Gå til innhold
Kjell Iver

Droneflyving for enhver pris?

Anbefalte innlegg

2 timer siden, tshansen skrev:

Vel... nå er vi vel alle her inne som brenner for det ene eller andre også er notoriske lovbrytere på andre steder. Det er vel sjeldent du kjører bil uten å ligge litt over fartsgrensen? kjører på gul lys? osv osv osv.... Tilfellene er mange, å om noen ikke slavisk følger alle regler som er satt, er ikke jeg den første til å kritisere, jeg har mine svin på skogen selv. 

Hva har dette med saken å gjøre?

Det mest meningsløse argumentet som kan brukes i enhver diskusjon er å dra fram andre eksempler/lovbrudd/uting som man anser som "verre", og derfor legitimere eller bagatellisere andre mindre alvorlige eksempler/lovbrudd/uting etc. Sånt ødelegger og sporer av en diskusjon og gjør den useriøs.

Ser at Skjult lenke - logg inn for å se den har vert litt før meg. Så lenge der er krig i verden, så kan vi egentlig slutte å bry oss om alt annet, fordi det som skjer i krigen er verre.

 

Og tilbake til saken:

Min mening er at droneflyging (og scooterkjøring etc.) kan man holde i god avstand fra nasjonalparkene våre.

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Friluftsamatørene skrev:

Fjellstyrene, som har anmeldt meg,

Næh! Er det sant?

Jeg tenker ett brev i posten om at du har brutt loven, eller rettere sagt en forskrift, hadde satt en støkk nok i magen.

Jeg skjønner at man ikke skal «la det gå hver gang» hvis det er noe som gjentar seg for mange ganger blant folk. Men jeg synes å anmelde var litt vel drastisk.

Har du funnet ut hva du i verste fall, og beste fall, risikerer?

Fjerner du videoen, hvilket bevis har de da? En mulig ulovlig nedlasting av filmen din?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
43 minutter siden, ingen87 skrev:

Reindrifta ønsker å bruke det til å drive tilsyn av rein (bedre enn skuter og atv!), SNO ønsker å bruke drone til å fly i rasfarlig terreng for å registrere jerveynglinger, turistforeningene ønsker å ta bilder av hyttene sine og fotografer som ønsker å ta 360° panoramabilder. I tillegg dukker det stadig opp henvendelser fra privatpersoner som ønsker å benytte drone til å ta bilder/filmer av områdene. 

 

Jeg kan alt for lite om dette.

Men å bytte ut scooter med drone kan jo faktisk ha noe for seg ja! Kommer an på omfanget i forhold til scooterbruken.

Må man registrere alle jerveynglinger, eller kan naturen få lov å gå sin gang?

Må privatpersoner bruke drone for å ta bilder/film som mest sannsynlig ett fåtall personer får glede av?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kunne godt vert bedre opplyst ja.

Jeg synes dog det er alt for mange dronepiloter som ikke tar hensyn og holder seg langt nok unna folk. Jeg synes hele dronedritet er ubehagelig. Det er ihvertfall slutt på å ta seg ett bad ute i holmene, når man ikke har med badetøy. Plutselig flyger den der dritten over deg og har live-sending på facebook.

Ubehagelig at de der selges til privat bruk, rett og slett. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sist jeg ble «plaget» av drone var på Trolltunga og det er mindre enn en måned siden. 

Fløy over hodene på mange av oss, og den der greien fulgte etter oss og «stirret» på oss lenge. Utrolig ubehagelig å ikke vite hvem som følger med meg og hvem som filmer meg uten at jeg vet det, og uten at jeg kan se dem...

 

Men langt oftere føler jeg meg usikker på om jeg kan bli overvåket (igjen) av ukjent drone fra luften uten å vite om det.

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 minutter siden, Anders_G skrev:

Det må være forferdelig å dra til trolltunga dersom du er redd for å bli tatt bilde av. Var jeg deg ville jeg dratt ett sted med færre fotograferende turister. 

Nå prøver du bare å være morsom, eller ekkel. Jeg vet ikke, men jeg liker ikke den kommentaren, den bidrar ihvertfall ikke noe positivt.

Som sagt, dronen flyr ulovlig nært. Kan være farlig om den faller ned eller man mister kontroll. Den følger etter, uten at du kan hindre den eller snakke til den. Du ser ikke hvem som filmer, man gjør det anonymt i skjul. En person med kamera i hånden er HELT noe annet. Den personen kan du SE, snakke til, han faller forhåpentligvis ikke i hodet på deg, og kan ikke komme like nær anonymt.

Det er sånn jeg føler det, min mening, og ferdig med den.

Du har sikkert en annen mening, den skal du få lov å komme med, forhåpentligvis uten at noen vitser med den eller prøver å gjøre narr av deg, Anders. For jeg synes ikke det er noe kjekt, «Anders G».

Unødvendig å diskutere andre sine meninger, kom heller med din uten å gå inn for å fornærme andre hvis du har noe fornuftig å komme med.

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 minutter siden, RoyN skrev:

Er man på populære turdestinasjoner som Trolltunga og Gaustatoppen så må man kanskje regne med litt støy når det ofte er titalls personer der samtidig? 

På ett slikt sted er det kanskje ikke støyen som er problemet, heller ikke nevnt.

Jeg tok bare fram sist eksempel da jeg ble plaget av å bli etterfulgt av anonym drone, uten å kunne vite hvem føreren var, og dronen fløy alt for nært.

Vi snakker faktisk om ULOVLIG droneflyging her, at det er ubehagelig og plagsomt er min følelse.

Og ulovlig droneflyging er - i tillegg til plagsomt, farlig og ubehagelig - faktisk ulovlig. (Kan gi 5000 kr i bot ser vi eksempel på her...)

 

Når det gjelder telelinser, så kan man ikke overvåke overalt «fra himmelen». Men man vet jo aldri. Dessuten er de svindyre...

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
19 minutter siden, Fjellfilmeren skrev:

Skal man lage naturfilm så får man også søkt nasjonalparkstyret om unntak, på lik linje med andre motoriserte aktiviteter. Jeg er sjeleglad for at ikke hvermannsen får lov til å lage "naturfilm" i nasjonalparker og naturreservater.

Joda, det får man. Men ikke med drone 😊👍 Film i vei!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.