Gå til innhold
  • Bli medlem

Noe som mangler i turbrennersamlingen?


Jon Arild

Anbefalte innlegg

Annonse
39 minutter siden, Jon Arild skrev:

Ja, har sett disse, virkelig fine, og virker å være god kvalitet. Har ofte vært utsolgt, men nå ser det ut som om den minste er tilgjengelig. 

Noen som har testen noen av disse? 96-en har fristet meg en stund, men har stått i mot (enn så lenge 😊). Hadde fyr i en med tilsvarende design i dag (eller strengt tatt er det vel Manasluen som etteraper 😊). Stabilt, enkelt og lite som kan gå i stykker. For ikke å snakke om lyden!

20190504_190829.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, Blaser skrev:

Kanskje en god kullbrenner bør i samlingen ?

Fornøyd med min TOAKS 

 

Hva med lavo ovn ?? :)

og en Pelle....

Ja, kull er fint, kunne hatt en liten, bærbar kullgrill, ja.

Kan jo bruke en Firebox til det formålet, og venter som nevnt på en Biolite med grill i posten.  

Ellers ser jeg at Petromax har noen fine griller, men de virker litt tunge.

Lavoovn og Pelleovn er supert det, men litt utenfor mine bruksområder 🙂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, RuneH skrev:

Kelly Kettle selges i Norge av Speidersport.no.  Finnes div tilbehør så man kan bruke den til mer enn å koke vann. Finnes et annet merke som ligner, samme design, men kommer ikke på hva det heter nå.
Edit:
Ghillie Kettle er det andre merket:  www.ghillie-kettle.co.uk/
Da tar jeg med link til Kelly Kettle også: www.kellykettle.com/
En sammenligning:  www.sky-liners.com/ghillie-kettle-vs-kelly-kettle-review/

Kelly selges som sagt av Speidersport.no. Ser nå at Ghillie selges i Norge av Jaktfall.no

Endret av zimwalker
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, esphojo skrev:

Noen som har testen noen av disse? 96-en har fristet meg en stund, men har stått i mot (enn så lenge 😊). Hadde fyr i en med tilsvarende design i dag (eller strengt tatt er det vel Manasluen som etteraper 😊). Stabilt, enkelt og lite som kan gå i stykker. For ikke å snakke om lyden!

20190504_190829.jpg

Flere her inne har brukt Manaslu ja: www.fjellforum.no/search/?q=Manaslu&type=forums_topic&nodes=24

Endret av zimwalker
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, RolvS skrev:

Litt off topic, men skyter inn et spørsmål her siden kvistbrennere er med: regnes disse som bål, og dermed egentlig ikke kan brukes i sommerhalvåret, eller regnes disse i samme kategori som en gassbrenner? :)

Jeg bruker en Bushbox XL Titanium hele året, men gjerne med en Trangia spritbrenner i stedet for kvist i sommerhalvåret om det ikke har regnet på en stund, og selvsagt på steder som ikke gir brannfare. Rødsprit for å unngå fyk av gnist. Forutsatt at det ikke er totalforbud mot åpen ild, som sommeren 2018. Har flere "vanlige" primuser, men kvistbrenneren ble en favoritt straks den ble tatt i bruk. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heller en Optimus 111T enn Hiker + synes jeg.

Stille, brenner kjempefint, messingtank, og med vindskjermen til biltema, som passer perfekt oppe i kassen, blir den mer effektiv en 111 bråkebrenner i vind - som noen vil sette i vind uten vindskjerm...(?)

Stillebrenneren har fin varmefordeling, og du kan finsteke fisk, pannekaker og hva som helst, ikke bare koke vann og svisteke pannekakene på midten ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 5.5.2019 den 21.56, ost skrev:

En Sidewinder ti-tri må du ha: https://www.traildesigns.com/products/sidewinder-ti-tri

Har det ikke selv, men har sett flere som mener dette er Trangia på lettvektssteroider og som bare funker og funker. 

