Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Mitt gamle armbåndsur synger på siste verset, det er en Certina som jeg bruker hele tiden uansett situasjon:

Jeg ser behovet mitt for et nytt all-round solid og enkelt armbåndsur, og Massdrop har for tiden "MASSDROP X ARMOURLITE EMBER T100 TRITIUM WATCH" klar for bestilling (Skjult lenke - logg inn for å se den). Den er dessverre både tykkere og bredere enn Certinaen, men siden den er av titan er vekten omtrent lik. Samme type ripefrie safirglass, og samme relativt "rene" design som er enkel å lese - og med Tritium er den jo selvlysende (et hakk opp fra Certinaens etterlysende). Og nei, jeg vil ikke ha masse andre funksjoner i armbåndsuret.

Problemet er at jeg synes at den helsvarte versjonen (som selvsagt også er dyrest) er penest. Fargen er lagt på med såkalt Physical vapor deposition (Skjult lenke - logg inn for å se den). Jeg ønsker ikke å ha en svart klokke strødd med lyse titanstriper om et par år. Er det noen som har erfaring med hvor bestandig den fargen er? Burde jeg bare droppe tanken på svart, og heller gå for ren titan (med titanstriper etterhvert)? Tanker og råd?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Feiget ut, og holdt meg heller så langt unna den svarte versjonen som mulig - jeg bestilte nettopp utgaven med lenke og klokkehus i ufarget titan med hvit skive. Ja ja :huh: 

BeA2yUxQoGYmeTENsl32_AI7B5313-copy-desat.jpg?auto=format&fm=jpg&fit=fill&w=820&h=547&bg=f0f0f0&dpr=1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Omnilite skrev:

"atomur"😀

He, he. Tritium er radioaktivt, ja - men ganske ufarlig. Litt synd at halveringstiden er såpass kort, det betyr jo at markeringslysne vil ha droppet til ca 40% av opprinnelig intensitet omtrent på tidspunktet jeg blir pensjonist... Liten vits med evigvarende mekaniske urverk i sånne klokker, tror jeg.

Her er en noe nerdete gjennomgang av tritium brukt i klokker og siktemidler: 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da er det sjekket at en hvit skjorte er klar til morgendages grunnlovsfeiring, og at en nyankommet hvit klokke passer til den:

ArmourLite(P5161598).JPG.9447e984f79d9ba3addf16d7ec5ee0c2.JPG

I morgen burde vel de oransje markeringen heller ha vært røde for å harmonere med fargebruken i omgivelsene ;) 

For bruk på tur har den vel egentlig ikke noe spesielle funksjoner, men heller ingen klare ulemper. Den viser tiden i lys og mørke, er lett og vanntett og har ripesikkert glass - tror den kan være en fin allround-klokke med en nyttig "gimmick" i mørket :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Nils Einar Ljosland skrev:

Dersom jeg skulle kjøpe mekaniske klokker, så hadde jeg valgt Certina. -Eller et annet merke som er eid av swatch group. -Omega dersom jeg hadde vært rik. Dette på grunn av enkel tilgang på service i Norge.

Jeg fant ut at jeg kunne droppe tanken på mekaniske ur når jeg gikk for tritium, da er levetiden uansett begrenset (nåja, jeg går antakelig i graven før tritiumen gjør det ;)). Men "merke-service" i Norge er en vesentlig ulempe med kjøpet mitt. Skal jeg ha det, må jeg sende til USA og betale frakt begge veier. Forhåpentligvis snakker vi imidlertid kun om batteribytte sånn ca hvert 3,5 år på en ganske standard quarts-innmat (Skjult lenke - logg inn for å se den), og det bør enhver urmaker kunne fikse kjapt med høy timepris (evt fikser jeg det selv).

Men jeg kan nok ikke regne med like enkel levetidsforlengelse som jeg fikk utført på Certinaen. Definitivt en ulempe. Kjøper såpass med asiatiskprodusert at jeg setter pris på å kunne  kompensere litt ved å betale lokal arbeidskraft for vedlikeholdet, ved litt mer avanserte tinge kan nok det bli en utfordring her :)  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjorde noen søk på prisjakt, dessverre kan man ikke søke på størrelse.

