Gå til innhold
esphojo

Helsport Reinsfjell - kjøp til fantasipris XXL (utskilt)

Anbefalte innlegg

Nå ble min ordre på Reinsfjell kanselert av XXL og jeg har fått denne mailen:

Sitat

Hei!

En feil medførte at Reinsfjell Pro 3 lå ute til feil pris kr 1549,- i stedet for korrekt pris 6399,-. Vi er virkelig lei oss for at dette skjedde.

Vi kan dessverre ikke sende deg teltet til prisen som har ligget ute i nettbutikken, og må med andre ord kansellere ordren din.

Vi viser til salgsbetingelsene våre og punktet om avtaleinngåelse:
«Avtalen er bindende for begge parter når kjøperens bestilling er mottatt av selgeren. En part er likevel ikke bundet av avtalen hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.»

Vi beklager igjen at dette skjedde, og takker på forhånd for din forståelse. Om du ønsker å handle teltet kan vi tilby det til 3200,- (50 % avslag på nåværende pris). Legg i så fall inn en ny bestilling (til fullpris) og send oss det nye ordrenummeret.
Vi vil da korrigere prisen manuelt i etterkant.

Hvis du har betalt med kort vil Klarna refundere deg beløpet innen 1-2 uker. 
Klarna vil ta kontakt om de trenger kontoopplysninger fra deg. 
Har du ytterligere spørsmål rundt dette, ta kontakt med Klarna via https://www.klarna.com/no/support.

Syntes det er merkelig at de har sendt ut til noen men ikke til andre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 timer siden, Per Fredrik skrev:

Ganske dårlig og uetiske råd dette. Han har kjøpt en vare til en pris hvor det er hevet over en hver rimelig tvil at prisen var feil. Har kjøper noen moralsk ryggrad så sender han teltet tilbake. Trist tråd dette egentlig som gjenspeiler ganske dårlige og snuskete  holdninger 

Hadde prisen vært satt til 159,- hadde jeg vært enig med deg, men i dette tilfellet kunne prisen helt klart vært reell. Det er mulig å kjøpe telt i samme prissjikte og da er det ikke  opplagt at det er er satt feil pris. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 minutter siden, RoyN skrev:

Hva slags tro kunden er i når han handler har ikke noe med saken å gjøre så vidt jeg forstår.  Omtrent alle nettbutikker og annonser har forbehold om feilprising. Hvor stor prosentdel feilprisingen utgjør er heller ikke av betydning for dette forbeholdet. 

Du tar nok helt feil. Norsk lov, i dette tilfellet avtaleloven, sier at en avtale bare kan ses bort fra om den inneholder feil så åpenbare at motparten burde innsett dem. Motparten er i dette tilfellet kunden, og kunden har ingen forutsetning for å vite at dette er en åpenbar feil pris.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 minutter siden, RoyN skrev:

Jeg er ingen kjøpsjurist men ser stadig forbehold om feilprising i annonse-innlegg og på nettbutikker. 

Det er ulovlig å ha vilkår som gir kundene svakere rettigheter enn norsk lov.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, zimwalker skrev:

Vel, om saken havnet i en domstol, så ville nok domstolen ikke bare lagt til grunn av kjøperen faktisk forstod, men hva han burde ha forstått. Men klart, i slik saker vil de nok også se på styrkeforholdet mellom partene og hvor store verdier det er snakk om

Det havner nok neppe i en domstol, slike saker blir som oftest avgjort hos forbrukerrådet eller forbrukerklageutvalget. CDON har tråkka i den samme salaten som XXL og har tapt tidligere: Skjult lenke - logg inn for å se den Multicom har også gjort samme blemme og valgte å ta kunden til retten selv om kunden fikk medhold av forbrukerrådet: Skjult lenke - logg inn for å se den Er det derimot snakk om veldig grove feil må man nok levere tilbake varen slik som i dette tilfellet: Skjult lenke - logg inn for å se den

I dette tilfellet er det snakk om ca 75% rabatt, og det er ikke uvanlig at XXL kjører slike kampanjer:

image.png.0ee8b5b921da67a4a2880111c0b9e7f7.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.