Gå til innhold
Bjørn J

Bør vi slutte å handle på XXL?

Anbefalte innlegg

Det er pussig at vi reagerer så kraftig på denne typen praksis og vurderer å slutte å handle hos butikken, men vi fortsetter å kjøpe produkter som blir montert/sydd sammen av barn eller arbeidere som lever under mildt sagt elendige forhold.... Pussig hvordan slikt fungerer 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
16 timer siden, Lompa skrev:

Nå bør det ikke være tvil lenger. Ikke handle på XXL...

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Dette blir vel litt som å slutte å ringe politiet for at de hadde et vådeskudd i garasjen... eller? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Modererte meg selv :-P 

Nei, dette minner meg veldig om et diskutert oppmerksomhetshoreri i en annen tråd. Jeg er ikke bedre eller verre enn noen av dere andre her inne, å ja... jeg handler på XXL :-)

Endret av tshansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 timer siden, TomWithoutVom skrev:

Ingen tvil om at det finnes mye ukultur hos XXL, og forbrukermakt fungerer. Det å handle etisk er derimot ikke lett. Varer og tjenester blir fort en jungel når det gjelder etikk. Hvorfor er alt vi omgir oss med produsert i et land der HMS er mangelvare og dødsstraff utføres på et tilfeldig jorde med håndvåpen? Det er flere mye større kuer som er løse her. Tenkte bare å nevne det. Barnearbeid i den tredje verden er også et tveegget sverd. Vi som sitter gode og mette her oppe på berget har alt for lett for å fortelle verden hvordan ting skal gjøres "utaskjærs", mens de familiene som ikke har et barn i arbeid sulter ihjel. Synes denne tråden minner litt om kommentarfeltene i dagligpressen som er langt fra konstruktive for tiden. Etisk handel er ikke en enkel øvelse. Vi har gode eksempler i fondssparing den få vet hva de investerte midlene blir investert i. Ellers er det fint å se engasjement. Det trenger vi. For en god tid tilbake var det en sak som dominerte spalteplassen i avisene rundt omkring i landet: hvorvidt det var hensiktsmessig med en eller toliters melkekartonger  :-D   Føler vi er litt der.

Var litt av dette jeg var inne på før jeg modererte meg selv. Det er på grensen til latterlig at man velger å ikke handle på XXL for at noen må jobbe først mai, men å handle varer, ukritisk fra land hvor barn har sydd skoa dine, eller folk blir lempet i rennesteinene når de ikke klarer å jobbe 16 timers arbeidsdager. Det er ikke så farlig. Alle går rundt med en smarttelefon i lomma, halvparten av oss, om ikke fler har en iPhone, men de skal vi ikke boikotte... men XXL :-P Haha, nei... det blir for dumt. Å jeg er ikke redd for å si det heller.

Ta dere sammen! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 timer siden, Marius Engelsen skrev:

Jeg synes heller innlegget ditt bli for dumt, på grensen til latterlig... 🤷‍♂️

Innlegget ditt bidrar ikke til noe annet enn å prøve å latterliggjøre andre sine valg. Valg som har til formål å virke positivt inn på arbeidskulturen i Norge.

Verden er full av problemer. Noe kan man gjøre noe med, noe kan man ikke gjøre noe, og man kan ikke gjøre alt samtidig.

Hvorfor skal vi prøve å ta miljøvennlige valg, når det er mange andre som ikke gjør det? Hvorfor skal vi prøve å oppføre oss bra når så mange ikke gjør det? Hvorfor skal vi slutte å handle på XXL, når det finne barnearbeid i verden? 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Jeg velger konkret å handle fra forhandlere som behandler sine ansatte bra, når jeg kan. Miljøvennlige produkter, når jeg kan. Selv om jeg nok har mange andre svin på skogen som resten av oss, så velger jeg å IKKE slutte å bry meg om alt annet selv om jeg ikke kan ta ALLE kampene samtidig.

Jeg gjør ihvertfall NOE, og prøver ikke å latterliggjøre de andre som velger å gjøre INGENTING. Jeg synes heller du kan ta deg sammen!

Respekter andre sine meninger, i stedet for å kalle valgene våre latterlig. Det ser ikke ut til at du bryr deg så mye allikevel, annet enn å irritere deg over vi som faktisk bryr oss.

Jeg har overhodet ingenting imot andre som handler på XXL, de har sikkert andre behov eller synspunkt enn meg, jeg respekterer de like mye, og jeg snakker de på ingen måte ned. 

På forhånd, takk...

Ja, det må du gjerne syntes... jeg syntes dine holdninger ovenfor XXL er latterlig og på grensen til hysteri. Mitt innlegg bidrar vel ikke til noe annet enn en motpolarisering mot det som virker å være "jeg er best på internett" syndromet her. Det er ikke måte på hvor gode vi er på nettet, men når ingen ser, gjør vi det stikk motsatte, eller som alle andre. 

