Gå til innhold
Jon Arild

Noe som mangler i turbrennersamlingen?

Anbefalte innlegg

Primus med forvarmingsrør til gass og Solostove, så mangler egentlig ikke noe. Det stopper meg jo egentlig ikke fra å ha lyst på noe jeg ikke trenger; en Primus multifuel :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 minutter siden, Jon Arild skrev:

Solostove'en er flott, men mener meg dekket med Biolite'en og evt en Firebox.

Akkurat når det gjelder kvistbrennere er det så mange artige versjoner av dem at det blir nesten som en samlemani om man skal ha mengder av dem, spesielt med tanke på at de er såpass like i grunnleggende funksjon. Du har en fin kombinasjon på dine synes jeg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 minutter siden, RolvS skrev:

Litt off topic, men skyter inn et spørsmål her siden kvistbrennere er med: regnes disse som bål, og dermed egentlig ikke kan brukes i sommerhalvåret, eller regnes disse i samme kategori som en gassbrenner? :)

De regnes som åpen flamme, men det tror jeg også gjelder gass, at de stiller i samme kategori. Når det jo slik at de kan benyttes innenfor det generelle bålforbudet siden reglene ble endret. Du kan f.eks brenne bål i vannkanten når det er vindstille og ikke noen fare for spredning, etter nedbør osv. Du kan nå vurdere det som trygt og lovlig fyre bål, men ved absolutt forbud i tørkeperioder ol. så kan man ikke selv gjøre skjønnsmessige unntak. Litt usikker på hvordan det arter seg i spesielle områder som nasjonalparker ol.

Kan for øvrig nevne at vi i 2012 fyrte et veldig lite kaffebål ved Roasten i Femundsmarka i August da vi fikk besøk av oppsynsmannen. Han gav oss ros for størrelse og plassering og det at vi benyttet en gammel bålplass. Fikk ikke pålegg om å slukke, og hvis jeg husker riktig var dette faktisk før regelendringen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.