Gå til innhold
Bjørn J

Bør vi slutte å handle på XXL?

Anbefalte innlegg

Med ujevne mellomrom kommer det frem hvordan arbeidsforholdene er for de ansatte på XXL. Et par eksempler de siste dagene:
Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Tidligere er det fortalt at XXL-butikken i Tromsø har bilder av alle de andre sportsbutikkene på bakrommet, der de setter et rødt kryss over dem etter hvert som de må lukke dørene.
Det er kjent at XXL-kjeden sliter økonomisk, og stadig vekk hører man om at sjefer må gå eller blir kjeppjaget ut døra.

Jeg har selv handlet en del hos XXL,  ikke fordi de ofte er billigst, men fordi de har den varen jeg er ute etter, og jeg er fornøyd med servicen i min lokale butikk. Men er det slik at så lenge vi kan spare noen skarve kroner, så driter vi i hvordan arbeidsforholdene er? Er det blitt slik at pris trumfer alt annet?

Neste gang jeg legger igjen penger hos XXL blir det med en ekkel bismak i munnen, og jeg kommer til å unngå dem så langt som mulig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
37 minutes ago, Gittiamo said:

Den der er jeg usikker på. Søsteren til en venninne jobber der. Og som ansatt får hun kjøpe disse varene for knapper og glansbilder. Ergo har også min venninne dyre og solide turklær for en billig penge. 

Men om det er lokale forskjeller på policy’en her så er jo ikke det særlig bra 🤔

Jeg har fått bekreftet av XXL at de kaster sko og støvler som er levert inn i forbindelse med 30-dagers bytteretten. Sko som ser noenlunde gode ut (nesten som nye) blir solgt til halv pris, resten kastes. Det aller meste er pent brukte og fullt brukbare sko/støvler. På spørsmål om de ikke kunne gitt dem til f.eks. Fretex var svaret nei, fordi det gikk ut over salget i butikken....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
42 minutes ago, Marius Engelsen said:

XXL taper ingenting på å ha 30 dagers fornøyd garanti.

Leverer du tilbake skoen, skriver de tilbakemelding til leverandør «feil på varen», og får ny sko/refusjon. 

Har det fra en sikker kilde...

Jeg fikk informasjonen fra XXL selv. Burde være sikker nok :-)

Dessuten har jeg selv sett en binge med returnerte sko til halv pris i en XXL-butikk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, Tittei said:

I «min» XXL butikk er det en super service. Kjenner jeg vil lukke øynene for det jeg leser her. De er virkelig supre hve eneste gang jeg kommer inn. Det er ene og alene derfor denne butikken prioriteres fremfor andre. De virker kunnskapsrike og byr på sin egen erfaring alle sammen. Jeg føler aldri de prøver prakke på meg dyrere alternativer enn det jeg trenger. På denne måten kjøper jeg ikke alltid det dyreste og beste der og da, men kanskje kommer jeg tilbake og kjøper noe dyrere neste gang. Trist det er en slike arbeidsforhold, men jeg liker butikken «min» og kommer til å fortsette og handle der. 

Joda, jeg er også fornøyd med min lokale XXL, de ansatte gir god service (kompetansen er så som så, men det er ofte unge mennesker med begrenset erfaring, så det godtar jeg). Men det er ikke poenget, det er ledelsens kultur som er problemet. Som dimex sier, det er synd dette er ungdoms første møte med arbeidslivet. Trakassering av ansatte (for noen av eksemplene er det) skal selvsagt ikke forekomme.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 hours ago, Lompa said:

(Men bare for å ha sagt det: Tror ikke G-Max er så mye bedre..)

Kanskje ikke, men hvis de behandler de ansatte like jævlig som XXL gjør, ville vi nok hørt det nå. Men jeg er sjelden på G-max, de har lite av de tingene jeg er interessert i, altså klassisk frilufts- og villmarksutstyr.

Jeg forstår de produsentene som ikke vil selge varene sine på XXL, kvalitetsprodusenter som Arcteryx, Hilleberg, Norrøna og andre. En ting er at XXL presser dem på pris, men kanskje de ikke vil assosieres med en sportskjede med frynsete rykte og som har som mål å bli enerådende på markedet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 minutes ago, Anders Holt said:

Jeg kan ikke handle av et selskap hvor mine penger går til å sponse trofejakt. 

Dette har jeg ikke fått med meg. Enda en grunn til ikke å handle der.
Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.