Gå til innhold
  • Bli medlem

Skikkelig varme ullsokkar


can

Anbefalte innlegg

2 hours ago, Gittiamo said:

Men det finnes jo varme og fora værnestøvler. Hatt det selv til og med. Aldri vært problem å være ute mange timer med dette. 

Mange mener at det ikke er nok med tåbeskyttelse når man arbeider med motorsag, men at man helst bør ha verneinnlegg oppover leggen også.
Selv synes jeg ikke det er det viktigste - den største risikoen for føttene er at trestammer faller på tærne, så en tåbeskyttelse er et must. Jeg har aldr hørt noen som har kjørt sagkjedet i nedre del av leggen - men det har sikkert skjedd. Jeg har sett folk hugge trær med motorsag i bare shorts og sandaler, og kun det. Idioter er overalt :D

Man må ha ei vernebukse med beskyttelse over låret, og hansker og hjelm/hørselvern. Et vanlig sted å skade seg med motorsag er faktisk høyre skulder, når saga slår tilbake pga. ukyndig bruk. Da skal kjedebremsen slå inn.
Jeg har aldri skadet meg med motorsag (bank i bordet!), men derimot kjørt ei kløyvøks rett i skinnleggen med full kraft. Da ville høye, kraftige lærstøvler hindret skaden jeg fikk.

Den vernestøvelen fra Univern som Terka linker til ser super ut til skogsarbeid om vinteren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • 2 uker senere...

Fått tak i ett par til av Husqvarna verneskoa som eg har hatt dei siste åra. Har ikkje hatt samme sko i ti år men samme modell. Har ikkje frøse noke særligt i vinter da har vore så mildt. De som seie eg skal bruka avispapir i skonå, da gjere eg allerede, elektriske solar blei prøvd av ett par kollegaer av meg men trur ikkje da var noke særligt så dei kutta da ut. Da som er tingen er store nok sko, godt lag med avispapir og tjukke ull sokkar då Helde eg varmen, tenkte og prøva og tova noken sokkar for og sjå korleis da blir. Kan ikkje bruka vanlige vernesko er nødt til og vera tiltenkt hogging med verneinnlegg i sjølve skoen, ikkje berre vernetå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.