Vi lå ved fantesteinen og hadde både snø, regn og litt vind (sognefjellet var stengt). Alt snikksnakket om kuppeltelt gjorde at forventningene var store, men teltet ble lagt ut på finn før vi var hjemme. Fra nå av blir det bare tunneltelt på oss.

Hvis jeg skulle valgt ett solo telt med god plass, lav vekt, og for bruk på høyfjellet helt til snøen kommer hadde det uten tvil blitt hilleberg nallo 2.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Fotogubbe skrev:

Jeg har for mange år siden gode erfaringer med tunneltelt, men tenkte kuppeltelt nå. Har to alternativer jeg vurderer nå etter råd og tips her på forumet (Hilleberg Allak 2 og Fjellreven Abisko Dome 2). Hva var det som gjorde at det ikke sto til forventningene? 

Ting jeg ikke liker med Reinsfjell:

 • Tungt
 • Små fortelt
 • Stort vindfang
 • Inner og ytter kleber seg sammen, selv når det er vindstille
 • Lavt både i hode og fotende
 • Vonde plugger (generelt problem med de nye pluggene til Helsport)
 • Tungvindt å sette opp
 • Glidelåsen i ytterdøra er trang i toppen
 • Det blåser rett inn i innerteltet når man åpner ytterdøra
 • Ytterdøra er slakk i bunnen
 • Innerteltet er alt for stramt i bunnen. Det vil være vanskelig å skille/sette sammen ytter og inner når ytter er vått og skal pakkes for seg selv.
 • Små ventiler gir mye kondens, selv i vinden og været som var på Sognefjellet i starten av juli

Generelle ting med kuppeltelt:

 • Det er bare på Instagram at man sitter å kikker ut av dørene på teltet. Ved fint vær sitter man ute, er det dårlig vær sitter man inne med dørene lukka.
 • Mange påstår at kuppeltelt ikke trenger å barduneres og at det er selvstående. De som mener dette er mine øyne "godværsturister" 😉
 • Det er min egen kroppshøyde og bredde som bestemmer hvor jeg kan sette opp ett telt. Ikke om det er kuppel eller tunnel. Jeg vil gjerne ha det flatt der jeg ligger, men om det er ujevnt i forteltet spiller liten rolle.
 • Innvendig høyde og plass blir ofte trukket frem som den virkelig store fordelen med kuppel. Sammenligner man relativt like kuppeltelt og tunneltelt (feks Kaitum og Allak) så får man større innvendig plass med tunnel. Katium er lettest og har best plass.

Du må gjerne velge kuppel, men velg i alle fall Hilleberg. Ingen andre telt jeg har testa gir i nærheten samme følelse som Hilleberg. Buy once cry once...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Miamaria skrev:

Nuvel, med fint vær kommer gjerne også mygg, knott og klegg, og da sitter jeg heller på innsiden av myggnetting og kikker ut av teltdørene. Så jeg rekker hånden i været på at sånne folk finnes.

Myggspray? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)
39 minutter siden, Fotogubbe skrev:

Det er intet mindre enn imponerende :) 100 km/t = 27,77 sekundmeter, m.a.o. 

Full Skjult lenke - logg inn for å se den
Storm
Sjelden inne i landet, trær rykkes opp med rot, stor skade på hus Meget høye bølger med lange overhengende kammer. Skummet som dannes i store flak driver med vinden i tette hvite strimer så sjøen får et hvitaktig utseende. Rullingen blir tung og støtende. Synsvidden nedsettes 24,5–28,4 89–102 48-55

Kan være verdt å huske på at Beaufortskalen er måling av middelvind. Yr melder også middelvind og ikke vindkast. Vindkastene vil ofte være vesentlig kraftigere enn middelvind. Er det meldt storm i fjellet vil jeg ikke stolt på orion. 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Under Nyttårsorkanen ble det målt vindkast på 51 m/s på Sandane lufthavn, mens middelvinden var 18 m/s.

Edit: er det meldt storm i fjellet så holder jeg meg i lavlandet. 

Endret av Anders_G

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Sovjetunionen skrev:

Hva var det dere ikke likte med reinsfjell pro? 

Ligger en lang liste på første side ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.