Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hei. Var på tur opp til Lågaros fra Mogen da sålen på mine godt brukte fjellstøveler løsnet 😮. Jeg burde egentlig ha snudd der og da, men jeg tenkte at jeg hadde med meg nok utstyr til å reparere skoen nå jeg kom fram til Lågaros. Først måtte jeg fikse støvelen midlertidig. Jeg hadde (selvfølgelig) gorillatape rundt vannflaska, som jeg brukte til en kvikkfiks. Det holdt kanskje 5 km 😮, og jeg måtte finne på noe nytt. Jeg hadde også med meg paracord, som jeg fikk lagt inn i sporene under støvelen og knyttet opp i snøringen. Dette holdt nesten helt fram, men jeg måtte gjenta denne reperasjonen. Måtte også gå litt forsiktig med den reparerte støvelen.

Vel framme på Lågaros sørget jeg først for at støvelen ble skikkelig tørr og ren. Fra nødutstyret fisket jeg fram både ståltråd, gorillalim og sugru. Ved hjelp av sylen på victorinoxkniven (samt hammer og spiker på hytta) klarte jeg å lage to hull midt under sålen, samt tre ståltråd igjennom slik at jeg kunne lage en knute under sålen etter at jeg hadde limt.

En tube med gorillalim var egentlig for lite, men jeg spredte det ut på en ren såle, presset sammen og surret sålen sammen med paracorden slik at dette skulle herdes. Deretter knyttet jeg ståltråden midt under. For å forhindre at vann, myr og sand skulle trenge inn ved bruk, foreglet jeg sålen på siden med sugru. Jeg forseglet også hullene under sålen, også for å skåne ståltråden. For sikkerhets skyld, la jeg også en ståltråd langt fremme under sålen, og festet den i de fremste lissefestene.

Dagen etter skulle jeg gå ned til Mogen igjen, og her er erfaringen.

Etter ca en km var all sugru borte.

Etter ca to-tre km var limet under sålen borte. Skoen holdt nå bare på to ståltråder.

Nede fra fjellet, kanskje en til to km før Mogen, var jeg "dum" nok til å tenke at; "jaggu holdt ikke ståltråden hele veien". Omtrent samtidig sa det "spjonk", sålen var like løs igjen.

Da var det bare å skjære av sålen, og gå på mellomsålen frem til Mogen. Mellomsålen ble nesten slitt bort på den tiden, og heldigvis fikk jeg låne sykkel ned til båten fra Mogen.

Så erfaringen er;

- sjekk utstyret GODT før du går på tur.

- hvis sålen løsner... SNU (hvis mulig).

- ha ALLTID med ståltråd.

 

Støvel 1.jpg

Støvel 2.jpg

Støvel 3.jpg

Støvel 4.jpg

Støvel 5.jpg

Støvel 6.jpg

Støvel 7.jpg

Endret av famjsv

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På ‎16‎.‎08‎.‎2019 den 20.57, Tom B skrev:

En liten tube lyn lim er altid med meg på tur, Kunne nok hjulpet deg der :)

Brukte gorilla-lim. Holdt 200 meter...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ståltråden holdt nesten helt frem (retur), men er ikke noen god løsning for at jeg skulle kunne fortsette turen :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.