Gå til innhold
Lompa

Giftige fiskesener.

Anbefalte innlegg

1 minutt siden, tubbs skrev:

Fluorecarbon er tilnærmet usynlig under vann, er tyngre slik at den synker fortere og har en mye høyere mekanisk slitestyrke + den svekkes ikke av UV stråler slik vanlig monofilament gjør :)

Joda, jeg har hørt argumentene, men jeg stiller meg tvilende til hvor mye det har å si. Finnes det noe statistikk som tyder på at man får mer fisk med fortom av fluorkarbon enn noe annet? Selv bruker jeg multifilament uten fortom eller monofilament. Jeg kan ikke si at jeg merker noen tydelig forskjell på napp eller fangstfrekvens, (Her vil jeg ta forbehold om at det nok finnes fiskearter som er langt mer sky enn ørret og røye.) til tross for at multifilament er langt mer synlig. Jeg har også forståelse for at fluorkarbon ikke svekkes UV-stråler, men det tar lang tid før dette er et problem på vanlig monosene også. Jeg kan vel aldri huske å ha byttet sene fordi den er svekket av sollys, er det egentlig et reelt problem?

Da står vi igjen med at den synker fortere og høyere mekanisk slitestyrke. For min del blir da ulempene større enn fordelene, men det er klart, hver og en må vurdere dette selv. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Og når vi først er inne på tror, så TROR jeg multifilament sorteres som plast. De fleste er vel laget av det som kalles UHMWPE som er en forkortelse for «Ultra-high-molecular-weight polyethylene». Da gjerne solgt under varemerker som feks Dyneema i tilfellet Fireline. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.