Gå til innhold
Dutton

Action kamera eller kompakt kamera?

Anbefalte innlegg

God kveld!

Har lyst på et nytt kamera som oftere blir med på tur. Det skal tåle å være med på tur i all slags vær(om ikke noe annet er MYE bedre). Det skal først og fremst brukes til bilder, men noe film blir det nok også. 

De to jeg har sett på er GoPro Hero 7 black og Olympus TG5. Begge disse får jeg til under 3500. 

Tar disse bedre bilder enn de beste mobil kameraene? Jeg har en Landrover telefon og det eneste minuset med den er at kameraet suger. 

Hvilket av disse 2 tar best bilder i teorien? 

Kan tg5 brukes med mobilskjerm og at bilde tas med telefonen? Eventuelt fjernkontroll?

Har lyst på bra bilder, men speilrefleks kameraet blir nesten alltid igjen hjemme. Er det noen andre kamera jeg burde tenke på i den prisklassen?

Bildene skal brukes til Instagram - Fjellforum - Facebook, kanskje blogging i fremtiden. 

Endret av Dutton

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 minutter siden, tshansen skrev:

Gopro til annet enn film tror jeg ikke du skal tenke på. Det tar greie bilder (i beste fall) men dette er et video kamera med mulighet for stillbilder. Har gopro 7 selv.

Har du planer om å bade med kamera? skal du ta bilder under vann? Jeg har til dags dato ikke hatt behov for værtettingen som tough tilbyr! De fleste kamera i dag har værbeskyttelse og fungerer godt nok til bruk i regn, sludd og støvete forhold. Min sony Rx100 har vært gjennom "krigen" fungerer fortsatt. Men jeg har ikke hatt det under vann. Ja jeg bor i bergen, så det har vært utsatt for nok nedbør :-P 

Mobilkamera tar forbausende gode bilder og video i mange settinger. Ofte bedre enn enkelte pocket kamera. Men, for min del... handler foto og bilder om langt mer enn et snap shot (mobilbilde) Jeg tar bedre bilder med et dedikert kamera. Akkurat som jeg går mer inn i en kreativ boble.  Vet ikke hvordan jeg skal forklare det. 

Hvor mye bedre vil du si rx100 er på bildekvalitet da? 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Ser det er mange forskjellige og prisen varierer voldsomt. Er det jeg har linket til som eventuelt er en mulighet. 

Kan dette brukes i samarbeid med telefonen? Ønsker et kamera som kan stå på et stativ og opereres med telefonen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ukiduki, har ikke helt slått fra meg tanken om gopro enda. Driver også med utforsykling og atv kjøring, der vet jeg det kan være gøy med et gopro. 

Samtidig vet jeg at jeg ønsker gode bilder på tur fremfor mye. Vi selger også konas speilrefleks for at jeg kan ha noe enklere til tur. Derfor tenker jeg litt i de banene Skjult lenke - logg inn for å se den har sendt meg. Vil Panasonic TZ100 være en fullverdig konkurrent til Canon og Sony kameraet som er nevnt? Tåler disse kameraene å falle fra stativ høyde?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.