Jump to content
IGNORED

3 sesong sovepose


Recommended Posts

Trenger tips til en god og lett 3 sesongs sovepose med god comfort. 

Skal bruke denne på turer fra 0 grader og til gode sommerdager. Har i utgangspunktet sett på helsport Alta., men er usikker på denne. 

Heller litt mot dunpose 

Trenger lengde på min 195 cm 

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skulle helle bort fra dun endte jeg etter en del research opp på MOUNTAIN HARDWEAR LAMINA Z, FLAME.

Lang og kjeivhendt som jeg er tok jeg meg også bryet med å få tak i Lang høyreZip fra tyskland. Jeg var ute i den når første barfrosten, snøen og sludd kom sent i høst. Gleder meg til å tusle ut og ta første natta i år nå i kveld. :)

1310g er passe og til sammenligning er Alta 2kg. 

Litt av grunnen til at jeg ikke valgte dun var at jeg ikke klarte se noen enighet om at det ikke lenger er noe issue med dun og fukt. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det kommer an på hvordan du definerer din 3-sesong ;-)

 

Jeg bor i Finnmark og det en del sørpå kaller 3-sesongs kaller vi sommerpose ;-)

Jeg har også valgt meg en "3-sesongs" fra Mountain Hardwear, men har da valgt en Hyperlaminavariant med T-comf på -9 da jeg ønsker å bruke den tidlig vår og på jakta på høsten da ddet fort blir en del minusgrader her....

Link to comment
Share on other sites

Bruker selv en -7 pose som 3-sesong, selv om jeg ikke bor i finmark..

Jeg anbefaler å se litt på warmpeace posene hos hekta på tur, dem er ikke de råeste mtp dunkvalitet, men man får mye for pengene. Og skal du bruke den på turer fra 0 grader og oppover så ville jeg sett på en pose som tålte noen minusgrader.

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, Daktari skrev:

Warmpeace 300 fra hektapåtur. Den blir litt kald når du bikker 0 grader, men da sover jeg med en stilongs-lag. Så om du fryser lett ville jeg gått for 600.

300 pakker veldig lite, og funker supert midt på sommeren. En skikkelig "bang for the buck"-dunpose

Bruker 300 på sommeren her i Finnmark, også fin som hyttepose hvis man har tilgang til det. 600 bruker jeg om vinteren, smeller 300'en inni hvis det er veldig kaldt

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk fra Helsport Alta til MOUNTAIN HARDWEAR LAMINA Z, FLAME og er strålende fornøyd. 
Jeg bruker den gjerne på 7-800 meter i nord i østerdalen, og det hendte rett som det var at Altaposten var litt i kaldeste laget på de kaldeste dagene spesielt utover i august. 
Naturligvis kjekt at den både er forholdsvis rimelig, lett og tar liten plass :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Markagutten
   Hei! Jeg er i gang med å både prøve og kjøpe ny dunpose. Problemet mitt ligger i lengden - jeg er ganske nøyaktig 185cm lang. Posene som er tilpasset maksimal personlengde på 185 virker liiiitt trange, posen med maksimal personlengde på 200 virker kanskje overdrevet lang. Vil jo verken komprimeret dunet i fort kort pose, men heller ikke ha for mye å varme opp i lang. Noen som er stått ovenfor samme problemstilling?
   Posene jeg skal ha er enten Mountain Equipment Snowline eller Rab Andes 1000, de er begge laget som romslige poser da man skal kunne ha ekstra klær i posen i ekstrem kulde. Rab andes er spesielt romslig, der kan jeg trekke bena helt opp i fosterstilling i posen hvis jeg vil, er dette for romslig?
   På forhånd takk for svar
  • By Lisecat
   Hei!
   Trenger ny sovepose 3-sesongs og vurderer disse to fra Rab. 
   Tror 700 blir for kaldt på vinter. Den rococco er jo en ren vinterpose, men hvordan vil det være å bruke den hele året?
   https://www.fjellsport.no/rab-ascent-900-rococco.html?nosto=nosto-page-search
   https://www.fjellsport.no/rab-ascent-700-red-gold-left-zip.html?channable=01384b6964003132352d3537323391&gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer_i7XLkqjyyWZ8Y6DB6kK_dkJmmDI8Z0NxhkIZoHu9JhErdu8IrtfwaAsipEALw_wcB
   Er det noen her som har erfaring med disse eller Rab soveposer?
   Hva tenker dere om å sove ute med disse nå i 5-7 minus?
    
   Hva mener man med perfekt som første dunpose? Betyr det at det er en allrounder?
   Mummy shape? Fordeler/ulemper?
   På forhånd tusen takk 🙏🏻☺️
    
   Mvh Lise
    
    
    
  • By Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • By Trine Elde Pedersen
   Jeg er en frostpist, noen med erfaringer på denne? Pengboka tillater ikke sovepose til tusenvis av kroner, og ser det er en del tilbud på denne nå. 
   Andre forslag til gode/greie varme poser til en studentvennlig pris? Må ikke ha den letteste posen, ryggen og beina tåler og liker litt arbeid. 
  • By ost
   Hei
   Neste uke fyller dem minste datteren min 9 år, og sovepose står på gaveplanen. Mine to eldre barn har alle fått variasjoner (etter når de er kjøpt) over Mammut 3-sesaon MTI sovepose. Disse har ligger mellom 1,5 og 1,8 kg, syntetisk, og har en komforttemperatur rett over null. 
   Disse soveposene er greie de og jeg kunne fort ha kjøpt lik til minstejenta, men jeg irriterer meg grønn over hvor vanskelig det er å komprimere disse soveposene skikkelig, spesielt når utgangspunktet er at de skal ned i en barnesekk.
   SÅ: hva gjør dere som har barn, og hva kjøper dere? Går dere for dun for barna? Jeg er opptatt av at en sovepose for et barn ikke skal være en porselensdukke - den må kunne brukes. Samtidig vil jeg ha lav vekt, holdbarhet, god komprimering og lav pris (ja jeg vet jeg vet, pose og sekk osv). Bruken er primært telt og hengekøye. Kanskje åpen himmel etterhvert også. Jeg tenker jeg kjøper en pose nå som hun skal ha til hun a) eksploderer i vekst og må ha ny av den grunn eller b) sliter ut den hun nå får eller c) kjøper selv når hun en dag begynner å blir mer kravstor. 
   Denne kunne kanskje vært en mulighet: https://www.xxl.no/mountain-hardwear-lamina-1c-regular-sovepose-bla/p/1158631_1_style?
   Fjellsport har vårsalg, hva med denne: https://www.fjellsport.no/kampanjer/kupp/rab-ignition-3-ink.html
   Hekta på tur har jo denne: https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/3-sesongsposer/mountain-hardwear-lamina-z-flame
   Mange har også tidligere snakker om Warmpeace Viking, men holder denne på duna? Og er det verdt å kjøpe nå som det ikke er på salg?
   Hva gjør dere og hva bruker dere? 
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy