Gå til innhold
Bokhylla

Oslo- hvor er det best å bo ift natur og kollektivtransport?

Anbefalte innlegg

Vil si det er uante mange muligheter. Du har jo strekke fra Sørmarka, til Østmarka, Lillomarka og Nordmarka. 

Om du sjekker området mot Kaldbakken ol så har du Lillomarka og Nordmarka sant overkommelig til østmarka. Og det går t-bane. 

Selv «sogner» jeg til Nordre Aker og ville valgt Nordberg, Kjelsås og Grefsen. Men der er det dyrt. 

Kollektiv er ingen problem uansett om du ikke vil bo i marka. 

Men Opsal og den veien har også t-bane. 

Vestover og oppover (typ Bogstad, Røa og Holmenkollen) er mindre attraktiv all den tid tricotmaffiaen mener de har enerett på skogen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 minutter siden, Imp skrev:

Jeg bor ikke der, men broren min gjør. Han bor på Kampen, og kan visst sykle til marka, rundtur som han ofte tar. Busser til Nittedal for å gå Nordmarka på langs om vinteren. 

Men akkurat hvor i marka vet jeg ikke 😆

Sånn lenge til markagrensa bor jeg likt som han. 

Var jo i marka daglig når jeg hadde hest/hund. Men da hadde jeg egen bil (man orker ikke sykle en mil for så å ri hest, og sykle en mil tilbake). 

Det funker med kollektivt. Men det er mye enklere når man kan gå ut av døra og rett ut i marka. Merker det gjør det mye enklere for min del. Og siden jeg har denne tilgangen jevnlig nå, så er det tyngre å måtte ta buss til skogen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
36 minutter siden, tronn skrev:

Det er tiden til og fra jobb som stjeler mest tid i hverdagen. Så lenge vi bare har noen få minutter å kjøre for å komme godt inn i marka, så er det et godt utgangspunkt. Du skal være litt heldig skal du finne en bolig rett i markagrensen som tilfredsstiller de fleste kriterier og budsjett. 

Det der har jeg grubla mye på i det siste. For jeg får testa begge deler nå. Og det grubles 😂 

Men jeg bruker gjennomsnittlig 11 minutter på vei til jobb fra min leilighet. Men jeg synes det er tungt å snu i døra når jeg kommer hjem etter jobb. Og så vite at det fort kan ta meg en time å komme ut i marka (Maridalen og 51-bussen som stort sett kjører timesruter). Da må jeg snu i døra før jeg rekker å koble ut jobbmodus. Men drar jeg rett fra jobb til Drammen så er den timen unnagjort. Uansett. Og da å bruke ett minutt til skogen, så er det så mye enklere. Men da har man fått den tiden på kollektiv til å skru av jobbhue før man er hjemme og kan skru på skogsmodus. 

Før dro jeg alltid rett fra jobb til stallen og skrudde av jobb i bilen og mens jeg møkka ut, før jeg var mentalt ute av jobbmodus og kobla på hest og fritidsmodus. 

Så jeg tror det er bedre å ha lengre reisevei til jobb, og kortere vei til marka, enn motsatt. I hvert fall for min egen del. Men så er det også latterlig praktisk å bo så sentralt at man på et øyeblikk kan være klar til å reise hvor som helst i hele verden med alle typer fremkomstmidler. 

 

6A3EDC59-B5FA-47C1-91B9-9898BC8FF56E.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Østerås er fint mtp marka. Nå var det Tronn du spurte men jeg bodde på de kanter i mange år og var mye i marka (med hest eller sykkel). Men det er mye settere der som det er lett å snuble i der de virrer rundt i hele skogen 😂 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.