Gå til innhold
Barnum

Erfaring med Rottefella Move?

Anbefalte innlegg

Har ikke testet det selv men en kompis har det og han synes det fungerer fint. Dog er vel det mest at felleski fungerer fint. Har sett på systemet og det er jo ikke så mye binding flytter seg så du vil nok merke mer forskjell på føret enn på bindiingen, som du allerede har opplevd. Felleski fungerer ikke like bra på alle fører. Mulig en kan merke det litt bedre på ski som har spenn for veldig gode løpere. De har stivere ski enn vanlig folk. Se om jeg skaffer meg et par etterhvert men har på en måte nok par med ski pr nå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå har jeg testet felleski. De var litt stivere enn normalen for vekt men det passer meg fint. Dagens føre var våt snø som ikke er så mye deformert enda. Ofte det føre jeg opplever gir dårligst glid på ski uansett klassisk, skøyting, voksmix eller klister. Hadde feste på alle posisjoner det var best på de to første. Spesielr på bakerste begynte det glippe noe i brattere bakker. Merket at gliden var dårligere i første posisjon, da kjenner man fellen subber i forkant. Mens den var best på posisjon 3 og 4 selv om forskjellene ikke var så store på dagens føre. I dag følte jeg at ski kunne enda vært litt stivere men samtidig kan jeg ikke labbe med de noe i posisjon 3 og 4. Så godt mulig de passer bra. Har hørt av flere at det er litt dårligere feste når det ikke er så vått. 

Sammenlignet med klisterski så glir de nok litt dårligere på slikt føre som idag. Mine klisterski hadde racerfart når de var nye men får mye subb av klister nå så omtrent som å stake på lim til tider. Mulig jeg veier et par kilo mer enn da de var nye uten at jeg tror det er så mye endring. Ski kan også miste litt spenn etter en del år.

Får glidteste de en dag mot andre ski uten smøring for å se hvor mye glid fellen stjeler kontra hvor tregt føret egentlig er. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da har jeg testet de litt til . Ute litt for tidlig en dag og løype var ikke frest samme dag så det var hardt og isete. Da var festet ganske så dårlig så det ble mye fiskebein. Kom opp i frest løype etterhvert. Da var det greit feste selv om det var kornete snø, i sola satt det godt. På slike isete løyper er det kun isklister med god grunning som gjelder. Godt mulig Move hadde gjort seg på klisterski også. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Omnilite
   Rottefella har omsider kommet med et alternativ til Voile 3pin! 
   Super Selemark har nå kommet med Stive stag med fjærer. Tåboksen er den samme som før, men nå med feste til stag som er avtagbare med snapfeste, noe som gjør den til Hardwire.
   Er ikke lagt ut på sidene til Rottefella enda, men Oslo Sportslager hadde det med i sitt ferske nyhetsbrev. Mer prisgundtig enn Voile (1399,- i nyhetsbrevet)
  • Av ketilring
   Jeg har et par Madshus fjellski med stålkant som jeg tenkte å bytte binding på. Det sitter på en Rottefella BC auto nå, men jeg tenkte å flytte over et par Rottefella BC manuell-bindinger fra et annet par jeg har liggende. Kan jeg bare flytte disse over og igjenbruke de eksisterende skruehullene? Har disse forresten lik plassering av alle skruene?
  • Av AmundJS
   Hei, jeg sjekker rundt litt diverse og finner ingen skistøvler av lær som er like høye som mine Alfa Jerv, og er svært glad i dem. Hittill som skibind har jeg brukt en modifisert Kandahar binding som gjør at jeg uten problemer kan bruke vanlige fjellstøvler i dem, ikke bare m77 støvlene. 
   Jeg driver å lager en forbedret variant av skibindingen min men innser at det er like lett å gå over til Voile 3 pin og 75mm binding. Problemet er da at jeg ikke finner skistøvler av den sort jeg ønsker. 
   Så kom jeg inn på tanken om å bytte såle på fjellstøvlene mine, noen som har vært borti dette før? skiskosåle på fjellstøvler? Jeg ser at de selger et par såler for 75mm på skinnlåven sin nettbutikk. 
   Hvordan vil skoa være å gå med som sko om sommeren? med 75mm klossen på fronten av skoa? vil de slite med samme problem som mange andre 75mm sko? altså knekt tupp?
  • Av Jonas1986
   Hei!
   Etter havari på mine Fischer 109 vurderer jeg å prøve Fischer EXCURSION 88. Er det noen som har noen erfaringer med disse ? Jeg er 186 høy og rett over 80kg, Lengste EXCURSION 88 er 189cm så jeg lurer på om disse blir for korte for meg ? Mitt bruksområde er fjellrypejakt, turer med pulk/ sekk.. Eventuelt andre forslag ? 
   Kommer til å bruke bindiger og sko jeg har fra før. Voile 3 pin og svartisen sko..
  • Av Maasly
   HJELP
    
   Jeg sliter med å forstår hvordan jeg kan skru av (remount) ett par Rottefella NNN BC auto bindinger. De står på ett par gamle ski (5 år gamle) som skal kastes, men bindingene virker helt ok. 
    
   Jeg har funnet de to skruene under "gummi-beskyttelsen" ved innklikk, men sliter med å "finne" de gjenværende skuer. Antar det er nokså lett når en vet hvordan, men siden jeg ikke vet dette trenger jeg hjelp.
    
   Håper noen her inne har tips eller bruksanvisninger/ linker de kan dele
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.