Gå til innhold
MikaelNJ

Videokamera til lengre turer!

Anbefalte innlegg

2 timer siden, tshansen skrev:

For noen er Gopro mer enn godt nok, mens andre vil ha 4k og mest mulig kvalitet.

GoPro filmer også i 4K ;) Jeg har ikke PC til å takle å redigere det, jeg ser for meg at det tar lang tid og evig mye harddiskplass med 4K. Jeg bruker 1080p - Veldig fornøyd. 

Skjult lenke - logg inn for å se den: Jeg bruker GoPro hero 7 Black fordi:

- Det er lett og ufattelig lite

- Bildekvaliteten er bra

- Det tåler «alt»

- Det er kjapt og enkelt å ta bilder med, selv med tykke votter. I all slags vær.

- En Gorillapod til 67 gram gjør underverker.

- Det kan ta nattbilder med opptil 30s lukkertid.

- Har en fantastisk stabilisering.

(Se kanalen min «Marius Engelsen» på youtube. Som regel er linsen full av skitt, vann, dugg, snø etc, men det har blitt bra allikevel ;) )

 

Ulempen er at det ikke har zoom. Men hadde jeg hatt ett annet kamera enn GoProen, så hadde jeg ikke filmet mye. Jeg er ute i vind, regn, kajakk, snø og alt i lommene blir dynket i svette, og jeg har ikke plass eller lyst på noe større eller noe som ikke engang tåler vann eller å bli mistet i bakken.

Det er ikke særlig mange andre alternativ for meg egentlig (utenom det som nevnes under).

Jeg vil kanskje foreslå ett kamera som kanskje egner seg bedre for deg. Ett Olympus Tough TG5? Denne har zoom, 4K kvalitet, tåler alt og man kan ha en teleconverter for å forsterke max-zoomen (fortsatt vanntett). Med dette kameraet får du ett kamera som er bedre å ta stillbilder enn GoPro, selv om GoProen er helt okey til det også.

 

Panasonic tz100 ligger i din prisklasse og har hele 1-tommer sensor, lommeformat og 10x zoom. Svært bra kamera har jeg skjønt, og bra i dårlig lys pga. en stor sensor som fanger mye lys. Men tåler ikke vann (eller å bli mistet i bakken...).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Akkurat det med FPS er noe jeg har slitt litt med. Om jeg filmer med 30 FPS, så blir det faktisk 29,97 FPS. Eksporterer jeg filmen i 30 FPS, så hakker den litt ett par ganger i minuttet, men det problemet er løst om jeg eksporterer i 29,97 FPS.

Filmer jeg derimoti i 24 FPS, så er filen i realiteten 23,96FPS. I Filmora wondershare kan jeg eksportere i 23,94 eller 24 FPS. Så da hakker filmen litt ett par ganger i minuttet uansett :( (mulig jeg husker feil desimaltall her, men det spiller ingen rolle).

Jeg har brukt 24 FPS i dårlig lys for å få mest mulig utbytte av lyset, men holder med nå til 30 FPS pga. problemer med å eksportere en flytende film. Jeg vet ikke om filmen blir særlig mørkere med 30 enn 24 FPS i dårlig lys, men med 60 FPS blir det merkbart mørkere om man har lite lys.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.