Gå til innhold
  • Bli medlem

Juving i Sørnorge?


Rasmus_danmark

Anbefalte innlegg

Denne sommer ønsker jeg at dyrke juving et sted i Sør Norge, men har svært ved at finde info, topo, kart eller forums om juving i Norge. Er der nogen der kan hjælpe os? Vi har erfaring fra canyoning/juving i 5 andre lande på egen hånd, så vil gerne afsted uden at bruge et selskab.

Tak for hjelpen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ølmosjuvet i Uvdal. 

Dagali Opplevelser (www.dagaliopplevelser.no)  kjører gruppeturer der og har også bolta opp rappellfester. Men hør med de så dere ikke kræsjer med deres selskap. Men ingen har enerett på juvet, bare man respekterer hverandre her. 

Denne turen skal visstnok være Norges lengste juveturer. Veldig artige greier. 

Endret av Gittiamo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke det finnens noe nationalt register over juv i Norge. Ser Wikipedia har oppført noen (13 stk.), men den er ikke utfylledne. (men her nevnes både vanlige juv og grotter). Blandt annet så er det kun et , av to juv i mitt nærområde som er oppnevnt. Begge kan annbefales og det er Asdøljuvet (i Lier kommune) og Kjøsterudjuvet (i Drammen). Begge er fine juv for fotturer. Men ved stor vannføring (etter krafitg regnvær, eller mye regn), kan de være utfordrene og til nærmest umulig å gå. Du finner mye info. og turrapporter fra div. aktører, når du har navnet på juvene. Samme gjelder resten av landet, har vi navn er det lettere å søke på internet.

Angående kart, så kan du laste ned både Norgeskartet.no og UT.no. Den siste er norgeskartet, men med turforslag så det er enklere å søke. Enklest er det å søke på et spesifikt sted (mindre område) , enten der en er, eller skrive inn navnet på stedet du ønsker å besøke. Når det kommer til juv, så bør du vite navnet på juvet.

Som du kanskje vet så har vi noe som kalles "Allemannsretten" her i Norge (omtrent samme lov i Sverige), som gjør at en kan ferdes ganske fritt i all utmark, skog og på fjellet. Ingen turopperatør, eier områdene. Så det er bare å vise normal folkeskikk, om en skulle treffe på et slikt turfølge.

Her er Wikipedias liste, men den er ikke fullstendig og den er for hele Norge. https://no.wikipedia.org/w/index.php?search="JUV+I+NORGE"&title=Spesial%3ASøk&go=Gå&ns0=1

 

Endret av Tiur3
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.