Gå til innhold
Kjell Iver

Droneflyving for enhver pris?

Anbefalte innlegg

Personlig er jeg veldig begeistret for drone og filmene/bildene det gir... Hvor stor skade tar naturen og dyrene av dette? Sammenlignet med f.eks andre ting vi gjør i naturen som folk ser på den største selvfølge? Se nå under jakten, hjortejakt? elgjakt? En bikkje eller 10 løper idiot etter dyret i flere døgn Bjeffer til det er helt utmattet og stresser dyr og omgivelser. Dette er aksepter og helt greit? 

Det er ingen menneskerett å filme med drone, men det kan gi glede av naturen til utrolig mange. Drone er kommet for å bli. Det bør reguleres, men overfølsomhet for støy er ikke nødt å gå ut over alle andre. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 minutter siden, Prebb skrev:

Det bør jo også presiseres at disse som "brenner av iver etter å dele naturopplevelsene" ofte bryter de generelle bestemmelsene ved å ikke ta hensyn til at maksimal høyde over terrenget er 120M (der annet ikke er angitt). Flyr du ut fra en fjelltopp. F.eks. Slogen (som det finnes eksempler på overalt) så må dronen senkes i takt med terrenget. Ofte flyr den horisontalt ut fra toppen og er således langt over 120M fra terrenget. En skal også holde seg 150M fra personer. Det er ikke lett om det er mange andre i området.

Forøvrig bør det henvises til Skjult lenke - logg inn for å se den for fremtidige lesere av tråden.

Vel... nå er vi vel alle her inne som brenner for det ene eller andre også er notoriske lovbrytere på andre steder. Det er vel sjeldent du kjører bil uten å ligge litt over fartsgrensen? kjører på gul lys? osv osv osv.... Tilfellene er mange, å om noen ikke slavisk følger alle regler som er satt, er ikke jeg den første til å kritisere, jeg har mine svin på skogen selv. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Marius Engelsen skrev:

Hva har dette med saken å gjøre?

Det mest meningsløse argumentet som kan brukes i enhver diskusjon er å dra fram andre eksempler/lovbrudd/uting som man anser som "verre", og derfor legitimere eller bagatellisere andre mindre alvorlige eksempler/lovbrudd/uting etc. Sånt ødelegger og sporer av en diskusjon og gjør den useriøs.

Ser at Skjult lenke - logg inn for å se den har vert litt før meg. Så lenge der er krig i verden, så kan vi egentlig slutte å bry oss om alt annet, fordi det som skjer i krigen er verre.

 

Og tilbake til saken:

Min mening er at droneflyging (og scooterkjøring etc.) kan man holde i god avstand fra nasjonalparkene våre.

På ingen måte.... Poenget er at dere som er først ute å roper når dere ikke liker noe gjør muligens noe selv som andre ikke liker. Selv mener jeg at dette hysteriet om vern av natur, fugler å alt annet av dyr har langt større gråsoner enn det framkommer i denne debatten. 

Min mening er at droneflyging, scooterkjøring, motorcross burde være langt mere av i Norge :-D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En ting skal du ha, du gjør en bra og veldig avslappet figur bak kamera :-) Behagelig å høre på er du også :-) Synd med anmeldelsen, men hvis du får bot stiller du deg da fritt til å benytte deg av materialet i etterkant? Skaden er jo gjort? 

Jeg har ikke satt meg veldig inn i drone bruk selv, men har veldig lyst å ta i bruk la med sykkel kjøring. Er det slik å forstå at man kan kjøre gjennom Nasjonalparkene, men med en gang man flyr drone så er det forstyrrende og forbudt? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, Heriks skrev:

Da tenker vi på sykkel som i tråsykkel ikke sant?  Best å lese verneplan/forskrift der også før man gir seg i vei. Er ofte spesifisert til at det bare er lov på veier og traseer som er godkjent til den type bruk i forvaltningsplanen.  

Nei jeg tenker først og fremst i forbindelse med motorsykkel. Men veiene vi har i områdene er vel unntatt fra regelen da? eller går utenfor grensen? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 23.4.2019 den 9.23, Fjellfilmeren skrev:

Reglene er tydelige og følger sågar med i pakningsvedlegget når du kjøper drone. Likevel flyr folk i nabolaget og over byene.

Ja, samme kan sies om flere regelverk, blandt annet veitrafikkloven, fartsgrenser osv. Det kan ikke bli mer tydlig enn det, alikvel blir de brutt :-P

Personlig mener jeg det er helt sinnsykt at det skal være så strengt med bruk av drone. Men der er vi forskjellig. Jeg har selv vandret ut i det ukjente å ubevisst lat være å sjekke opp i regler for så å gjøre feil. Heldigvis blir man påminnet om idiotien man bedriver av mammapolitiet, klimafanatikerene eller verdensmesterne som sitter i sofaen å aldri gjør noe gale :-) 

Det kunne vært opplyst på en bedre måte... spesielt når man ønsker å verne om et område. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Gittiamo skrev:

Aldri opplevd drone nær hjemmet, men på populære topper. 

Jeg har absolutt ikke sansen for at mine opplevelser skal forringes av at noen jakter likerklikk på insta og YouTube. De gangene jeg har opplevd dette har det vært skikkelig forstyrrende.  

Det blir vel en smule generaliserende, jeg vil nok si klikkhoreriet er langt større når det kommer til å vise kvinnekropp, helst avkledd på en eller annen topp enn det er forstyrrende å se en drone eller to, som har veldig begrenset svevetid.  Ikke lager (de fleste) veldig mye lyd heller. 

Jeg er helt uenig med deg og flere på akkurat dette. Det finnes ikke forstyrrende i det hele tatt. Jeg syntes det er helt topp at noen filmer på denne måten å gir muligheten til å formidle den flotte naturen vi har på sin måte til de som kanskje ikke har muligheten til å bestige alle toppene vi har rundt om. Naturen er ikke forbeholdt mine eller dine særinteresser :-) 

Men det er lov å være uenig :-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, Fotogubbe skrev:

Her er et utdrag fra Datatilsynet:

Droneeiere som filmer mennekser på en topp kan ikke publisere dette materialet uten videre. Alle droneeiere er selvfølgelig klar over dette.....

Her er resten Skjult lenke - logg inn for å se den

Så lenge de som blir filmet ikke kan identifiseres på noen måte, eventuelt sladde (pixelere) ansiktene deres så er vel ikke dette brudd på personvernet? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, Fotogubbe skrev:

Nei, det er det ikke. Likevel ubehagelig å ha en drone eller 10 over hodet.  Synes det er dumt og uheldig dersom dronefilmen er tatt opp slik at du må sladde ansikter før publisering. Står de med ryggen til er det mer spiselig.

Skjult lenke - logg inn for å se denoppfatter jeg som en ansvarsfull droneflyver som ikke hadde satt seg godt nok inn i aktuelt regelverk. Så har man de andre som egentlig ikke bryr seg om noe annet enn å lage en topp dronefilm... Noen av dem kan regelverket rundt personvern.

Jeg har sett mange med drone, å det er fint få som viser så mye hensyn å er så lette å ha med å gjøre som de. Så hvor denne generaliseringen av alle droneførere kommer fra skjønner jeg bare ikke. Men noen vil mislike alt som skjer i naturen som de selv ikke driver med. 

Jeg jeg velger å være uenig med mange i tråden her :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.