Gå til innhold
Bjørn J

Bør vi slutte å handle på XXL?

Anbefalte innlegg

Jeg tenker at de ansatte står så sterkt her i landet at de faktisk skal kunne klare å ha en bra arbeidsplass uten at de skal føle seg uthengt og mobbet. Med så lav ledighet og så sterke regler til arbeidstakeres fordel, så anser jeg ikke dette som et veldig alvorlig problem. Høres fryktelig kynisk ut, men jeg er ikke det. Om det hadde vært så rævva å jobbe der så hadde de ikke hatt samme tilgang på ansatte. 

Her er det kun snakk om en ledelse totalt manglet for takt og tone. Men det er jo lett og løse med å hive ut de feil folka. 

Jeg er mer bekymra over at de, og andre, spyr ut med billig drit som kastes etter kort tids bruk. Enten får man kjøpe kvalitet eller la være å kjøpe. For billig skrot er mer skadelig enn kjipe arbeidsforhold. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
42 minutter siden, Kristian J. Vabø skrev:

Der er jeg 100% enig!

Og et godt eksempel på dette er noe jeg la merke til i en mail jeg fikk fra G-Sport forrige uke. Der reklamerer de for billig "Festival telt" der sovepose og liggeunderlag følger med for kun 499,-, og med  gamle minner fra avisartikler fra Hovefestivalen i Arendal for en del år tilbake der folk lot telt og alt bare stå igjen når de reiste, fikk jeg en vond følelse i magen av dette tilbudet :( 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg fortsetter gladlig å handle på XXL, som og tilfeldigvis er butikken nevnt i media siste dagene. Men jeg brukte G-max før, men de er nå borte fra Arendal og nærmeste er G-sport Sørlandssenteret i Kr.sand, og så langt kjører jeg ikke for å handle, om ikke det er noe veldig spesielt.

Ja den annonsen ga meg også hikke. Dette er telt for engangsbruk. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
37 minutter siden, Jofa19 skrev:

Godt spørsmål. Enda et eksempel på ukultur i kjeden:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Etisk er det nok riktig å stille spørsmål. Både når det gjelder behandling av ansatte og samfunnsansvaret til større bedrifter. Store bedrifter må også stille opp og ta et miljøansvar.

Den der er jeg usikker på. Søsteren til en venninne jobber der. Og som ansatt får hun kjøpe disse varene for knapper og glansbilder. Ergo har også min venninne dyre og solide turklær for en billig penge. 

Men om det er lokale forskjeller på policy’en her så er jo ikke det særlig bra 🤔

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 minutter siden, ru.mad skrev:

Er vel ikke helt enig i det der. I første halvdel av nittitallet var billigdritten det som faktiskt fikk meg ut på tur, rett og slett fordi jeg ikke hadde råd til noe annet. Årsaken var at jeg ikke hadde min første faste jobb, av mange grunner, før jeg ble 26 år. Det billige festivalteltet, som kostet 300kr den gang også, gjorde så absolutt nytten sin og det var det eneste rimelig lette teltet jeg hadde mulighet til å kjøpe. Sømmene fikk et strøk med Karlssons lim (de var ikke tapede dengang) og etter en tid ble duken jevnlig impregnert med silikonspray på boks. Jeg hadde dette teltet i flere år og brukte det på mange turer! Den billige teppeposen fra Sparkjøp ble også vel brukt.

Så når folk disser festivaltelt og billigdritt generellt, blir jeg litt snowflake og vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. :frantics:

Du kunne gjort som meg, med flere. Vi delte på det vi hadde og lånte av hverandre. Jeg hadde kokeutstyr, en venninne telt osv osv. Enten dro vi sammen eller vi lånte bort til hverandre. Eneste alle hadde privat, var sovepose. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
54 minutter siden, Thomas E skrev:

Nei. Jeg trenger ikke betale overpris for å føle at jeg minimerer forbruket mitt. Jeg har da aldri sagt noe om "litt til", så jeg vet ikke hvor du får det fra. Jeg tar utgangspunkt i at man uansett bare kjøper ting man trenger og vil bruke. Jeg har stikk motsatt erfaring hvis du mener alt fra Kina er skrot. Jeg er strålende fornøyd med samtlige produkter jeg har kjøpt fra Kina, alt fra iPhone-kabler som er mye bedre enn de originale, skumunderlag, enkle gassbrennere osv. God kvalitet på alt. Gassbrenneren er et godt eksempel. Kjøp Fire Maple Stove uten de ekstra marginene fra Kina eller betal ekstra for å få det norske Eagle Products-merket på nøyaktig den samme brenneren.

Det er bra du føler du ikke overforbruker. Det virker som du var for massiv handel privat fra Kina på bekostning av Norges handelstand. Og da ble jeg skeptisk til din motivasjon. For vi trenger den norske næringen. 

Og jeg hadde blitt så sjeleglad om vi kunne produsere mer varer her hjemme i Norge. Mer rene ullprodukter. En god del metallvarer og treprodukter mm. Vi har ressursene. Og verden hadde hatt bedre av at vi fordelte bruken av naturens ressurser.  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
14 minutter siden, tubbs skrev:

Ja, men så lenge Norge er ett høykostland å bo i, skattepolitikk som suger penger ut av bedrifter så er det nok kun en drøm.
Når det lønner seg å flytte en diger norsk fabrikk til Estland pga drift og lønnskostnadene er så ekstremt mye lavere der så
vil vi bare se at fler og fler norske bedrifter gjør det samme 😕

Jepp og dette er verdens største problem. Alt blir sentraliserer og utarmet og balansen forsvinner. 

Jeg ble helt sjokka når jeg jobbet i forlagsbransjen og fikk høre at bøkene kom fra trær hugget i Finland, fraktet til Kina for produksjon og så sendt tilbake til oss. Fordi det er billigst. Sier jo litt om hvor skrudd hele verden er. 

Naturen har alt vi trenger for å fø oss. Om den brukes riktig. Men politikk og penger styrer. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Anders Holt skrev:

Da kommer du til å få deg et lite sjokk om du setter deg inn i fiskenæringen... ^^ 

Dessverre vet jeg. Det var når jeg jobbet med bøker jeg begynte å skjønne hva som skjedde. At dette kun var en liten vekker over all galskap. Og siden har jeg vært skremt 🙈 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.