Gå til innhold
Bokhylla

Oslo- hvor er det best å bo ift natur og kollektivtransport?

Anbefalte innlegg

Jeg bodde lenge i sentrum, med Jernbanetorget som nærmeste T-banestasjon samt Grønland bussterminal. For å kunne komme seg til forskjellige steder i marka, så var det et utmerket utgangspunkt, men terskelen var gjerne litt høy for kveldsturer. 

Nå bor jeg på Østerås, og her har vi jo også enkel tilgang til marka. Men man bør ha sykkel/bil eller som vi nylig har skaffet oss, scooter, for å komme seg fort og enkelt ut dit du vil gå tur. Ellers blir det fort 30-50 min gåing på gangveier og grusveier før du finner stiene. 

Ellers er det mange gode tips i tråden. Vi valgte Østerås på grunn av jobb. Men Ellingsrud, og Opsahl til Skullerud vil jeg mene er veldig fine områder med enkel tilgang til marka. Andre steder som ikke er for dyrt er jo Rødtvedt og Ammerud. 

 

Men spørsmålet er jo hvor langt unna byn og evt jobb du er villig til å flytte. For oss var reisetid til jobb med kollektivt et viktig punkt. Det er vi veldig glad for nå som de har satt opp bompengeprisen enda mer. Det er tiden til og fra jobb som stjeler mest tid i hverdagen. Så lenge vi bare har noen få minutter å kjøre for å komme godt inn i marka, så er det et godt utgangspunkt. Du skal være litt heldig skal du finne en bolig rett i markagrensen som tilfredsstiller de fleste kriterier og budsjett. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her på Østerås er det stille og rolig. Høy pensjonistfaktor i mitt borettslag. Jeg bor rett ved senteret, da har vi gangavstand til alt vi trenger, og trenger ikke bil for å gjøre storhandel. 

Noen vil påstå at vi har marka rett utenfor døren. Det er for eksempel ikke mange hundre meterne vi må gå for å finne skispor ved snørike vintre. Men er du som meg, og ikke blir fornøyd før du går på sti, og ikke grusvei, så er det litt lengre å gå.

Mange mener det er for dyrt her, men flytter man fra Oslo får man definitivt mer for pengene. God buss og t-bane forbindelse(bane 2 går 8 ganger timen til kvelden). 15 min til Majorstua, og 22 min til Jernbanetorget.

Vi stortrives. Har startet med turorientering her nå, og da har vi masse poster både i nabolaget, og dypt inn i marka.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.