Gå til innhold
Bjørn J

Bør vi slutte å handle på XXL?

Anbefalte innlegg

10 minutter siden, Gittiamo skrev:

Jeg er mer bekymra over at de, og andre, spyr ut med billig drit som kastes etter kort tids bruk. Enten får man kjøpe kvalitet eller la være å kjøpe. For billig skrot er mer skadelig enn kjipe arbeidsforhold. 

Der er jeg 100% enig!

Og et godt eksempel på dette er noe jeg la merke til i en mail jeg fikk fra G-Sport forrige uke. Der reklamerer de for billig "Festival telt" der sovepose og liggeunderlag følger med for kun 499,-, og med  gamle minner fra avisartikler fra Hovefestivalen i Arendal for en del år tilbake der folk lot telt og alt bare stå igjen når de reiste, fikk jeg en vond følelse i magen av dette tilbudet :( 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg fortsetter gladlig å handle på XXL, som og tilfeldigvis er butikken nevnt i media siste dagene. Men jeg brukte G-max før, men de er nå borte fra Arendal og nærmeste er G-sport Sørlandssenteret i Kr.sand, og så langt kjører jeg ikke for å handle, om ikke det er noe veldig spesielt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Trond Monkvik skrev:

Her ute i periferien opplever vi at utmerkede sportsbutikker blir nedlagt. Hvis vi ikke handler der, gir de mindre fortjeneste til eierne, og blir nedlagt. Jeg prøver å orientere meg i markedet på internett for å finne ut hva jeg vil ha, og går i min lokale sportsbutikk og kjøper det, eller bestiller det hvis de ikke har varen. De kan få tak i nesten hva det skal være, og du får se og håndtere varen før du kjøper den. Litt tungvint, og du må planlegge, da det ofte tar noen dager før de har varen, men jeg synes det fungerer fint for meg. Jeg må selvfølgelig betale "veiledende pris", men skikkelige kvalitetsvarer er allikevel som regel ikke nedsatt.

Hadde jeg gått innom min lokale sportsbutikk den gang jeg ville kjøpe et Hilleberg Unna, tror jeg de bare hadde sett rart på meg og sagt at det merket fører de ikke, og hadde fortsatt med å rydde i alle de fargerike nymotens turklærne og løpeskoene.
Hadde nok blitt møtt med akkurat det med samme fjerne blikket tenåringsjenta bak disken hadde, da jeg spurte om de hadde "maggot"... :D 

Visse ting må man bare handle andre plasser enn lokalt, hvertfall om man er mer bestemt på hva man skal ha enn bare et telt eller sekk "som duger".


Ikke alle har kontoen full av dollars heller, så å måtte betale 500-1000,- mer lokalt enn å bestille på nett eller dra til storkjedene som XXL og G-Max utgår for mange.
Men, har den lokale sjappa det jeg skal ha, går jeg selvsagt dit å handler om det ikke er for dyrt, enn å kjøre en halvtime til XXL Arendal for å "spare" 100,-.. som feks fiskesluker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Siden penger ikke vokser på trær, her hos meg hvertfall, så kommer jeg fortsatt til å handle på XXL (Arendal) der de kan levere det utstyret jeg skal ha til en god pris. G-Max er borte fra Arendal og har blitt Sportshuset Outlet, der jeg og handler av og til pga gode priser, så nærmeste nå er G-Sport Sørlandsenteret. Og nå som den forsvinner også, så er det bare XXL og Outlet'n igjen.
Den lokale Sport1 Tvedestrand har av og til gode priser på noe, men ofte ikke på noe jeg skal ha, og syntes generelt de er dyre og har lite utvalg. Så der handler jeg ytterst sjeldent. Det er oftest Fjellsport og Outnorth det går i når jeg handler.

De fleste butikker, ansatte og ledelse har sikkert sine svin på skogen uansett hvor man kikker og begynner å grave, men har man så mye penger at man  kan handle der man vil, og vil at alle ansatte og ledelsen bare skal kjøre el-bil, sykle og/eller bruke offentlig transport til jobb, kjøpe økologisk mat og sy sine egne klær, gå i kirken hver søndag og aldri gjøre en flue fortred får man neppe aldri kjøpt noe utstyr...

