Gå til innhold
FrkSol

2 -3 Dagers vintertur Hardangervidda - alene

Anbefalte innlegg

Du har allerede fått en del tips og jeg tror du har riktig innstilling. Siden du skal gå med sekk så tror jeg personlig du vil få mer ekstra varme pr vekt med en ekstra sovepose enn et reinsskinn, hvis du må velge (og med sekk så må du nok det). Et par tips som gjør livet på tur bittelitt enklere er: 

Tynne hansker inni vottene, til de gangene vottene uansett må av (spesielt fristende når man knoter....). Gjerne av ull.

Et tørt innerste lag som du kun bruker i leir, skal være pakket i en vanntett pose. I sekk får du ikke med deg mengder av store og tunge klær så ha ett innerste skift til forflytning og ett i leir. 

Hvis du går med feller, så ta med ekstra lim. Utrolig kjedelig dersom du ikke får festa dem ordentlig. Hvis du må reparere / justere utstyr så svelg stoltheten, velg komfort og finn nærmeste hytte ;-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker selv GPS som ekstra sikkerhet på mine turer, hovedsakelig til basic funksjoner som å kontrollsjekke hvor jeg er og hvor langt det er til målet. Men lærte ganske nylig i en tråd her inne at smarttelefonen fungerer greit til disse formålene, selv uten mobildekning (jeg lever nok litt i en teknologisk steinalder 🤣). Dermed skulle det være mulig å slippe å investere i GPS og fremdeles ha mye av sikkerheten den gir. Så finner du ut etter hvert om dette er noe du ønsker deg. 

Nødpeilesender er nærmest umulig å gi råd rundt for en moderat turgåer. Jeg har min med mest for å kunne holde kontakten med familien hjemme (Garmin Inreach Explorer+ som kan sende / motta SMS + forhåndsprogrammerte meldinger til mail inkl min posisjon), men før jeg fikk barn og gikk på tur uten mobildekning over flere dager, så jeg ikke helt nødvendigheten. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.