53 armbåndsur med høydemåler: Skjult lenke - logg inn for å se den

116 sportsklokker med høydemåler: Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 18.5.2019 den 18.07, Kristian J. Vabø skrev:

Alt jeg behøver på tur :)

Ser ut som en fin klokke på "tur", men jeg skulle til å skrive at den kanskje ikke var like vellykket til "stas" - da kom jeg på at det er en tråd her på forumet et sted om at friluftslivsutstyr er (var?) hot i motebildet - der blandes det inn fjellstøvler, vindjakker, dropseat-bukser og derfor: hvorfor ikke en Suunto til findressen -  hvis man vil :D 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
17 timer siden, Kristian J. Vabø skrev:

Jeg syntes det passer bedre med en sort klokke til feks en sort eller mørk dress(tar da på sort reim, eller kan matche den med den fargen man har på dressen kanskje?..).

Ikke uenig med deg der :) Hovedgrunnen til at jeg startet denne tråden var jo at jeg ville høre om noen hadde erfaring med PVD-coating på titanklokker, fordi jeg syntes versjonen med svart PVD-coating var penest. Var skeptisk til hvor kjapt det ble riper, avskalling og slitasje i den svarte overflaten - selv om coatingen visstnok er knallhard, er hardheten til titan en god del lavere enn stål. Lurvete utseende etterhvert hadde ikke spilt noen rolle om det var en klokke utelukkende for "tur", men når den også skulle passe til "stas" og hverdagbæring (aka "EDC" ;)) ble jeg feig når jeg ikke fant noe tillitvekkende på nett om holdbarheten. Så da ble det uten coating, og hvit urskive :thumbsup:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, aico skrev:

Er litt greit å velge rett med en gang i det prissjiktet.

Noen hakk opp fra min, ja :D Men en flott klokke, den der Damaskoen! Jeg likte utseendet på den bedre enn Scurfa, må si det - den appellerer til min sans for enkel og ren form. Og ser du Scurfa fra siden, ser den jo ut som den er laget helt uten tanke for at den kan hekte seg inn i noe, mens Damasko er mye mer strømlinjeformet :thumbsup: 14,4mm tykkelse blir for mye for meg, det er muligens også Damaskoens 12mm - jeg har ennå ikke helt vent meg til ArmourLitens 10,1mm etter å ha brukt en 8mm tykk Certina i rundt 15 år.

Akkurat nå kjenner jeg at jeg virkelig må passe meg for ikke å ramle på trynet inn i en ny dyr hobby; klokkesamling :huh: Man det kan godt hende at jeg spanderer ny lenke/lås på den gamle Certinaen, det er sikkert økonomisk hull i hodet, men jeg liker å holde ting gående leeeenge. (Håper at jeg fortsatt kan beholde en gammel Casio digital fra 90-tallet i en skuff og et arvet gullommeur som jeg ikke aner hvor jeg la, uten at det blir en "klokkesamling" som må kompletteres? ;))

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 22.5.2019 den 11.35, aico skrev:

Klokkesamling er galskap, så det bør du styre unna så godt du kan, men anbefaler deg å vurdere reparasjon av Certinaen. Fine klokker det der. 

Da ble det enklest mulig løsning for Certinaen, for ikke å bli hektet inn i klokkenerd-verdenen - en smekker Casio uretan-reim til 129,90 fra Clasern (Skjult lenke - logg inn for å se den:) Uten stållenken ble den en lettvekter (under 50 gram) og umerkelig på hånden - og jeg vil fortsatt bruke den, spesielt dersom det er situasjoner der det fort blir nye riper. Det har den jo flust av på stålet allerede (selv om safirglasset ser helt uberørt ut):

2039913560_CertinaCasio(P6221604).thumb.JPG.17ac671c1c822ee9068ca212e4eeb939.JPG

Ellers fant jeg en klokke jeg helt hadde glemt, da jeg ryddet i bodene for noen dager siden - en Polar F55 pulsklokke i originalesken som ikke hadde funket på 10-11 år. Fant ut at jeg skulle skru den opp og se om jeg kunne finne noe feil før jeg leverte den som el-avfall, og jeg fant ut at jeg hadde forsøkt å sette inn nytt batteri den gang da. Problemet var at jeg hadde satt inn knappebatteriet med omvendt polaritet :huh: Nytt batteri satt inn korrekt vei, og nytt batteri på giveren på brystreima, så var den jaggu god som ny - jeg er klar for trening "retro style" :)

(For de som måtte undre over om ikke dette innlegget er temmelig off-topic, så er svaret "Jepp!" :D )

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.