Gå til innhold
MikaelNJ

Videokamera til lengre turer!

Anbefalte innlegg

På 17.2.2019 den 15.39, MikaelNJ skrev:

Tenker å bruke rundt 5000 kr på dette. 

Til den prisen - og til turbruk - anbefaler jeg å ta en titt på f. eks. Sony RX100-serien, Canon G7x/G5x-serien eller Panasonic TZ100. Dette er high end kompaktkameraer med brukbar optikk og relativt stor bildebrikke (1"). God bildekvalitet og videokvalitet. De er ikke værtettet, men tåler litt lett regn (oppbevar den i en liten vanntett pakkpose sammen med en liten mikrofiberklut). De fleste modeller kan lades via micro-USB.

Endret av ketilring

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, tshansen skrev:

Vel, dette er jo en veldig begrenset forklaring på hva PAL og NTSC er. I Amerika kjører de med 60 hertz, her i Europa på 50 hertz... man vil ofte se dette på film om man filmer tv eller lys, da de flimrer litt. Det er jo de gamle Analoge instillingene. Noe som er mindre relevant i dag enn det var før. 

Så å "bare gå for PAL" mener jeg blir feil. 

De fleste kamera som står oppført med 24 fps, men som i realiteten er 23.97 eller noe slikt. Så når du da eksporterer til 24 fps vil du få hakk i filmen. Samme med 30fps som er 29.ett eller annet. 

Finn ut hva filen som kamera produserer er på, å still inn prosjektet ditt deretter og eksporter i samme format. Da vil du unngå denne hakkingen som Marius beskriver lengre oppe.

Det stemmer, dette har liten betydning i dagen digitale verden. :) Nå har ikke jeg opplevd hakking, da jeg er nøye med å bruke riktige innstillinger. Men poenget mitt var at det er en del enklere å bruke 25fps fordi 25fps alltid er 25fps, mens "24fps" kan være 24fps, 23.976fps, 23.94fps eller noe annet. Og jeg tviler på at noen vil kunne se forskjell på 25fps og "24fps". :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.