Gå til innhold
VillmarksHuldra

Husky vs. Dansk Svensk Gårdshund

Anbefalte innlegg

Hei! 

Jeg er ny på forumet, utrolig informativt sted!🙂

Vi(familie på 4, barn på 9+ år) er på jakt etter ny hund. Begge har erfaring med hund fra før, både små og store. Vi har nå hatt miniatyrhund som ikke egner seg til noe lengre turer, og ønsker nå en mer robust hund som kan være med på lengre turer i fjell og mark, med overnatting i telt m.m.

Det skal sies at vi er helt grønne på skikkelig friluftsliv med overnevnte turer, vi har et ønske om å lære mer og komme oss ut på tur med overnattinger osv.

Vi har sett på dsg, hadde egentlig falt for den. Men så ble jeg litt betenkt, jeg har stor interesse for siberian husky også. Jeg har ikke noe erfaring med noen av rasene fra før, inbiller meg at dsg'en er mer 'hyper' og mer leken og spretten enn husky? Har hørt mye positivt om dsg. Ang. Husky er det delte meninger har jeg forstått.

Er redd for at en dsg blir for lik slik vi har nå, dvs må passes på mtp kulde(ha klær), lett blir kald og ikke kan gå så lange turer. Og at den ikke kan /vil trekke noe/løpe foran i magebelte på ski o.l. Pluss er at de ofte kan gå løs, ikke så utpreget jaktinstinkt som huskyen. Og de er mer hjemmekjære, dvs ikke stikker av.

Huskyene har jo mye jaktinstinkt, og er ofte beskrevet som 'gærne bikkjer som stikker ut av huset så fort de har muligheten', og vil spise/jskte alt på sin vei. Og så røyter de en hel del har jeg forstått. Men de er gode turhunder og kan trekke både ski/pulk/akebrett m.m. 

Har noen her erfaring med disse rasene..? Er huskyen så krevende som det sies? Er dsg tøffe nok mtp turlengde og kulde(mye snø feks.) Jeg mottar gjerne tips og råd! 🙂

(Bosituasjon pr nå er enebolig med kort avstand til skog, det blir nok småbruk på oss etter hvert håper jeg. Vi ser etter en fsmiliehund som bor inne med oss og er del av "flokken".)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for svar alle sammen! Jeg skjønner at det er tildels sterke delte meninger ang husky. For vår del blir det DSG, hovedsaklig pga 3-5 grunner;

-Vi har hauger med frittgående sauer rundt hytta, med små lam. Vil ikke måtte stå i en situasjon der hunden har smettet ut og spist lam til frokost..med barna som forskrekkede tilskuere. Det er også rev og hjort på nevnte område.

- Ekstremrøyting😶

- Må stort sett være i bånd/alltid i bånd.

- Våre katter/naboens katter..og deres kaniner.

- Barn i hus som aldri klarer å holde dørene lukket. Jeg hadde nok fått grå hår av mindre..ser for meg panikken når hunden er stukket ut døra og spiser på gud vet hos naboen.

Så vi tar til fornuft og velger DSG, tror det blir mest rett til vårt bruk🙂

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips Gittiamo🙂

Litt jakt er bare greit om de har i seg, min far er jæger så vi vil nok (mest for moro skyld) trene hunden på spor o.l. så den også får brukt nesa og hodet. Vi gleder oss og er veldig spent på valp! Tror det er helt rette valget for oss. Jeg er også aktiv rytter, så det var avgjørende for meg at jeg kunne ha hunden med på tur løs bak hesten. Å styre med hund i line fra hesteryggen er no go for min del😳

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for innspill Tessatroll🙂

Vi har ikke kjøpt enda, men dsg valp er reservert og skal etter planen hentes mot slutten av sommeren. Så det blir en spennende tid, jeg har troen på at hunden blir en fin-fin turkamerat etter hvert. 🙂

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.