Kjøpte nylig denne, se hva-har-du-kjøpt-nå/?page=152[...]comment-444403   Ikke så lenge siden jeg fikk den, har bare brukt den på et par turer til nå. Første inntrykket er blandet og jeg ville nok ha tittet ekstra på hva som tilbys hos www.storminstovesystems.co.uk  (billigere)  om jeg skulle valgt på nytt og bare skulle ha den kombinerte vindskjermen/gryteholderen (og ikke trenger den omvendte koniske kvistbrennerinnsatsen - aka "Inferno").  Når det er sagt, Sidewinder løsningen funker den. Har bare prøvd den med spritbrennere foreløpig. Fordelen er jo at vindskjermen helt omslutter gryta. Det er jo cluet her + at alt pakkes ned i gryta, gjør det hele kompakt i sekken. Samtidig begrenser det utvalget av gryter til den ene gryta man har fått dette "skreddersydd" for. Man kan dog sette gryter med større diameter enn den utvalgte oppå selve skjermen (så lenge den tåler vekta, og det gjør den nok helt greit om det ikke blir digert) og kompensere noe ved å justere brennerhøyden, jf det jeg gjorde i det følgende når jeg stekte. Avhengig av hvilken brenner man bruker går oppkok forholdsvis raskt. Brukte den medfølgende Koijn brenneren. Den egner seg nok best når man skal koke opp vann, for til matlaging er min erfaring så langt(!) at den brenner seg tom (og for varm) for fort. Derfor brukte jeg min trofaste Evernew titanbrenner inn i Sidewinder skjermen når jeg skulle prøve oppsettet til steking. Brukte ei Trangia stekepanne som jeg satt oppå selve vindskjermen. Justerte avstanden mellom panne og brenner noe ved å legge noe under spritbrenneren slik at avstanden opp til stekepanne ble mindre (på øyemål ca lik avstanden mellom brenner og gryta oppsettet er tilpasset til). Funket det, stekte helt fint slik.

Jeg bestilte min Sidewinder  til en 1 liters titanium gryte (uten håndtak) fra MSR som jeg har (to av) fra før.  Om noen faktisk vurderer dette, men ikke har ei av de grytene han har med i utvalget han kan tilpasser til, så kan jeg fortelle at den innerste gryta i Trangia 27 settet passer perfekt ned i Sidewinder som altså ble tilpasset MSR gryta mi på 1L. Man trenger altså ikke kjøpe ei dyr titanium gryte om man ikke har en av de han tilpasser dette til fra før, og man syns gryta fra Trangia 27 er akkurat pass stor til eget behov. Da kan man bestille Sidewinder settet tilpasset samme gryte som meg, 1 liter (uten håndtak) fra MSR, og brukte Trangia gryta til dette.

Endret av zimwalker
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ‎04‎.‎05‎.‎2019 den 15.08, Jon Arild skrev:

Ja, tøff den. Er det den de bruker i militæret for tiden? Virker solid og enkel, men har vel litt dårlig simre-funksjon?  Tror ikke den kommer på lista, da den ikke tilfører noe nytt i forhold til det jeg har. 

Brukes av Innsatstyrken til HV (Østfold/Vestfold)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Ok, på tide med en liten oppdatering! 

Siden jeg skrev det første innlegget, har disse brennerne kommet i hus:

1. En Optimus Hiker 111. Endelig med bråkebrenner! Den liker jeg svært godt. Fant et ubrukt eksemplar på Finn. Vurderte en stund å la den bli en "Shelf Queen" fordi den var så flott. Men jeg klarte ikke å la være å bruke den.. Og for en flamme, har mer trøkk enn stillebrenneren, ja! 

2. En Optimus Hiker 111C. Fin.

3. En Primus Mimer. Enklere blir det ikke. Skru den på en gassboks og tenn. Stor brenneflate, så fin til større gryter. 

4. Ok, det kan bli enda litt enklere, med en MSR Pocket Rocket de luxe. Den har nemlig innbygd tenner. 

5. En Optimus Nova. Denne har jeg blitt glad i! Lett, lite volum og svært effektiv. Også så fint design! Lett å rense dysa med magneten som følger med. Og i og med at man bare trenger å skru på brennstofflaska til slangen, slipper man å stadig etterfylle tanken, som på Coleman'en, Svea'en og Hiker'ne. Den er faktisk min favoritt for tiden! 

Så tror jeg at jeg må ha meg noen kvistbrennere,  en Kelly Kettle, en MSR Reactor og en MSR Wind Pro 3. 

DA vil jeg være i mål, og kommer aldri til å kjøpe en brenner igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glemte en brenner jeg har kjøpt; en Primus Primetech 1.3 liter. Denne er super! To gryter, en med varmeveksler. Brenner med lavt tyngdepunkt og god vindskjerming. Praktisk lokk med sil til å helle ut vann av pastagryta, for eksempel. Og i motsetning til Trangiasettene, kan man lett bruke andre gryter, kjeler og stekepanner på den. Denne griper jeg ofte til! 

Har forresten også bestilt en Berniedawg silencer til Novaen. Jeg syns ikke Novaen bråker like mye som 111, men vil bruke silenceren til Novaen når jeg trenger å finkoke/simre til litt mer avansert matlaging, i et mer snakkevennlig lydnivå.  

Endret av Jon Arild
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.