Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hva vil det si at en skalljakke har fôr / vattering i seg?
Jeg leser litt om to forskjellige jakker:

Haglofs Spitz
Skjult lenke - logg inn for å se den

Haglofs Roc Spirit
Skjult lenke - logg inn for å se den

Disse to jakkene er i mine øyne veldig like. Spitz jakken har oppnevnt fôr/vattering, mens Roc Spirit har ikke (Jeg har sistnevnte, og er nysgjerrig på begrepet) 
Finner ikke svar via google-søk, så jeg antar dette er noe "alle" vet utenom meg..:angel:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det står ikke at Spitz-jakka er vattert. Du bør lese spesifikasjone på jakka hos de seriøse selgerene (Fjellsport bl.a har god beskrivelse av produktet). Virker som to ganske så like jakker med litt forskjellig snitt. Begge 3-lags GTX uten for. 

Uansett så er vattert jakke vattert med tynt «boblejakkefor» inni mens det kan være mesh i jakker som bare er foret. Beste er å søke litt rundt med Google for å finne ut hva slags for en jakke har.  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vil påstå at hvis det er vattering, så er det ikke ei skalljakke. Men det trenger jo ikke å bety at den ikke kan ha mange øvrige egenskaper til felles med ei skalljakke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig i at det egentlig ikke er en skalljakke om den er foret. Men flere merker selger såkalte skallklær med noe foring.  Norrøna og Bergans har i hvert fall noen klær, kategorisert som skall, med foring (primaloft)  

Uansett i dette tilfeller så er det Prisjakt som ikke har spesifikasjonene i orden. De henter vel bare opp stikkord fra selgerene og «oversetter» de. Antar de har oversatt 3-lags til foring.  Eller noe sånt idiotisk. Men det Prisjakt skriver om alle sine produkter må man ta med en klype salt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spitz er "Gore Tex Pro"

Roc Spirit er "Gore Tex"

Det betyr at Spitz har den nyeste Gore Tex membranen som skal ha bedre pusteevne enn de eldre typene. Du kan sjekke forskjellene på siden til Gore.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Omnilite skrev:

Spitz er "Gore Tex Pro"

Roc Spirit er "Gore Tex"

Det betyr at Spitz har den nyeste Gore Tex membranen som skal ha bedre pusteevne enn de eldre typene. Du kan sjekke forskjellene på siden til Gore.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg finner ikke det du skriver spesifikt om Spitz inne på linken..
Leste i går kveld at Roc Spirit jakken min er godt beregnet til fjelltopp turer, men at man ville bli enormt svett inni. Jeg har brukt jakka nesten hver dag i 3 mnd nå, men har ikke har noen veldig heftige toppturer med den enda.

Dersom Spitz jakken rett og slett er en oppgradering av Roc Spirit, der nesten alt er likt bortsett fra membranen puster mye bedre på Spitz, så vurderer jeg å gå til innkjøp av den altså. En svett og klam gore-tex jakke er ikke mye kjekt på tur.. Det er jo bare å slenge Roc Spirit på finn slik den ikke blir totalt bomkjøp.. 
Noen som har noen gode formeninger her som kan hjelpe meg med valget?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fjellsport blant annet skriver i sine speks at Spitz har 3-lags pro. Mens Roc er i Gore-Tex C-Knit. 

Du bør ikke ta utgangspunkt i hva Prisjakt skriver om produktet. Bare å Google begge jakkene det så finner du produktinformasjon på jakkene. Jeg fant både på Fjellsport sine sider og Haglöfs egne hjemmesider. 

Men begge jakkene er jo fine og funksjonelle 😊 hva som er best til deg kommer an på bruken. Skal du bare ha til lett utebruk er jo dagens jakke mer enn god nok. 

Endret av Gittiamo
La til litt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
17 minutter siden, Gittiamo skrev:

Fjellsport blant annet skriver i sine speks at Spitz har 3-lags pro. Mens Roc er i Gore-Tex C-Knit

Takker for svar!
Jeg har alltid trodd at 3-lags GTX er 3-lags GTX, ikke at det fantes flere underkategorier her også. Nå fikk jeg en god pekepinn på hva jeg ska google etter for dypere informasjon! Takk😊

Endret av Rogavel

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av KS10
   Hvis du skulle valgt én jakke til hardt allroundbruk (fjellturer til fots og ski hele året), ville du gått for alpha eller beta sv? Noen som har erfaring med disse jakkene som kan gi noen innspill? 
  • Av Lyckeboden
   Etter siste tur registrerte jeg ar det var på tide å modernisere seg litt på jakkefronten. Som alltid ramlet det med et par andre ting også. Bla en Bergans Superlett pant. Spent på hvordan den fungerer.
   Jeg hadde også fingeren på avtrekkeren på en Bergans Superlett jakke også, men valget falt altså på Neomondo Esbo 3 layer til halve prisen.
   Sitter og angrer bittelitt, selv om jeg ikke har erfaring med noen av dem. Noen her som har erfaringer med Neomondo?
   Må også innrømme at valget ikke er så stort om man ser etter klær i størrelse «LE» (Liten elefant). Og jeg kjøper altså klær i størrelse XXXL 😅
  • Av AK74
   Hei. Leter etter en skalljakke til sønnen min. Den skal være litt nøytral i fargen, siden bruken er til både hverdag og friluft. Slank gutt, som er rundt 165 høy.Men sliter med å finne en jakke som er mellom barn-voksen strmessig. S i herre blir for stort, og barnestr blir for smått. Passformen skal gjerne være litt thight. Hvis det er noen som har hatt samme problemet, og funnet et alternativ vil jeg gjerne ha tips. XS i herre hadde jo vært perfekt, men finner ikke. Anne
  • Av Skogsstykket
   Hei folkens. Jeg er en mann på 37 som har fått smaken på tur i skog og mark denne sommeren. Jeg har vært på ett par teltturer med familien og merker at utstyret trengs en skikkelig oppgradering.. forrige tur hadde jeg 25-27kg på ryggen.. i den anledning var jeg innom Bergans butikken i Oslo i dag og han hyggelige selgeren anbefalte meg på det sterkeste denne jakken Skjult lenke - logg inn for å se den 
   jeg ble fortalt at den fungerer meget godt til turer i skog, fjell osv med gjerne en tung sekk på ryggen. Jeg har aldri hatt skalljakke før og har prøvd å lese meg opp, men det blir helt krøll av alle lag, membran, merker etc. Han anbefalte også denne som en ypperlig skijakke til vinteren. Den koster svimlende 5000kr direkte hos de, men hos outnorth får man den til 3000kr. Har noen denne jakken? Er dere fornøyde? All tips og info taes i lot med takk:)
  • Av Rødskjegg
   Hei,
   Er på jakt etter en vanntett skalljakke med svært gode pusteegenskaper. Blir fort varm, så pusteegenskapene er ekstremt viktig. Noen tips?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.