Gå til innhold
  • Bli medlem

Biltur med barn gjennom Trollstigen


Lillehei

Anbefalte innlegg

Hei, beklager at det er biltur gjennom fjellet og ikke på beina. Men spør her ihåp om at noen har gode tips.   I starten av sommerferien før fellesferien skal vi besøke familie i nærheten av Dombås. Vi bor på Sørlandet og har lyst til å ta båt fra Stavanger til Bergen og kjøre via Vestlandet den ene veien istedenfor å kjøre på 4 felts motorveg begge veier.

Hvordan er det å kjøre fra Bergen til Dombås via den nasjonale turistvegen gjennom Geiranger og Trollstigen med barn (8 og 9 år)? Vi tenker å ha god tid og stoppe ved Flydalsjuvet, Ørnesvingen, Juvet, Gudbrandsjuvet og Trollstigen.  Er dette en spennende tur eller er de for unge til å ha gleden av en slik tur?  

Og hvilke campingplasser anbefaler på denne strekningen dere med tanke på barna?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ville vurdert Stryn - Kvivsvegen - Sæbø-Hjørundfjorden - Norangsdalen - Hellesylt - Geiranger og så vidare mot Trollstigen. 

Fergeturen over Hjørundfjorden er etter mitt begrep like pen om ikkje penere, rimelig og langt mindre folk. Stopp på hotell Union Øye. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring er at du skal ha mange år på baken før bilturen blir noen annet en en transportetappe, nesten uansett hvor fin  naturen. Utsikt fra bilvinduet i fart er for voksne, for barn er det stoppene som teller!

De nasjonale turistveiene har ofte noen sneisene utkikkspunkt/ rasteplasser som kan være verdt å vurdere. En fergetur er er et "herk" i det daglige, men i feriemodus kan det være et lite fjordcruise som kan toppes med is og/eller sveler.Dersom dere ikke er har prøvd en gondoltur så er det en mulighet  i Loen eller på Strandafjellet (men sjekk prisene først, de kan være irriterende høye). Vurder å dropp Geiranger, og gå for fergen Stranda-Liabygda og så videre mot Valldal og Trollstigen.

 

Bruk Gulesider eller Naf reiseplanlegger; legg inn Bergen som start og Trollstigen som endepunkt, og så fyller du inn via-punkt etter beste ønske.  

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trollstigen er jo flott, men turistsenteret der ble .. noe oversosialt for min del.

Jeg vil anbefale en tur opp på Litlefjellet når dere kommer ned mot Åndalsnes. Det blir en liten avstikker opp i Venjedalen. Turen opp anslås til en liten halvtime og det må da være en av de mer spektakulære utsiktene man får for en så kjapp tur. Utsikt rett over mot Trollveggen og innover Romsdalen.

https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/nordvest/listings-northwest/litlefjellet-(790-m-o-h-)/13782/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.