Gå til innhold
FrkSol

2 -3 Dagers vintertur Hardangervidda - alene

Anbefalte innlegg

Du får masse gode råd her, men jeg skal gi deg det jeg tenker er det aller beste rådet du kan få.

Se om du klarer å få presset inn en eller to turer med en overnatting på kvamskogen eller i bergsdalen før du drar til hardangervidden. Du kommer til å bruke de første overnattingene på å «finne ut av alt», og da kommer du til å få mye mye mer ut av turen din på hardangervidden i mars!

En liten plate til primusen og en oppvask kost til å børste vekk snø bør du huske.

Får du dårlig vær, tåke, dårlig sikt/whiteout er det lett å gå rett utfor en skavl eller nedi en gryte. Tenk på værmeldingen, og ha med en GPS eller noe sånt som kan hjelpe deg å finne veien om du skulle gå deg bort.

Men som sagt, prøv å få deg en overnatting hvor du må smelte snø, før du sitter på vidden i 3 dager med en rødspritbrenner som du ikke får fyr på, eller en gassbrenner som ikke slipper gass utav boksen ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 minutter siden, tubbs skrev:

Til det så fungerer vel klesbørste alà forsvaret sin bedre vel ?

Mulig det, men tenker at det er mye større kjangse for at trådstarter har en oppvaskkost til 10kr hjemme. Eller kosten til disse små håndholdte feiebrettene.

Og det er bare en kost, nesten hva som helst fungerer godt nok. Jeg bruker en avkappet snøkost til bil når det er pulk, og når jeg bærer i sekk en avkappet oppvaskbørste som er borret flere hull i skaftet (spare vekt uten å tape funksjon).

Tror faktisk det finnes en egen tråd om snøbørsten her inne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, FrkSol skrev:

🙈🙈🙈Tenkte en til snø og en til maten😂🙈

 

Jeg har mye imot oppvask på vinterturer. For vått, for kaldt, for mye is, for mye kondens, for mye drivstoffbruk og for mye gris.

Real til middag, jeg bare lukker igjen posen etter innholdet er spist, lettkokt grøtblanding pakket i porsjonsposer som jeg bare heller i skålen og heller kokende vann over. Da blir det kun en skjè og en skål jeg må helle litt varmt vann på, så er oppvasken tatt ;)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Walle skrev:

Havregrøten bruker jeg å blande i små ziplock poser fra IKEA. Legger posen så i en stor snyltekopp og bretter posen over kanten når det skal tilberedes frokost. Når jeg er ferdig er det bare å brette sammen posen og legge den inni en av de tomme real posene som fungerer som en liten søppelpost.

Har ikke opplevd at posen har tatt noe skade av varmen, ei heller av at jeg rører kraftig i kopper med skjeen.

Så nært mulig null oppvask = en glad Walle 😀

Smart!

Men, er ikea posen «godkjent» for kokende vann? Noe plast kan avgi stoffer man ikke vil få i kroppen ved bruk av kokende vann, har jeg hørt (men ikke sikkert det er rett)?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du skal ha med GPS og eller nødpeilesender er opp til deg og dine ferdigheter, turen du skal gjennomføre og forholdene.

Nødpeilsender er det vel ikke så veldig mange som har. Og langs kvistet løype ser jeg lite behov for en GPS. Se om du kan forberede smarttelefonen din til å fungere som en GPS i tilfelle du skulle trenge.

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må bare legge til en ting:

Velger du å smelte snø i forteltet, så grav en arbeidsgrop slik at du får god høyde til taket på teltet, og ha god lufting! For dårlig lufting kan føre til opphoping av CO(Carbonmonoksid) i teltet, det er livsfarlig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

På høyfjellet er det mye mer vind og man er mer utsatt for dårlig vær.

 

Enig. Og i følge yr.no står det med uthevet skrift at vindvarselet på høyfjellet vanligvis melder for lite vind i forhold til faktisk vindstyrke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
32 minutter siden, FrkSol skrev:

Jeg har beregnet å gå ca 3-5km/t. Om det er reelt vil vise seg. Planen er to overnattinger og har mer el mindre bare nedkjøringen til haugastøl igjen dag 3 (hjemreise). 

 

Desverre er værmeldingen så dårlig nå at sannsynligheten for at det blir tur denne helgen er liten. Det vil vise seg ila morgendagen om jeg drar el ei 😐

Ja, litt dårlig og kjipt vær.

 

Vindforholdene ser ut til å bli slik at det er kjipt og dårlig sikt (snøvær), men det er ikke så mye vind at det ikke er mulig å ta seg en overnatting ute allikevel. Nær hytte/løypenett/bilen, bare for å teste ut utstyret, sette opp telt i vind med de nye snøpluggene dine, bruke ski og staver som bardunering, sove i vind, smelte snø, fyre primus, fylle varmeflaske etc. Så pakker man og drar hjem tildlig lørdags morgen og har hele helgen foran seg, samt at man er mye bedre rustet til neste tur, har lært mye og lært utstyret å kjenne bedre ;) God mestringsfølelse gir det også, selv om det ikke blir en lang tur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fra Bergen kan du reise mabge steder uten å trenge å tenke på stengte fjelloverganger også.

- Bergsdalen: gå inn langs hamlagrøvatnet og legg deg til der. Fin dagstur til Vending derfra. Eller ta med telte opp mot Vending turisthytte.

- Kvamskogen: Ved løpyenettet nær Byrkjefjell og oppe i Steinskvanndalen.

EDIT: skal søren meg regne der nå 😭😭😭

Mange andre steder også, men om veien over Hardangervidda er åpen er det faktiak ikke mange timene kjøring det heller, og ingen ferger ;) 

Men med tanke på værmeldingen under, skjønner jeg svært godt om du ikke vil være i fjellet på Lørdag ihvertfall!!

3C79EFF5-5C95-430E-A4F5-4AAD0756F82A.thumb.png.2c2361550edd252ee30ada15ca2df991.png

 

Heftig vær, null sikt... og stengte veier??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.