Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg er så utrolig delt i mitt syn på dette. Jeg liker ikke kommersialiseringen av naturen som DNT er med på nå. Alt for mange foreninger og firmaer skal tjene penger på naturen vår. Det er rene rovdriften av allemannsretten fortiden. Det har tatt av alt for mye i det siste. 

Samtidig gjør den det enklere for meg å bruke naturen. 

Jeg har kun vært medlem i to år og brukt rabatt på å bo, tre eller fire netter. Så økonomisk har jeg hverken tjent eller spart på medlemskapet. Men jeg har satt enormt stor pris på stimerking og betaler gjerne en slant for den. Jeg har til og med brukt merka sti i kommersiell sammenheng 😱😂 Auch. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, tubbs skrev:

Jeg styrer som regel unna de betjente stuene til DNT her rundt Oslo men ett marked for overnatting,
servering som inkluderer meget bra mat og drikke er det her i hovedstaden.
Koster nok litt det prosjektet de starter ved Kobberhaugshytta,
Men det er ett stort MEN her når det kommer til det økonomiske. Olav Thon har vel hivi inn en
drøss med millioner i DNT opp gjennom årene og de har andre gode sponsorer virker det som!

Skjult lenke - logg inn for å se den

Uhoo. Nå brukes denne hytta mye ifm store samlinger som blant annet DNT har. FriFlyt har vel også opplegg her osv? Men det kjennes litt kjipt at det nå skal bli «hotell» uti skogen der. 

Dette er jo den hytta vi pleide å ri til for å drikke kakao med krem fordi det var helt greit å binde opp hestene utenfor. Det er ingen selvfølge hos Oslos stuer. 

Men all hytteutbygging hos DNT er vel fra tippemidler og sponsorer? Det er nok ikke mye av medlemsavgiften, som dekker dette. Og en god del hytter er utdaterte. Byggteknikk er helt annerledes nå. Man trenger ikke lengre lave små hus med knøttsmå vinduer. Med dagens teknolog kan man fint bygge mye mer hensiktsmessige hus. Og noe fornøyelse er helt greit. 

BTW. DNT er jo bygd opp av rikinger for rikinger. En gang i tiden i hvert fall. Nå er det for alle. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kan glatt betale for teltplass ved hotell/hytte, og tilgang til bad, samtidig spise min egen mat i teltet. Men kjøper gjerne en kaffe eller øl inne. Eller noen ganger et av måltidene. DNT har jo dette tilbudet. 

Endret av Gittiamo
Fiksa en snodig setning

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi blir jo flere og flere mennesker her i landet. Og i verden. Da øker jo også behovet for å bruke naturen. Jeg er igjen for å «ofre» noen få populære steder for «bermen» og la de små hyttene stå som de gjør. Og det gjør de jo. Så om man kan ha de små buene i fred ved å skuffe innpå luksus på noen få hytter, så synes jeg det er helt greit. Folkemengden vil uansett ikke minske. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 minutter siden, Heriks skrev:

Forsåvidt enig, MEN disse hyttene hvor man skal ha masse trafikk, samle de store folkmengdene og gi de "luksus" i fjellheimen må være plassert slik at de ikke ødelegger for det vi faktisk prøver å verne om. Og der føler jeg DNT bommer litt. De er veldig for vern, men helst så lenge det ikke går ut over deres egne interesser. F.eks vet vi at villreinen er skeptisk til ferdsel på stier ol. vi vet at trafikken til hyttene øker og hver gang noen er ute og foreslår nye tiltak som å stenge en sti, redusere åpningstider på hytte etc. for å se om det kan bedre situasjonen for reinen så er vel omkvedet "en av våre mest populære (sett inn det som passer hytte/sti), vi mener det ikke er belegg for ... "  

Det er jeg helt enig i. De hyttene jeg har vært på sånn sett krever ikke noe da det er bilvei frem osv. Så jeg ser ingen problem med full bevertning der. 

Men liker ikke at de ikke tar hensyn til villrein ol. Det er helt feil og jeg skjønner ikke helt at de synes den der er grei  

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.