Gå til innhold
Kjell Iver

Droneflyving for enhver pris?

Anbefalte innlegg

2 timer siden, tshansen skrev:

Nei jeg tenker først og fremst i forbindelse med motorsykkel. Men veiene vi har i områdene er vel unntatt fra regelen da? eller går utenfor grensen? 

Du skal holde dronen 150m unna folk, bygninger og trafikk. Med mindre du klarer å forutse trafikken på veien du flyr ved har du altså ikke lov å fly der. Dette har ingenting å gjøre med verneforskrifter eller noe sånt, men er mer generelle regler for bruk av drone.

Du kan lese mer her: Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da vi gikk fra Røyrvik i fjor sommer ble vi anbefalt å gå igjennom området det snakkes om i filmen der det er ferdselsforbud. De som anbefalte oss denne ruta var folka på fjellrevsenteret og visit Børgefjell. Dette var på slutten av verneperioden, men oppsynet var ikke veldig imponert over informasjonen vi hadde fått å skulle ta det opp.

Det finnes heller ingen felles lovverk for verneområdene våre, på Hardangervidda er det for eksempel lov å fly drone, men i Børgefjell er det forbudt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 minutter siden, Fotogubbe skrev:

Nei, det er det ikke. Likevel ubehagelig å ha en drone eller 10 over hodet.  Synes det er dumt og uheldig dersom dronefilmen er tatt opp slik at du må sladde ansikter før publisering. Står de med ryggen til er det mer spiselig.

Skjult lenke - logg inn for å se denoppfatter jeg som en ansvarsfull droneflyver som ikke hadde satt seg godt nok inn i aktuelt regelverk. Så har man de andre som egentlig ikke bryr seg om noe annet enn å lage en topp dronefilm... Noen av dem kan regelverket rundt personvern.

Hvor er du når du har 10 droner snurrende over hodet? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 minutter siden, Marius Engelsen skrev:

Sist jeg ble «plaget» av drone var på Trolltunga og det er mindre enn en måned siden.

Fløy over hodene på mange av oss, og den der greien fulgte etter oss og «stirret» på oss lenge. Utrolig ubehagelig å ikke vite hvem som følger med meg og hvem som filmer meg uten at jeg vet det, og uten at jeg kan se dem...

Det må være forferdelig å dra til trolltunga dersom du er redd for å bli tatt bilde av. Var jeg deg ville jeg dratt ett sted med færre fotograferende turister. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
11 minutter siden, Gittiamo skrev:

Man blir tatt bilder av hele tiden over alt. Om det er en Snap av deg eller at man er uskyldig med i en forsamling osv. Tror man er ganske kjørt om man er livredd for å bli tatt bilder av nå. 

Men ute i naturen med en hissig susing over hue, er ugreit. 

Helt enig med deg. Det er nok lyden og ikke bildene folk bør irritere seg over. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
22 minutter siden, Marius Engelsen skrev:

Nå prøver du bare å være morsom, eller ekkel. Jeg vet ikke, men jeg liker ikke den kommentaren, den bidrar ihvertfall ikke noe positivt.

Som sagt, dronen flyr ulovlig nært. Kan være farlig om den faller ned eller man mister kontroll. Den følger etter, uten at du kan hindre den eller snakke til den. Du ser ikke hvem som filmer, man gjør det anonymt i skjul. En person med kamera i hånden er HELT noe annet. Den personen kan du SE, snakke til, han faller forhåpentligvis ikke i hodet på deg, og kan ikke komme like nær anonymt.

Det er sånn jeg føler det, min mening, og ferdig med den.

Du har sikkert en annen mening, den skal du få lov å komme med, forhåpentligvis uten at noen vitser med den eller prøver å gjøre narr av deg, Anders. For jeg synes ikke det er noe kjekt, «Anders G».

Unødvendig å diskutere andre sine meninger, kom heller med din uten å gå inn for å fornærme andre hvis du har noe fornuftig å komme med.

Syns kanskje du er litt hårsår nå. Det var i alle ikke meningen å være ekkel eller såre noens følelser. Du får tolke det som du vil. 

At man ikke vil bli tatt bilde av er jo greit nok, men om det er med en drone som man både ser og hører eller en mobil som man kanskje ikke ser, spiller vel fint liten rolle. 

Selv kan jeg ikke gå rundt å være redd for å få en drone i hodet, det mener jeg er altfor usannsynlig.

Skjønner godt at folk irriterer seg over lyden, men da er drona uansett for nære og regler er alt brutt.

Vi har et regelverk og det bør man følge. @Friluftsamatørene posta en video om konsekvensene av å ikke følge disse reglene og det syns jeg er informativt og bra. At det samtidig klages på dårlig informasjon fra forvaltningen er også helt ok, og bør tas til etterretning.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.