Hvorfor skal vi prøve å ta miljøvennlige valg, når det er mange andre som ikke gjør det? Hvorfor skal vi prøve å oppføre oss bra når så mange ikke gjør det? Hvorfor skal vi slutte å handle på XXL, når det finne barnearbeid i verden? Vel, dette tok en kraftig sving til høyre ser jeg.

Å være miljøvenlig er noe mange av oss velger å være, ikke pga at noen står å brøler som idioter på lokale torg for å få 5 min med oppmerksomhet. 
At det foregår en ukultur i kulissene på XXL, som i mange andre yrker. Vi har mobbing, vi har diskriminering, vi har sexpress, rasisme osv osv. Men jeg velger ikke å slutte å handle der av den grunn, men jeg gjør gjerne mitt for at systemet og instansene skal fange det opp å få slutt på ukulturen.

Jeg prøver å ta meg sammen hver dag, men jeg er ikke hysterisk verken den ene eller andre veien. Det blir fort farlig, å setter stempel på de som har andre meninger enn meg selv. Om du følte som du gjorde på mitt forrige innlegg betyr kanskje at jeg traff noe, ikke vet jeg. 

Jeg har ikke imot at folk velger å handle andre steder enn XXL, men når de begrunner det med noe av det som kommer fram i tråden her, ja da reagerer jeg... 

Ingen ting å takke for :-P 

Mvh

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Marius Engelsen skrev:

?🤷‍♂️?

Akkurat, jeg synes det som kommer fram om XXL er dårlig, og foretrekker av bla. disse grunnene å benytte en annen forhandler. Er det latterlig og hysterisk? 🤷‍♂️ 🤔🤷‍♂️?

Jeg ser ikke ned på deg fordi du handler på XXL, eller brøler at det er latterlig eller dumt av deg å handle der. Men du sier at vi som velger å ikke handler der er latterlige og hysteriske 🤷‍♂️ Dette er jo bare en bekreftelse på ditt forrige innlegg. 

Men da er det avklart, det er stor forskjell på folk...

Om du leser hele innlegget mitt og ikke inviterer til krenkefest, så ja, mener jeg at grunnene blir latterlig

Når du med samme hånd kjøper produkter av nettbutikker eller andre kjeder som fører produkter som er langt mer shady enn at XXL har noen riper i lakken. Jeg brøler ikke at ting er latterlig, men jeg syntes at de klovnene som stod på diverse torg å hadde klimabrølet (som jeg refererte til) var latterlig. 

Så vi får bare være uenig å riste på hodet til hverandre :-) 

Det er stort forskjell på folk, men det er greit for min del... :-P 

2 timer siden, Fotogubbe skrev:

Ber om godt vær :) 

Litt diskusjon og temperatur er bare sundt og godt :-P Sjeldent dårlig stemning av den grunn. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
18 minutter siden, Bjørn J skrev:

Forhpentligvis blir resultatet at de ansatte i XXL slipper å leve i frykt for å måtte ta straffe-armhevinger når de kaller en kunde for en kunde, og ikke en gjest.

Jeg har jobbet flere steder, hvor det er normalt å vitse med eller ha en viss humor rundt det å tabbe seg. I militæret var det x antall pushups for hver tomhylse man la igjen, når jeg jobbet som utkaster var det spytilegg eller hvis du sølte ut en øl på vei til kunde. Andre steder må du kjøpe kake osv osv. Uten unntak, har jeg enda tilgode å se at media forteller sannheten i saker jeg har full innsikt i. De vrir og vender på ordene de bruker for å skape overskrifter å likes. Så hele denne saken rundt pushups i XXL systemet er langt mer harmløst enn det kommer fram. Jeg har flere bekjente som jobber i systemet. 

Men neida, her skal baksete ekspertene stole blindt på likerklikk sakene i vg/nettavisen. 

Å med det hysteriske behovet det er for å føle seg krenka i disse dager, så blir ting enda mer tullete. At det kan være en ukultur som har satt seg noen steder hvor enkeltpersoner tar dette litt for langt... Helt sikkert. Men dette finnes det x antall eksempler på i daglivarebutikkene også. Kiwi, Rema, Coop.... men vi handler da ikke mat gjør vi vel? 

Nei, på XXL skal jeg ikke handle noe mer, men å sitte på en fjelltopp å frese bacon på siste innkjøpte stormkjøkken... det skal jeg :-P ref=norske svinebønder dokumentaren

Endret av tshansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, 200-meter samler skrev:

XXL sitt problem er nok at de har hyrt inn forsvarsfolk og dermed fått med seg mye av den inkompetansen disse folka typisk innehar.

Vel, det er en ganske dristig uttalelse, men jeg skjønner hva du tenker på. Om ikke inkompetanse, så drar de kanskje med seg en ukultur/kultur som har vært i forsvaret i alle år. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.