Gå til innhold
  • Bli medlem

Alternativer til sovepose


fjellkaren

Anbefalte innlegg

Har fundert på alternativer til sovepose i det siste.

Problem: Soveposen min er smal, det blir vanskelig å ligge med det ene kneet bøyd, variasjon i liggestilling er meget begrenset. Så lenge man ligger på rygg eller mage med rette ben og armene langs kroppen er det greit. Alle andre sovestillinger er stort sett ugreie er min erfaring, og gir dårlig søvnkvalitet.

Løsning: ser to løsninger så langt:

1. En kropps-sovepose slik at soveposen er sydd etter kroppsform, dvs med armer og bein i istedenfor som en pose. For barn finnes denne: https://www.xxl.no/didriksons-theron-vinterdress-barn-dyp-bla/p/1098856_3_style En kunne tenke seg å lange noe tilsvarende for voksne tiltenkt soving. Kanskje det allerede finnes?

2. Som sovepose erstatning kan en bruke dunbukse og dunjakke/parkas som er standard utstyr, eksempelvis denne: https://www.sportsnett.no/kategorier/klaer/bukser/isolasjon/produkter/flash-pant-2977/black-s-39336 og denne: https://www.sportsnett.no/kategorier/klaer/jakker/produkter/votive-ms-7848/ink-granite-s-38393 

Kanskje noen har erfaring med #2?

Noe tanker?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det kommer vel mest an på hvilke temperaturer du er ute i.
Hovedfunksjonen til en sovepose er å lage ett lag med stillestående luft rundt deg for å isolere mot kulden  så jeg tror du vil få dårligere isoleringsevne i en vinterdress.

I tillegg vil varmetapet bli større dersom det du sover i er sydd etter alle kroppsdelene, bare se på forskjellen mellom hansker og votter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sover relativt urolig. Snur meg mye, bøyer knærne og tar ut beina. Samtidig blir jeg veldig ofte varm på føttene og vil kun ha dyna ned til anklene. Sovepose er derfor ingen god løsning for min del. Jeg bruker derfor dyne når jeg sover ute. Eller quilt som det heter. Sovekomforten skaut til værs for min del. Kan være verdt å sjekke ut. 

 

Jeg har kjøpt fra Enlightened Equipment

Endret av Thomas E
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fikk nettopp prøvd et nyinnkjøpt "quilt", eller teppe på norsk. Det var vel dette: https://mountainlaureldesigns.com/product/spirit-quilt-38/

Iforhold til soveposen så føles det mer som dynen hjemme, ikke helt dyne, men definitivt mer romslig. Det er selvfølgelig flere fordeler med slike tepper ifh til soveposer. Blir nok flere overnattinger med teppet, dynen, pleddet, vatt-duken...

Endret av sovelenge
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Umiddelbart vil jeg tro at ulike "Michelin" drakter av dun/fiber med bukse-bein/ermer tross alt er kjøligere enn en pose, likesom votter er varmere enn fingervanter. 

En kompis av meg, Ivars Silis,  endte som ekspedisjons leder på Grønland. Han var bl.a. praktisk tilrettelegger av en felles norsk, dansk, canadisk, russisk isbjørn ekspedisjon. Han har skrevet en ganske god bok om dette og andre bøker om grønlandske forhold.

Han hadde et klaustrofobisk forhold til soveposer, så han og inuit kamerater samlede erdun til en meget stor og varm dyne. Det fungerte fint for ham i alle temperaturer, men han sov så også på reinskinn. 

Elgen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.