Det jeg derimot skal prøve å bli bedre og flinkere på, er å ikke handle som en idiot på eBay og få masse småting sendt fra Kina...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 timer siden, Marius Engelsen skrev:

Når det gjelder frakt. Om du bestiller varer fra Kina på e-bay, eller kjøper varer på XXL som er produsert i Kina, hva er forskjellen? 🤷‍♂️

Tja si det..Er vel ikke stort, annet enn hva som blir fraktet. På XXL kjøper jeg nok utstyr av mer kvalitet og til høyere pris(kjente merkevarer) og som faktisk blir brukt en del, enn det fra eBay. Det fra eBay kan komme i posten og man sjekker og tester en gang og finner ut at det ikke var noe, og det blir bare lagt bort eller kastet. Dette er småting som fort bare koster 10-50,-, så blir det ikke brukt, så er det jo ganske bortkastet.
På XXL kan man ta på og se varen før man evt handler om man er i tvil om kvalitet osv, det er jo litt vanskelig på eBay. Så gir heller pengene til "lokale" butikker, så de fortsatt kan være der.

Men er noen unntak, så har vel ikke helt rent mel i posen enda; Det siste jeg faktisk kjøpte på eBay som var bra priset og et fornuftig kjøp, der samme varen med annen logo koster flesk og superoverpriset her i norge og nettbutikker, var en 750ml kokekar og en 400ml kopp av titan. På slike ting der det blir overpriset hinsides all fornuft her hjemme, så blir det fortsatt eBay, eller utenlandske nettbutikker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Anders Holt skrev:

Men skittfiske, fjellsport etc har jo ofte vesentlig billigere utstyr enn XXL, og fri frakt over 1000,-...? 

Skal jeg fylle opp handlekurven hver gang slik at jeg får fri frakt(Har skjedd et par ganger ja), så blir det både dyrere enn planlagt, og jeg ender opp med ting jeg egentlig ikke trenger..
Og som jeg skrev i forrige innlegg, "Det er oftest Fjellsport og Outnorth det går i når jeg handler."..

Det tar meg 15 minutter å kjøre til XXL. Og har de det jeg vil ha, så drar jeg å kikker på varen fysisk før jeg evt. kjøper.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg handlet senest på XXL på Torsdag, og kommer ikke til å slutte med det. Som andre så er jeg ute etter å kjøpe der varen er lett tilgjengelig og til en billig penge.

Og hvis de som jobber på XXL syntes det er så fryktelig ille og ikke vil jobbe der under slike tilstander, så har man to valg, man sier i fra og gjør noe med saken, eller man slutter og går videre i livet. Det hjelper lite at vi andre sitter her å skriver om at vi skal slutte å handle der, i det store bildet, så merker ikke XXL noe til det akkurat..
Og lar man sjefer og ledere holde på slik som det skrives om, så sier det litt om de ansatte også.. og da er det på tide å få litt bein i nesa.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Bjørn J skrev:

Da er det jo et tankekors at det er samme Øivind Tidemandsen som er en av gründerne og en av de største eierne av både XXL og Power.....

Ikke rart at de rike blir rikere... På tide at de som jobber på slike plasser gir mindre respekt til lederne sine og krever mer, siden disse lederne ikke respekterer arbeiderne sine!

Sånne ledere som behandler arbeiderne sine på en så respektløs måte, og i det hele tatt tør å spørre arbeiderne sine om å jobbe gratis, overtid uten overtidstillegg eller på andre måter så de sparer penger irriterer meg noe så jæ**** faktisk.

Flaks at jeg kjøpte mitt nye Tv på den lokale El-kjøp-butikken :P 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
15 timer siden, Bjørn J skrev:

XXL sliter for tiden,

Sett noe på de andre butikkene i forhold? Er det kun XXL?

Kanskje fler har merket det, men syntes at etter G-Max ble borte, så har G-Sport tapt seg sykt mye. Har fulgt litt med på tilbudene på salg de har hatt nå i siste tiden, og det har vært svært skuffende.. Svært lite "spennende" produkter på salg. Blir spennende å se hvordan det blir når alt det der blir kun Intersport.

Burde ikke dette markedet begynne å bli litt mettet for tur- og friluftsutstyr snart? Hvis ikke, så burde det snart bli det, og det er ikke bare hos XXL vi burde roe ned handlingen kanskje?!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.